NIEUWS

Voorbereiding

Reisdocumenten
Voor Suriname hebben reizigers met een Nederlands paspoort een toeristenkaart nodig. Uitgebreide informatie vindt u op de website van het Consulaat van Suriname. Bij het bezitten van een niet-Nederlandse of een meervoudige nationaliteit is het raadzaam contact op te nemen met de betreffende ambassade of het consulaat van Suriname. U bent ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor het bezitten van de voor uw reis juiste reisdocumenten. U kunt hierover informatie krijgen bij het consulaat of ambassade van de landen van bestemming (of transitland). Ook is het uw eigen verantwoordelijkheid om na te gaan of deze informatie bij vertrek van de reis nog steeds actueel is. Let bij de Caribbean Combi’s op de verschillende regels van de te bezoeken landen. Komt u tijdens uw vakantie meerdere malen Suriname binnen, dan dient u op de luchthaven of bij de grensovergang een nieuwe toeristenkaart aan te schaffen.

Het is van groot belang dat de naam in het ticket exact overeen komt zoals vermeld in het paspoort. Zorg dat alle namen goed doorgegeven worden en controleer deze bij ontvangst van de bevestiging. Voor naamswijzigingen in reeds uitgegeven tickets worden kosten berekend door de luchtvaartmaatschappij die Suriname Holidays aan u moet doorbelasten. Tip: maak kopieën van de reisdocumenten!

Gezondheid
Voor een trip naar het binnenland dient u een goede gezondheid te hebben. Neem voor vertrek contact op met uw huisarts, GG & GD of tropenarts voor informatie over vaccinaties en malariatabletten. Bestudeer onze paklijst en tips over gezondheid in de tropen zorgvuldig voor u op reis gaat.

Verzekerd vakantieplezier
Het is aan te raden bij het boeken van de vakantie een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten en na te gaan of de ziektekostenverzekering in het land van bestemming voldoende dekking biedt. Voor reizen naar het binnenland van Suriname is een reisverzekering zelfs verplicht. Een annuleringsverzekering dekt naast de kosten bij annuleren voor vertrek ook de kosten bij afbreken van een reis vanwege familieomstandigheden of ziekte. Suriname Holidays werkt samen met Allianz Global Assistance. Wij kunnen u helpen bij het afsluiten van een passende reisverzekering. Bent u bijvoorbeeld voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering of met een kortlopende reisverzekering?

Meer reisgenot met betere voorbereiding
Door u van tevoren te verdiepen in de cultuur en de gewoonten op de vakantiebestemming kunt u nog meer genieten. Met een goede voorbereiding is er ook meer begrip voor situaties die anders zijn dan thuis en worden teleurstellingen voorkomen.