SURINAME HOLIDAYS NIEUWS

Dick Lock met bushmaster

De avonturen van Dick in ‘t wild

Dick Lock werkt als wildlife gids in de jungle van Suriname maar door het coronavirus ligt zijn werk stil. Hij zet zich tussentijds in voor het reïntroductie project van de zwarte spinapen en ontdekt nieuwe diersoorten in het oerwoud.

Lees verder!

faya lobi paramaribo fotoalbum

Veilig op vakantie naar Suriname

Suriname en andere landen in de regio hebben de potentie om zich als veilige, tropische vakantiebestemmingen te promoten voor iedereen die iets anders zoekt dan de coronaproof all-inclusive resorts in Europa.  

Lees verder!

suriname holidays

Virtueel op reis naar Suriname

Door de aanhoudende crisis kunnen we momenteel alleen virtueel op reis naar Suriname. Geniet mee met de foto’s van José en Eric die zij maakten tijdens hun vakantie in Suriname in februari 2020.

Lees verder!

Onze jongens in de jungle

Een indringende documentaire ‘Onze jongens in de Jungle’ over de TRIS – Troepenmacht in Suriname ’45-’75 van Jelmar Hoekstra en Stichting Triskontakten

Lees verder!

srefidensi

Srefidensi

Op maandag 25 november viert Suriname 44 jaar Onafhankelijkheid: Wan Switi Srefidensi

Lees verder!

ara Knini Paati

Nu heb ik mijn eigen kind zelfs de Surinaamse jungle ingestuurd

Ik zie mijn dochter lachend in een korjaal over de rivier varen terwijl ze op dat moment een typische Surinaamse tropische regenbui over haar heen krijgt. In de middag gaat ze vervolgens vissen met een meisje uit het lokale dorp. Regen en vissen zijn twee dingen waar ze thuis een stuk minder enthousiast op reageert.

Lees verder!

ananas oogst

De Ananasberg

Van de week kocht ik een mooie ananasplant bij onze bloemenzaak om te hoek. Als ik ananasplanten zie, krijg ik meteen een zomergevoel. Met deze tropische week in het vooruitzicht, kon ik ‘m niet laten staan. De ananasplant bracht me meteen terug in mijn gedachte naar de beklimming van de Ananasberg in Suriname.

Lees verder!