Avontuurlijk Suriname
wildlife west suriname

Een avontuurlijke reis langs diverse districten en plantages, een vierdaagse jungletocht per 4WD auto waarbij niet te voorspellen valt wat er onderweg gebeurt.

Prijs v.a. € 2.699,- incl. vlucht
Prijs v.a. € 1.866,- excl. vlucht

Highlights

 • Historisch Paramaribo
 • Districten West-Suriname
 • Bigi Pan Natuurreservaat
 • De plantages en koloniale historie
 • Reuzenschildpadden (februari t/m juli)
 • Zelf rijden in de jungle per 4WD auto
 • Blanche Marie Watervallen

Reisinformatie

Avontuurlijk Suriname is de ideale reis wanneer u comfort, natuur en avontuur zoekt. De reis bouwt rustig op. U start in een sfeervolle accommodatie waar u zelf uw dag kunt indelen, niets kan, alles mag! De districten Commewijne en Saramacca bieden een ideaal decor om meer te weten te komen over het koloniale verleden en de gedeelde geschiedenis tussen Suriname en Nederland. U voelt en ervaart dit tijdens uw verblijf. Tijdens deze tour ziet u veel van de overweldigende en gevarieerde Surinaamse natuur. Zo maakt u een boottocht in het vogelrijke Bigi Pan natuurreservaat en in het legseizoen bezoekt u de stranden waar de reuzenschildpadden hun eieren leggen.
Tijd voor het avontuur! U gaat de Surinaamse jungle op ongekende manier ontdekken door zelf achter het stuur te kruipen van een stoer 4WD voertuig. Gedurende vier dagen komen verschillende uitdagingen op uw pad, de natuur laat zich nu eenmaal slecht voorspellen. De overnachtingen zijn primitief, maar de verzorging is comfortabel; er gaat een ervaren gids mee die tevens midden in de jungle de lekkerste maaltijden voor u bereidt. De reis sluit af met een heerlijk relaxed verblijf in het Jacana Amazon Wellness Resort.

 

 

Vertrekdagen Zaterdag en Donderdag
Aantal dagen 16 dagen
Min. aantal personen 2
Vervoer bus, boot, fiets, 4WD
Accommodatie 2-persoonskamers
Reisschema Verzorgd

Reisschema

Dag 1 - Aankomst in Suriname

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Suriname, JA Pengel Airport, staat de chauffeur klaar die u per privé busje naar Appartementen Bloemendaal in Groningen brengt. De komende dagen kunt u rustig acclimatiseren in deze kleinschalige en gezellige accommodatie met zwembad. Het complex biedt maaltijdservice, deze kunnen wij op voorhand bestellen.

Dag 2 – Groningen

In de koelkast treft u alle ingrediënten aan voor een uitvoerig “doe-het-zelf” ontbijt: verse broodjes, thee, koffie, eieren, beleg en fruit. Voordat de broodjes de oven in gaan en de koffie pruttelt, kunt u alvast een duik in het zwembad nemen. Anoeska, de bedrijfsleidster van Appartementen Bloemendaal, informeert u graag over de mogelijkheden voor uitstapjes. Een absolute aanrader is een boottochtje in de vroege ochtend over de Saramacca rivier. Het vroege opstaan wordt beloond; de mysterieuze ochtendnevel boven de rivier en de nog niet te felle zon leveren mooie plaatjes op. Het is ook het tijdstip waarop de aapjes en vogels zich het beste laten zien. Met een kopje koffie of thee aan boord is het plezierig wakker worden. U kunt ook een kort fietstochtje maken naar een lokale warung, Groningen of naar de luiaardenopvang. Vanwege het ontbreken van fietspaden is fietsen in het donker niet aan te raden. Ook voor deze avond raden wij u de maaltijdservice bij het appartementen complex aan.

Dag 3 - Groningen en Nieuw Nickerie

Vandaag wordt u opgehaald voor een twee daagse tour richting het Westen. U krijgt veel informatie  over de 3 districten die u vandaag bezoekt. Het eerste district is Saramacca, met als hoofdstad Groningen en ligt aan de Saramaccarivier. Ooit stond hier een fort en was er aan de overzijde van de rivier een leprakolonie. Later heeft een groepje Nederlandse boeren (boeroes) uit de omgeving van Groningen (NL) tevergeefs geprobeerd om zich hier te vestigen. De boeroes vormen vandaag de dag een kleine  bevolkingsgroep in Suriname. Groningen  is zich pas na de aanleg van de Oost-westverbinding gaan ontwikkelen, maar het is nog steeds alsof de tijd hier stil staat. Ook het vissersdorp Boskamp, met de traditionele rokerijen, wordt aangedaan. Via het kokosdistrict Coronie met de wuivende palmen langs de weg, de houten huisjes en de kleine witte kerkjes, gaat de reis verder richting de eindbestemming Nickerie. In de middag staat er een  wandeling op het programma door Nieuw Nickerie, een overwegend Hindoestaans stadje met ongeveer 8.000 inwoners. Met een drankje kunt u genieten van de zonsondergang bij de Zeedijk, iets buiten de stad. U overnacht  in het centrum van Nieuw Nickerie.

Dag 4 - Nieuw Nickerie | Bigi Pan | Paramaribo

Na het ontbijt vertrekt u naar het Bigi Pan natuurreservaat voor een vaartocht over het meer. Tijdens deze boot-tocht door de mangrove kunt u een grote diversiteit aan vogels spotten. Steltlopers, reigers, maar ook roofvogels en spechten voelen zich hier helemaal thuis. Met wat geluk komt u ook rode ibissen tegen die door het eten van krabbetjes en garnalen prachtig donkerrood van kleur zijn. Regelmatig worden er ook kleine kaaimannen gespot. Na de tocht door het natuurreservaat en de lunch is het tijd om de reis voort te zetten richting Paramaribo waar u  overnacht in het luxe en centraal gelegen hotel Torarica. Dit hotel is van alle gemakken voorzien en bevindt zich in op loopafstand van het uitgaanscentrum van Paramaribo.

Dag 5 - Paramaribo

Na het ontbijt  kunt u op eigen gelegenheid de ‘Wooden City of the Caribbean’ gaan bekijken met de wandelbeschrijving die u van ons krijgt. De wandelroute leidt langs koloniale gebouwen, de indrukwekkende houten basiliek, de Waterkant die bekend staat om de Javaanse eetstalletjes, het Onafhankelijkheidsplein, Fort Zeelandia en de kleurrijke markt. De middag kunt u naar eigen inzicht invullen. Ontdek de vele ‘keukens’ die Suriname rijk is. Wordt het Javaans, Creools, Chinees of toch een lekkere Hindoestaanse Roti? Uiteraard voorzien wij u van goede eetadresjes.

Dag 6 en 7 - Plantage Frederiksdorp

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie en vertrekt u richting Mariënburg. Hier maakt u per boot de oversteek naar Plantage Resort Frederiksdorp. Deze historische plantage is omgevormd tot een comfortabele accommodatie met zwembad. De komende twee dagen is dit ressort uw huis.. U maakt een historische wandeling op het terrein en u gaat op een boot met de gids op zoek naar dolfijnen. In het seizoen (maart t/m juli) maakt u tevens samen met een gids een boottocht door de swamp (moeras) richting het Matapica strand. Met wat geluk kunt u hier de machtige zeeschildpadden aanschouwen terwijl ze hun eieren aan het leggen zijn. Ook de tocht erheen heeft veel te bieden qua flora en fauna. Er zijn hier veel soorten vogels en de gids zal zijn uiterste best doen de verscholen kaaimannen te spotten. Op de tweede dag maakt u na een heerlijk ontbijt een fietstocht in oostelijke richting naar Kronenburg. U passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. Na afloop gaat u terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd. De rest van de dag kunt u helemaal zelf invullen. Neemt u bijvoorbeeld een welverdiende plons in het zwembad of gaat u  liggen lezen in een hangmat totdat u weer kunt aanschuiven voor het diner.

Dag 8 en 9 - Warappakreek en Plantage Bakkie

In de ochtend wordt u per boot opgehaald bij Plantage Frederiksdorp en vaart u naar de oude plantage Reynsdorp, ook wel Bakkie genoemd. Na een heerlijke lunch is de middag vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld een wandeling op Bakkie maken, het museum bezoeken en uitleg krijgen over de botanische tuin. Er groeien verschillende gewassen die op de plantages werden verbouwd (denk aan katoen, koffie en suikerriet), diverse kruiden en medicinale planten.

’s Avonds kan er op verzoek een tocht door de kreek gemaakt worden, voor een speurtocht naar kaaimannen en reptielen. U brengt de nacht door in een goed verzorgde vakantiewoning..

De volgende ochtend vindt de boottrip door de Warappakreek plaats. De exacte vertrektijd wordt bepaald door het getij. De Warappakreek werd na de afschaffing van de slavernij steeds minder gebruikt en slibde daardoor dicht. Dit heeft ervoor gezorgd dat de natuur ongestoord zijn gang kon gaan. Een paar jaar geleden is de kreek opnieuw uitgegraven. De boottocht gaat langs continue wisselende vegetatie en soms door complete tunnels van overhangende bomen. Onderweg zijn er verschillende stops zoals bij een suikerfabriek uit 1830. De overblijfselen van stoommachines, stoomketels en een suikerrietpers zijn uniek.

Via het Warappakanaal, dat uitmondt in de Atlantische oceaan, bereikt u een verlaten ruig strand. Na een korte wandeling op het strand en een bezoek aan een vogelhut keert u terug door de kreek, die door de wisseling in het getij een heel ander uiterlijk heeft. Na een korte stop op de terugweg op Bakkie of Alliance vaart de boot naar naar Alkmaar en reist u verder per bus naar Hotel Torarica in Paramaribo rijdt waar u de nacht  doorbrengt.

Dag 10 t/m 13 - 4WD-tour met gids / Busiwagi Blanche Marie Trail

Deze vier dagen staan in het teken van het rijden in een 4 WD over voornamelijk onverharde wegen door de jungle (650 kilometer in totaal, waarvan ongeveer 600 km onverhard). Een avontuurlijke instelling en een redelijk goede conditie zijn een vereiste voor deze tour. Mocht u deze tour te lang vinden, kunnen we de vierdaagse tour vervangen door een tweedaagse tour.

Om 10:00 uur wordt u opgehaald vanaf  uw hotel. Even buiten de stad worden de basisvaardigheden voor het rijden op een onverharde weg en de veiligheidsinstructies uitgelegd zodat  u vertrouwd raakt met de auto. In het nabij gelegen savannegebied gaat u  het avontuur van ‘offroading’  aan. Na het avondeten wacht u een spectaculaire avondrit waarna er rond 22:00 uur midden in de jungle een kampje gemaakt wordt om de nacht door te brengen. U verblijft onder een overkapping in een hangmat met klamboe. Maar eerst nog een drankje onder de sterren om de dag door te nemen.

Een genot om te ontwaken met de typische bosgeluiden uit de jungle van Suriname. Vaak hoor je de brulapen in de verte en vele vogels. Na een stevig ontbijt  wordt de weg vervolgd naar de Blanche Marie vallen. Na aankomst bij Blanche Marie is er tijd voor een relaxmoment en een heerlijk verkoelende duik. U brengt enige tijd door bij de watervallen. Nabij de vallen wordt wederom een mooie plek gezocht om te overnachten. De gids bereidt een lekkere junglemaaltijd voor u. Zo te midden van de natuur smaakt het allemaal nog beter.

Na het ontbijt gaat de reis richting de ‘Tigri-olo’ trail of ‘Avanavero trail’. Hindernissen worden steeds gemakkelijker getrotseerd en het blijft genieten van de natuur. Aan het einde van de trail wordt de lunch genuttigd en wordt er een geschikte kampplek gezocht. Enkele basisprincipes van het overleven in de jungle worden met de groep besproken en uitgeprobeerd. Slapen gaat wel lukken na deze dag vol met indrukken.

Op de laatste dag wordt de route voortgezet via de TibitiTrail en Gunsi Trail richting de stad. De laatste twee nachten verblijft u in het luxueuze Jacana Resort.

Dag 14 en 15 - Wellness Resort in Zuid Paramaribo

Vanaf het moment dat u dit resort binnenstapt, waant u zich in een andere wereld. Deze  groene oase in Zuid Paramaribo is sfeervol gedecoreerd met prachtig Surinaams houtsnijwerk. De weelderige tropische begroeiing zorgt voor maximale privacy. De kamers zijn voorzien van een praktische kitchenette en een balkon of terras. Deze laatste dagen kunt u in de tuin bijkomen van alle indrukken en genieten van het mooi aangelegde tropisch zoutwater zwembad. Of breng een bezoek aan de luxueuze spa. U wordt de volgende dag  in de loop van de dag opgehaald door onze chauffeur voor de transfer naar de luchthaven.

Dag 16 - Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol Airport.

Accommodaties

Voorzieningen per locatie

 • Appartementen Bloemendaal: appartement met balkon, open keuken, eigen douche/toilet, ventilator. Keuze uit  een 2-persoonsbed of 2 aparte bedden. Doe-het-zelf ontbijt.
 • Residence Inn in Nw Nickerie: kamer met eigen douche/toilet/airco. Ontbijtbuffet.
 • Hotel Torarica: kamer met eigen douche/toilet/ airco. Ontbijtbuffet
 • Plantage Frederiksdorp: historische politiewoning met eigen douche/toilet/airco. Volpension (obv beperkte kaart)
 • Plantage Bakkie: eenvoudige vakantiewoning met veranda, eigen douche/toilet/airco/ventilator (alleen koud water). Zowel de 2-persoons als 3-4 persoonshuisjes beschikken over 1 airco. Volpension.
 • 4WD tour: hangmat met klamboe op open plekken in de jungle. Geen sanitaire voorzieningen, baden in de rivier. Volpension
 • Jacana Amazon Wellness Resort: kamer met kitchenette, balkon of terras, eigen douche/toilet/airco. Ontbijtbuffet.

Aanvullende informatie rondreizen

Inbegrepen kosten bij rondreizen:
Reiskosten
 • Intercontinentale vluchten met KLM, Economy Class op de aangegeven data. In geval van combinatiereizen ook de regionale vluchten.
 • Ticketing kosten
 • Vervoerskosten en  transfers (ook van en naar de luchthaven)
Belasting
 • Luchthaven- en lokale belastingen
  (luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen kunnen wijzigen, evt. verhogingen zullen wij moeten doorbelasten)
Verblijf
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt  (2-persoonskamer  tenzij anders aangegeven) conform  reisprogramma
 • Bij verblijf  in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water)  inbegrepen.
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen excursies in het binnenland.
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands sprekende gids.
Informatie
 • Na bevestiging ontvangt u een map met informatie en reisbescheiden per post.
 • Tot slot kunt u aangeven of u van ons een geplastificeerde kaart van Suriname of het boekje ‘Te Gast in Suriname wilt ontvangen.

Bijkomende kosten bij rondreizen

Niet inbegrepen:
Reiskosten
 • Eenmalige reserveringskosten (€ 30,00).
 • Een toeristenkaart of visum (informatie via www.consulaatsuriname.nl ) .
 • In geval van een fietstocht betaalt u een borg voor uw fietshuur (€ 50,00 per fiets).
 • Voor deze reis heeft u een geldig Nederlands –  en een Internationaal rijbewijs nodig
Verzekeringen
 • Reis- en annuleringsverzekering.
  Voor reizen naar het binnenland is een reisverzekering verplicht.
Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
 • Tijdens de trips naar het binnenland de alcoholische- en frisdranken.
 • Bij deze rondreis zijn wij uitgegaan van twee volwassenen. Uiteraard zijn andere samenstellingen mogelijk. De prijs en kamerindeling is dan op aanvraag.
Excursies
 • Facultatieve excursies.
Diversen
 • Upgrades.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.

KLM vlucht informatie

Rondreis incl KLM vlucht
Suriname Holidays stelt uw rondreis naar Suriname samen op basis van KLM vluchten. Bij de combinatie rondreizen met Curaçao wordt uw KLM terugvlucht vanaf Curaçao geboekt. De doorvlucht vanaf Paramaribo naar Curaçao wordt ook voor u geboekt. Deze vluchten worden meestal uitgevoerd door Surinam Airways dat is de best beschikbare optie op dit moment.

Landarrangement
Wilt u liever zelf uw vlucht regelen of heeft u al een vlucht geboekt, boekt u dan het landarrangement van deze rondreis. Belangrijk is dat u ons uw vluchtgegevens doorgeeft zodat wij uw rondreis goed laten aansluiten op uw aankomst- en vertrekvlucht.  De meeste rondreizen zijn uitgewerkt op basis van een bepaalde vertrekdag. Als u op een andere dag arriveert, is het mogelijk de volgorde van het programma aan te passen zodat het aansluit op uw vluchtschema.
Houdt u rekening met evt. meerkosten als er iets in de volgorde van de reis verandert.

knop reis boeken klein

Reissoort:    ~icon_sleeping  -icon_nature  -icon_history  ~icon_culture