AKIRA OVERWATER RESORT

Ontdek de schoonheid van Bigi Pan

Akira Overwater Resort is gebouwd op palen midden op het meer van Natuurreservaat Bigi Pan. Dit gebied is een fantastische omgeving voor iedereen die van natuur, vogels en rust houdt. Geniet van de indrukwekkende zonsop- en ondergangen en de duizenden vogels die dagelijks terugkeren naar hun vaste slaapplaats of te foerageren in dit voedselrijke mangrovegebied.

Meer informatie over de omgeving
Lees verder over Bigi Pan

KENMERKEN

  • rust
  • vogelparadijs
  • lodges met privacy
  • eigen sanitair

ACCOMMODATIE

Dit sfeervolle resort is geopend in 2019 en bestaat uit een 16-tal vrijstaande lodges, een restaurant, uitkijkpost en een lobby.

2-3 persoonslodges
De lodges zijn zeer ruim te noemen, met een oppervlakte van ca. 50m2. Vanaf het balkon heeft u een prachtig uitzicht over het meer en kunt u genieten van de zonsopkomst of -ondergang. Elke lodge is voorzien een double of twin beds en een 3e bed, een eigen douche (koud water) en toilet. De lodges zijn volledig voorzien van horren en shutters als bescherming tegen insecten. Ook is er een ventilator in uw lodge beschikbaar en heeft u beschikking over elektriciteit en wifi. 

Algemeen
Handdoeken en beddengoed worden verzorgd. Tijdens uw verblijf worden er dagelijks drie buffet maaltijden in het restaurant geserveerd. Daarnaast kunt u mee op diverse boottrips tegen het einde van de middag, vroeg in de ochtend en wanneer het donker is om vogels te kunnen bewonderen die in dit unieke gebied komen foerageren en hun vaste slaapplaats hebben. Met name steltlopers, waadvogels, roofvogels, uilen en spechten voelen zich thuis in deze voedselrijke omgeving.

Lodge met privacy voor de gasten
Uniek aan deze accommodatie ten opzichte van de andere overnachtingsmogelijkheden op het Bigi Pan meer is dat u hier verzekerd bent van privacy in uw eigen lodge, u 24 uur kunt beschikken over elektriciteit en een ventilator. Met een eigen sanitair in de lodge is Akira Overwater Resort ook de enige accommodatie.  De andere lodges op het Bigi Pan meer hebben aanzienlijk minder privacy te bieden. Daarnaast zijn er meestal zeer beperkte watervoorzieningen aanwezig. Een gedeeld toilet en/of een was ruimte met een zg. mandi zijn de algemene standaard op de andere locaties.

Onze ervaring:

In november 2019 nam ik voor het eerst persoonlijk een kijkje bij Akira.

Lees meer mijn Akira reiservaringen.

 

Suzette Eeltink