Zoals de reeds eerder geboekte reis in 2015 naar Suriname, zijn wij nu weer voor de 2e keer op 17 maart jl. blij en voldaan teruggekeerd naar huis.

Wij hebben mogen genieten van alle bezienswaardigheden met als enkele hoogtepunten/avonturen op Brownsberg, Knini Paati en Akira.  

Brownsberg
De busrit naar Brownsberg was tegelijkertijd spannend als opwindend ivm de te nemen obstakels op de smalle, moeilijk begaanbare zandweg richting naar boven, petje af voor onze chauffeur Gabriel.
Ook de klim naar de Leonsval was een beproeving: door de stevige regenval waren de paden glad, glibberig waar je erg voorzichtig voetje voor voetje mbv een loopstok je een weg moest banen omhoog/omlaag.

Al bij al een heftige tocht die de moeite waard was; gaf ons een voldaan gevoel deze moeilijke opgave geklaard te hebben. Zeker de moeite waard om dit persoonlijk te ervaren.

Bovensuriname rivier

Knini Paati met z’n persoonlijk betrokken, erg vriendelijke eigenaar Nelson en personeel geven je een warm welkom, gevoel van thuiskomen, rust en tegelijkertijd genoeg vermaak door verschillende uitstapjes over de Surinaamse rivier aan te bieden. Tijdens een v.d uitstapjes naar de Marrons kostgrondje met gids Kuckci hebben wij ons kostelijk vermaakt bij enkele obstakels op het water met als klapstuk baden tussen de soelaas/stroomversnelling. Op Knini Paati hebben we zelfs oog in oog gestaan met de prachtige rood/blauwe aria’s van de eigenaar Nelson, de grote leguanen, aapjes in de boom bij het restaurant die dichtbij gelokt werden door Kuckci. Ter extra vermelding: ter compensatie van enig ongemak op Knini Paati door overstroming van het hoge water door grote regenval, bood Nelson ons alle gebruikte drankjes tijdens ons verblijf daar gratis aan. Een super groot gebaar richting zijn gasten; een dikke compliment voor zijn vrijgevigheid!

Bigi Pan Natuurreservaat

Op Akira kwamen we volledig tot rust, een fantastische waterrijke omgeving met hun vriendelijke personeel die het de gasten graag naar hun zin maakten. Iedere dag hebben we kunnen genieten van lekkere, afwisselende ontbijtjes, lunchjes en diners. Ook daar waren de dagelijkse uitstapjes per korjaal erg leuk.

Paramaribo

Wij hebben genoten van alle uitstapjes, en rustpunten op Villa Famiri.

Domburg

Voor mij was er een klein minpuntje betreffende de laatste Wellness resort Houttuyn. Ons 3 daagse verblijf daar vond ik 1 dag te lang duren door het ontbreken van meer Wellness-aanbod. De perfecte massage gaf de 2e dag verblijf een lichaam-strelend voldaan gevoel. De andere dagen daarna was het wat rondhangen,  doelloos omdat je nergens meer naartoe kon en weinig vermaak had. Wij hadden verwacht daar meer Wellness mogelijkheden tot onze beschikking te hebben.

Groetjes, Jan en Letitia Garritsen
 
Meer foto’s van deze reis zijn in het Google Photo album te zien