BLOG ARTIKELEN SURINAME HOLIDAYS

Kom in de vakantie stemming voor een reis naar Suriname en lees onze blog artikelen. De blogs zijn geschreven door Suriname Holidays en gastbloggers zoals Dick Spijker, bekend van ‘De Blik van Dick’, en zo af en toe een collega uit Suriname.

maratakka rivier

Positieve energie aan de Maratakka rivier

In juni 2022 was ik op bezoek in het Maratakka kampje bij de familie Kasidi. Wat een hartverwarmende mensen zijn dit. Ik wil graag dat andere mensen ook van hun gastvrijheid kunnen gaan genieten tijdens hun vakantie in Suriname.

Lees verder!

cockoftherock kingfisher aartschouman Teylersmuseumcollectie

Vogels spotten in Suriname en Haarlem

Tijdens de nieuwe tentoonstelling Vogelpracht in het Teylers Museum kunt u volop inspiratie opdoen voor uw eigen vogelreis naar Suriname. Kom daarna even bij Suriname Holidays langs om de etalage met vogels uit Suriname te bewonderen!

Lees verder!

snake patrol suriname

Stichting Snake Patrol Suriname

In 2020 werd de Stichting Snake Patrol Suriname opgericht. Het team van de stichting haalt slangen op van plekken waar ze overlast veroorzaken en verzorgt educatie aan de mensen in Suriname om de kennis over slangen te vergroten zodat angst en onbegrip minder kunnen worden.

Lees verder!

trees for all

Samenwerking VvKR en Trees for All

De branchevereniging VvKR plant namens alle leden minstens 100 bomen per jaar. Daarnaast kunt u als klant van een VvKR reisorganisatie zelf ook de CO2 uitstoot compenseren door bomen te planten. Donaties kunt u doen via de handige online tool op de site van Trees for All.

Lees verder!

west suriname hoatzin birdwatching suriname

Birdwatching in Suriname

Wij hebben al heel wat vogelliefhebbers enthousiast gemaakt met een prachtige vogelreis door Suriname. Al twee keer kwamen deze klanten uit Denemarken. Marianne Petersen spotte de Hoatzin en maakte prachtige foto’s. Interessante informatie over deze bijzondere vogel die op het lijstje staat van menig vogelaar leest u verder in het artikel. Ter inspiratie voor uw eigen birding reis naar Suriname.

Lees verder!

surimamcooking feest

Kerstmis met de Surimams

Originele gerechten om uw familie mee te verrassen tijdens de kerstdagen en op oudejaarsavond vindt u terug in het kookboekje Surimams Feest! Speciaal voor de feestdagen namen we samen een leuke film in Haarlem.

Lees verder!

Boottocht Commewijnerivier

Suriname studiereis van PABO De Kempel

Jaarlijks organiseren we de studiereis naar Suriname voor de Hogeschool de Kempel. De PABO studenten reizen twee weken door het land en ontdekken de cultuur en brengen bezoeken aan lokale basisscholen.

Lees verder!

akira bigi pan suriname

Akira Overwater Resort – Bigi Pan

Het Natuurreservaat Bigi Pan in het Noord-Westen van Suriname, biedt een fantastische ervaring voor vogel- en natuurliefhebbers. Nu kunt u in de nieuw gebouwde accommodatie op het meer genieten van meer privacy in één van de comfortabele lodges.

Lees verder!

Paramaribo Suriname historische binnenstad

Open Monumentendag Paramaribo

Op de 2e of 3e zondag van november wordt jaarlijks de Open Monumentendag in Paramaribo georganiseerd. Op deze dag kunt u in de ochtend uren veel monumentale panden bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Lees verder!

sur

De winkel van Sinkel

De winkel van Sinkel ‘Wij leven in het bos, door het bos, met het bos, van het bos.’ Dat horen we van iedereen waarmee we in het binnenland contact hebben. Waarschijnlijk zouden ze nog wel meer voorzetsels kunnen opnoemen. ‘Het bos is voor ons supermarkt, drogist, moestuin, apotheek, bouwmarkt, groenteman, slager en visboer.’ Daarom ook…

Lees verder!

sur

Varen

Varen ‘Van de dertig dagen hebben we maar vier dagen níet in een bootje gezeten!’ Dat valt ons op als we na onze eerste reis door Suriname thuis de foto’s en het dagboekje uitzoeken. In Groningen hadden we over de Saramaccarivier gevaren; in Bigi Pan hadden we ettelijke vaartochtjes gemaakt; onderweg naar Frederiksdorp waren we…

Lees verder!

sur

Paramaribo

Paramaribo Blijkbaar kent heel Suriname ons reisschema. Als we na terugkomst uit Frederiksdorp onze fietsen inleveren zegt de vrolijke medewerker van FIS-fietsverhuur dat hij is gebeld door Judith van Jungle Resort Pingpe. Of we contact met haar willen opnemen. Na een Griekse salade en een hamburger bij het belendende eethuis bel ik haar op. ‘Gasten…

Lees verder!

sur

Surinamers douchen niet

Surinamers douchen niet Houd me ten goede: ik zeg niet dat Surinamers zich niet wassen. Integendeel! Maar ze douchen niet, ze baden. Zo gebruikt men hier meer woorden die in Nederland al lang niet meer gangbaar zijn, woorden waarvan je soms de betekenis moet gissen. Andersom is dat net zo. Taal ontwikkelt zich nu eenmaal,…

Lees verder!

dick

Een auto met vleugels

Een auto met vleugels Blijkbaar kent heel Suriname ons reisschema. Als we na terugkomst uit Frederiksdorp onze fietsen inleveren zegt de vrolijke medewerker van FIS-fietsverhuur dat hij is gebeld door Judith van Jungle Resort Pingpe. Of we contact met haar willen opnemen. Na een Griekse salade en een hamburger bij het belendende eethuis bel ik…

Lees verder!

Dick

Dit jaar gaan we!

Dit jaar gaan we! Suriname staat al een jaar of twintig hoog op ons verlanglijstje. Vanwege de natuur, want we willen dolgraag een keer het Amazone regenwoud en de mangrovebossen zien; vanwege de geschiedenis, omdat we de nauwe verwevenheid tussen Suriname en Nederland beter willen leren kennen; al onze Surinaamse kennissen en collega’s zijn van…

Lees verder!

ara Knini Paati

Nu heb ik mijn eigen kind zelfs de Surinaamse jungle ingestuurd

Ik zie mijn dochter lachend in een korjaal over de rivier varen terwijl ze op dat moment een typische Surinaamse tropische regenbui over haar heen krijgt. In de middag gaat ze vervolgens vissen met een meisje uit het lokale dorp. Regen en vissen zijn twee dingen waar ze thuis een stuk minder enthousiast op reageert.

Lees verder!

ananas oogst

De Ananasberg

Van de week kocht ik een mooie ananasplant bij onze bloemenzaak om te hoek. Als ik ananasplanten zie, krijg ik meteen een zomergevoel. Met deze tropische week in het vooruitzicht, kon ik ‘m niet laten staan. De ananasplant bracht me meteen terug in mijn gedachte naar de beklimming van de Ananasberg in Suriname.

Lees verder!

schildpad curacao

Klein Curaçao

Tijdens een van de laatste dagen hebben we nog een enerverende boottocht gemaakt naar het eiland Klein Curaçao…

Lees verder!

greetings from curacao

Willemstad

Uiteraard is een bezoek aan Willemstad een aanrader, ga het liefst vroeg in de ochtend, bijvoorbeeld op een zondag als het rustig is…

Lees verder!

kookworkshop suriname

Njan Switi

Samen met onze vertegenwoordigster breng ik de laatste ochtend nog een bezoek aan de centrale markt…

Lees verder!

phagwaparamaribo

Pasen in Danpaati

Ik voel me zo’n geluksvogel! Ik mag de Paasdagen gaan vieren in de Danpaati River Lodge in het ‘Boven Suriname gebied’….

Lees verder!

centrale markt Paramaribo

One love one color

Je leert een land natuurlijk pas echt goed kennen door er zelf vaak naartoe te gaan. Tenminste één keer per jaar gaan wij zelf op pad

Lees verder!