Boutique Hotel Peperpot

Luxe & culinaire verwennerij op de Surinaamse plantage

Boutique Hotel Peperpot is te vinden op een van de oudste koffie- en cacaoplantages langs de Surinamerivier, grenzend aan de bosrand van Natuurpark Peperpot (WWF).
Met de fiets steekt u over met een van de bootjes bij de platte brug in hartje Paramaribo over de Suriname rivier. Daarna komt u in het district Commewijne en fietst u verder richting Peperpot (deels over een zandweg).  Uiteraard kan iedereen die niet van fietsen houdt ook gewoon met de auto naar Peperpot komen.
In het boutique hotel verblijft u in een oase van rust op een steenworp afstand van de stad. In de geheel in stijl gerestaureerde directeurswoning en omliggende officierswoningen zijn op verrassende wijze de koloniale en moderne tijd gecombineerd in de hotelkamers. Op het gehele complex is free WiFi aanwezig. U kunt relaxen op het terras bij het zwembad met speciaal magna water. Massage of andere ‘wellness’ behandelingen kunt u op afspraak inplannen. Binnenkort kunt u in de oude koffieloods terecht om fitness oefeningen te doen. In de omgeving kunt u prachtige wandeltochten maken of een bezoekje brengen aan onze buren in de kampong, eventueel onder begeleiding van een gids.
In het eethuisje Pepre Patu kunt u overdag genieten van (h)eerlijke lokale en internationale gerechten. In de avond kunt u dineren op het terras van restaurant KomeWijne en laat uw genieten van de gerechten, het uitzicht over de Surinamerivier en de nachtgeluiden. Uw gastheren en hun team doen er alles aan om uw verblijf in Boutique Hotel Peperpot gemoedelijk en aangenaam te maken. Restaurant KomeWijne en eethuisje Pepre Patu behoren tot de Plantage Peperpot en staat onder auspiciën van Chef Marcel, die al vele culinaire onderscheidingen op zijn naam heeft staan. Restaurant KomeWijne is op de balustrade van de historische directeurswoning. Binnen kunt u meekijken in de open keuken, waar het keukenteam de ene naar de andere culinaire hoogstandjes tovert. De keuken is ‘fusion internationaal’ waar veelal gebruik wordt gemaakt van de op eigen kostgrondje gekweekte groente, kruiden en fruit. Voor vlees, vis en gevogelte maken we gebruik van lokale boeren. In de voortuin van de directeurswoning is eethuisje Pepre Patu. U kunt hier overdag terecht voor een kop fairtrade koffie/ thee en ‘huisgemaakt’ gebak, vers gemaakte vruchtensappen, snacks, lokale en internationale gerechten. Uiteraard serveren we een ijskoude Djogo, een cocktail en een Borgoe.
Momenteel zijn er  4 gastenkamers beschikbaar. Vanaf september zijn er in de bijgebouwen nog 14 gastenkamers beschikbaar.

Reissoort:    ~icon_sleeping -icon_bird