KNINI PAATI
knini paati resort suriname

Jungle & River Resort Knini Paati ligt verscholen in het oerwoud van Suriname op een betoverende locatie aan de Boven Suriname rivier. Met het ruisende geluid van de nabijgelegen stroomversnelling komt u helemaal tot rust en keert u na uw verblijf herboren terug naar de drukte van alledag.

Highlights

  • Comfortabele huisjes
  • Warm water en airco
  • Lokale cultuur
  • Verkoelende stroomversnellingen
  • Zwembad op locatie

Reisinformatie

Knini Paati is een klein eilandje midden in de Ferulasi Sula op steenworp afstand van het Saramaccaanse dorp Nieuw Aurora. Na 3 uur rijden en een uurtje varen bent u uit de drukte van de stad en bevindt u zich op een resort waar u zich helemaal over kunt geven aan de prachtige, ongerepte natuur en  de heerlijke, verkoelende stroomversnellingen.
De negen lodges hebben elk een eigen veranda met uitzicht op de rivier of het oerwoud, met op de achtergrond het ruisen van de stroomversnelling. In uw hangmat is dat genieten pur sang. Alle lodges hebben airconditioning en een ventilator. Tevens is er WiFi op het resort aanwezig.

Tijdens een wandeling door de jungle en een bezoek aan een van de nabijgelegen dorpen ervaart u het leven van alledag in het binnenland van Suriname en bij de Saramaccaanse bevolking. U krijgt beter inzicht in de marroncultuur en de gebruiken van de voorouders die tegenwoordig vervlochten zijn met het dagelijkse leven. 

Voor een goede balans tussen ontspanning en inspanning zijn er verschillende tochten te maken per korjaal, kunt u een boeiende en leerrijke junglewandeling maken met een gids, waarna u weer af kunt koelen in het zwembad of op het zonnedek. Ook valt er ‘s avonds genoeg te beleven zoals een spannende nachtelijk boottocht.

vertrekdagenmaandag, woensdag en vrijdag
aantal dagen3, 4 of 5 dagen
min. aantal personen2
vervoerbus en korjaal
Accommodatie2-5 persoonshuisjes
Voorzieningen, faciliteiten en activiteitenverzorgd

Dag tot dag programma

Dag 1 - Busreis naar Atjoni en boottocht naar Knini Paati

U vertrekt rond 9.00 uur vanuit Paramaribo richting Atjoni. Onderweg maakt u twee tussenstops om gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen of het nuttigen van een snack. Aan het begin van de middag komt u aan te Atjoni waarna u begint aan de boottocht van een uur richting Knini Paati. Bij aankomst op het eiland kunt u tijdens het eten even bijkomen van de reis. Daarna is het tijd voor de incheck en kunt u zich gaan installeren in de lodge. De eerste dag staat in het teken van relaxen en acclimatiseren. U heeft de mogelijkheid te gaan zwemmen of te gaan relaxen in de sula. Om 19:00 uur is het tijd voor de avondmaaltijd waarna u verder kunt genieten van de rust.

Dag 2 - Diverse excursies

Deze dag staat in het teken van ervaren en indrukken opdoen. Het ontbijt staat klaar om 08:00 uur en om 09:00 uur vertrekt u voor uw eerste excursie. Deze duurt enkele uurtjes zodat u op tijd terug bent op het eiland om te genieten van de lunch. Daarna bent vrij om te genieten van de natuur en de overige faciliteiten op het resort door te hangmatteren met een goed boek of voor de siesta. Verder heeft u de mogelijkheid te gaan zwemmen of te gaan relaxen in de sula. Om 19:00 uur is het tijd voor de avondmaaltijd waarna u zich gereed kunt maken voor de excursie, het kaaimannen spotten en de nachtelijke boottocht.

Dag 3 bij een 4-daagse trip | Wandeling door de jungle

Deze dag is de dag waarop het grote avontuur begint! Na het ontbijt om 08:00 uur maakt u zich gereed voor een stevige boswandeling van minimaal 3 uren lang met begeleiding van de gids die alles zult vertellen over de verschillende boomsoorten in het bos en over de wijze hoe de voorouders in het gebied geleefd en gewoond hebben. Een ware ervaring waarbij u na afloop een belevenis en ervaring rijker bent. Bij terugkomst staat te lunch klaar waarna u verder kunt genieten van de natuur en de overige faciliteiten op het resort door te hangmatteren met een goed boek of voor de siesta. Verder heeft u de mogelijkheid te gaan zwemmen, te gaan relaxen in de sula of nog even genieten van een lekker koud biertje in het restaurant.

Dag 3 bij een 3-daagse trip en dag 4 bij een 4-daagse trip | Na de lunch terugreis naar Paramaribo

Het ontbijt staat klaar vanaf 08:00 uur en daarna kunt u nog even genieten van uw laatste uurtjes op het eiland. Lekker in de hangmat op het balkon van uw lodge of nog even zwemmen in de sula alvorens u terug gaat naar de drukte van Paramaribo. Om 11:00 uur is het tijd voor de uitcheck waarna u om 11:30 nog van een lekkere lunch kunt genieten. Om 12:00 uur begint de terugreis naar Atjoni waar u word opgehaald door onze chauffeur. Tijdens de terugreis maakt u een enkele tussenstop zodat u op tijd weer terug bent op uw vakantieadres, voldaan van de mooie ontdekkingsreis in Boven-Suriname!

Accommodatie

Lodges voor 2 tot 5 personen ingericht met bedden en klamboes, eigen sanitaire voorzieningen (koud water), zonne-energie voor stroomvoorziening en een veranda met uitzicht op de rivier, voorzien van een hangmat en zitje
Een aantal lodges hebben een airco (op aanvraag beschikbaar)

Voorzieningen, faciliteiten en activiteiten

  • Zwembad: Heerlijk om na een intensieve tocht door de jungle even bij te komen in het koele water.
  • Activiteiten: Tijdens uw verblijf op Knini Paati is er een volledig programma vol afwisselende activiteiten inbegrepen bij de prijs. Dagelijks wordt de dagindeling met de gasten doorgenomen. Enkele activiteiten zijn boswandelingen, het bezoek aan een marrondorp en een nachtelijke boottocht.
  • Jungle kamp: Tegen bijbetaling kunt u een nacht ervaren in het hangmatten junglekamp. Het kamp wordt  na een flinke wandeling bereikt. U kookt hier op houtvuur, baadt in de rivier en slaapt in een hangmat.