SURINAME HOLIDAYS NIEUWS

Surinaamse maanden stadsherstel Amstelkerk

Surinaamse maanden Stadsherstel Amsterdam

Voor de 5e keer op rij organiseert Stadherstel Amsterdam de Surinaamse maanden vanaf 5 juni t/m 26 juli 2024. Dit jaar zal aandacht besteed worden aan het thema ‘(Wereld)erfgoed en archeologie’ met lezingen en kunstwerken. Twee maanden lang worden er diverse benefietactiviteiten voor het Surinaamse erfgoed georganiseerd.

Lees verder!

suriname holidays vogelpracht etalage

Vakantiebeurs 2024

Geen vakantiebeurs deelname meer voor Suriname Holidays, wilt u een oriënterend gesprek inplannen over Suriname als vakantiebestemming, maak dan een afspraak bij mij op kantoor in Haarlem of plan een online meeting in.

Lees verder!

suzette suriname holidays

Terugblik op 2023

In deze laatste week werp ik graag een terugblik op 2023. Ook dit jaar heb ik heel wat bijzondere reizen mogen organiseren. Suriname is nog steeds een unieke natuurbestemming waar je nog echt van de gebaande paden kunt reizen, wat veel mensen aanspreekt.

Lees verder!

vogel fotoalbum surinameholidays

Vogels van Suriname

Vogelliefhebbers het fotoalbum van Suriname Holidays is up-to-date met de nieuwste vogelfoto’s van Suriname Holidays reizigers.

Lees verder!

vierdaagse paramaribo

Wandelvierdaagse Paramaribo

Dit jaar wordt de wandelvierdaagse van Paramaribo georganiseerd van 6 t/m 9 september 2023. Lijkt het u gezellig om bij dit evenement aanwezig te zijn en zelf mee te lopen? Dat kan! Wij organiseren een 10-daagse groepsreis voor wandelaars.

Lees verder!

vakantiebeurs suriname

Vakantiebeurs 2023

Minister van Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana heeft tijdens de vakdag op de vakantiebeurs 2023 de Suriname stand geopend. Hij is persoonlijk overgekomen samen met een groep van mijn collega’s om Suriname als reisbestemming te promoten.

Lees verder!

safe travels suriname

Holiday to Suriname

Tips to travel safely to Suriname. This epic guide, found on the internet, helps you out and give lots of tips when you want to travel to Suriname. Prepare a safe trip to this intriguing nation.

Lees verder!

kunstkaarten Matoekoe

Vrolijke kunstkaarten van Matoekoe

Deze leuke vrolijke kunstkaarten zijn voorzien van afbeeldingen gemaakt door kinderen van Stichting Matoekoe. Een setje bestaat uit 6 gevouwen wenskaarten incl. enveloppen voor € 9,95.

Lees verder!

surinameholidays

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties – VvKR

Suriname Holidays is lid van de VvKR. Deze branchevereniging is opgericht in 2011 voor kleinschalige reisorganisaties die staan voor persoonlijke benadering, betrokkenheid tonen, expertise in huis hebben en zich richten op duurzame ontwikkeling van het toerisme op de bestemming.

Lees verder!

snake patrol suriname

Stichting Snake Patrol Suriname

In 2020 werd de Stichting Snake Patrol Suriname opgericht. Het team van de stichting haalt slangen op van plekken waar ze overlast veroorzaken en verzorgt educatie aan de mensen in Suriname om de kennis over slangen te vergroten zodat angst en onbegrip minder kunnen worden.

Lees verder!

trees for all

Samenwerking VvKR en Trees for All

De branchevereniging VvKR plant namens alle leden minstens 100 bomen per jaar. Daarnaast kunt u als klant van een VvKR reisorganisatie zelf ook de CO2 uitstoot compenseren door bomen te planten. Donaties kunt u doen via de handige online tool op de site van Trees for All.

Lees verder!

surimamcooking feest

Kerstmis met de Surimams

Originele gerechten om uw familie mee te verrassen tijdens de kerstdagen en op oudejaarsavond vindt u terug in het kookboekje Surimams Feest! Speciaal voor de feestdagen namen we samen een leuke film in Haarlem.

Lees verder!

faya lobi paramaribo fotoalbum

Veilig op vakantie naar Suriname

Suriname en andere landen in de regio hebben de potentie om zich als veilige, tropische vakantiebestemmingen te promoten voor iedereen die iets anders zoekt dan de coronaproof all-inclusive resorts in Europa.  

Lees verder!

suriname holidays

Virtueel op reis naar Suriname

Door de aanhoudende crisis kunnen we momenteel alleen virtueel op reis naar Suriname. Geniet mee met de foto’s van José en Eric die zij maakten tijdens hun vakantie in Suriname in februari 2020.

Lees verder!

onze jongens in de jungle

Onze jongens in de jungle

Een indringende documentaire ‘Onze jongens in de Jungle’ over de TRIS – Troepenmacht in Suriname ’45-’75 van Jelmar Hoekstra en Stichting Triskontakten

Lees verder!

ara Knini Paati

Nu heb ik mijn eigen kind zelfs de Surinaamse jungle ingestuurd

Ik zie mijn dochter lachend in een korjaal over de rivier varen terwijl ze op dat moment een typische Surinaamse tropische regenbui over haar heen krijgt. In de middag gaat ze vervolgens vissen met een meisje uit het lokale dorp. Regen en vissen zijn twee dingen waar ze thuis een stuk minder enthousiast op reageert.

Lees verder!

ananas oogst

De Ananasberg

Van de week kocht ik een mooie ananasplant bij onze bloemenzaak om te hoek. Als ik ananasplanten zie, krijg ik meteen een zomergevoel. Met deze tropische week in het vooruitzicht, kon ik ‘m niet laten staan. De ananasplant bracht me meteen terug in mijn gedachte naar de beklimming van de Ananasberg in Suriname.

Lees verder!