BROWNSBERG & STON ISLAND
Ston Island Brokopondo Stuwmeer

Prachtige meerdaagse tocht naar de Brownsberg en Ston Island. Niet te ver uit de stad maar toch een echte binnenland ervaring. Unieke flora en fauna op zowel de berg als het meer.

Prijs: vanaf € 159,00 per persoon

Highlights

 • watervallen
 • stuwmeer
 • overweldigende natuur

Reisinformatie

Brownsberg en Ston Island
Brownsberg en het nabijgelegen Ston Island zijn een ideale bestemming vlakbij de stad voor iedereen die een goede indruk wil krijgen van het Amazone oerwoud zonder al te ver het binnenland in te hoeven reizen. U geniet hier van heuvelachtig landschap en prachtige watervallen. De tochten naar de watervallen leiden dwars door het oerwoud en worden beloond met ijskoud water waar u heerlijk onder kunt afkoelen. Het uitzicht vanaf de Brownsberg over het Brokopondo stuwmeer is spectaculair. U overnacht op het meer op Ston Island.

Brokopondo Stuwmeer
Het stuwmeer zelf is een unieke plek en voelt aan als een soort openluchtmuseum in de natuur. Zeker wanneer de gids u de geschiedenis van het meer vertelt gaat de plek echt leven. Het stuwmeer zit vol vis dus u kunt ook proberen een hengeltje uit te gooien. In de vroege ochtend is de kans groot dat u door de brulaapjes wakker wordt gemaakt: een magisch geluid!

vertrekdagendinsdag, donderdag, zaterdag
aantal dagen2
min. aantal pers.2
vervoerbus 
accommodatie en voorzieningeneenvoudige huisjes met bedden en klamboes, gedeeld sanitair
verzorgingvolpension
activiteitenzie dag tot dag programma 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Tocht naar de watervallen op Brownsberg

Na vertrek uit Paramaribo maken we na ongeveer een uur rijden een koffiestop in de het savanna gebied.  Na de steile weg richting het plateau komen we aan op de berg.  Vanaf hier heeft u met helder weer een prachtig uitzicht over het Van Blommenstein Stuwmeer. Na een korte pauze vertrekken we met de gids te voet richting de lager gelegen watervallen. We lopen door de weelderige jungle van het Natuurpark. Onderweg zal de gids vaak uitleg geven over de flora en fauna die hier voorkomt. Iedereen die zin heeft in een verkoelende waterstraal kan onder de waterval gaan staan. De terugweg zal iets meer inspanning vergen omdat we weer omhoog richting het plateau moeten wandelen. Na de welverdiende lunch vertrekken we in de namiddag met de bus richting het stuwmeer. Ston Island, een schiereiland aan het stuwmeer is de plek, waar we in eenvoudige huisjes met bedden en klamboes zullen overnachten. Na de avondmaaltijd kunnen we genieten van een prachtige sterrenhemel bij het kampvuur.

Dag 2 - Stuwmeer

U wordt midden in de natuur wakker door het gebrul van de brulapen. Tussen 06.00 en 06.30 uur kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst. Na het ontbijt is er tijd om te vissen, zwemmen en/of relaxen. Tegen bijbetaling zijn er mogelijkheden om een korte tocht van ongeveer een uur per korjaal over het stuwmeer te maken. Ook zijn er kajaks en kano’s bij Ston Island te huur via de beheerder zodat u op eigen gelegenheid een stukje van het meer kunt verkennen. Na de lunch vertrekken we richting naar Paramaribo waar we rond 18.00 uur terug zullen zijn.

Accommodatie

Maattochten op aanvraag

Deze basistocht van 2 dagen kan naar wens uitgebreid worden met een extra overnachting, bezoek aan de historische Jodensavanna of een avontuurlijke overnachting in het hangmattenkampje op het plateau van de Brownsberg. Ook is deze basistocht een ideale uitvalsbasis om verder door te reizen naar het Bovensuriname gebied of de Fredberg.

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
 • Bus
Verblijf
 • Volpension (incl. koffie, thee en water) .
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlandssprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
 • Alcoholische- en frisdranken.
Activiteiten
 • Facultatieve activiteiten zoals huur kajak/kano of tocht met korjaal op het meer
Diversen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.