KNINI PAATI
knini paati resort suriname

Jungle & River Resort Knini Paati ligt verscholen in het oerwoud van Suriname op een betoverende locatie aan de Boven Suriname rivier. Met het ruisende geluid van de nabijgelegen stroomversnelling komt u helemaal tot rust en keert u na uw verblijf herboren terug naar de drukte van alledag.

Highlights

  • Comfortabele huisjes
  • Lokale cultuur
  • Verkoelende stroomversnellingen
  • Zwembad op locatie
  • Optionele overnachting in een jungle kampje

Reisinformatie

Knini Paati is een klein eilandje midden in de Ferulasi Sula op steenworp afstand van het Saramaccaanse dorp Nieuw Aurora. Na 3 uur rijden en een uurtje varen bent u uit de drukte van de stad en bevindt u zich op een resort waar u zich helemaal over kunt geven aan de prachtige, ongerepte natuur en  de heerlijke, verkoelende stroomversnellingen.
De zes lodges hebben elk een eigen veranda met uitzicht op de rivier of het oerwoud, met op de achtergrond het ruisen van de stroomversnelling. In uw hangmat is dat genieten pur sang.

Tijdens een bezoek een van de nabijgelegen dorpen ervaart u het leven van alledag in een marrondorp waar de cultuur en gebruiken van de voorouders nog in tact zijn. U kunt meehelpen met cassavebrood bakken, hout bewerken of vis vangen zoals de lokale bevolking dat doet: bamboe, touw en welk aas voor handen ligt. Kortom, u maakt kennis met de gastvrijheid van de  Saramaccaanse bevolking, hun eeuwenoude tradities en u proeft typisch Saramaccaans/Surinaams eten.

Voor een goede balans tussen ontspanning en inspanning zijn er verschillende tochten te maken per korjaal, kunt u een boeiende en leerrijke junglewandeling maken met een gids, waarna u weer af kunt koelen in het zwembad of op het zonnedek. Ook valt er ’s avonds genoeg te beleven zoals een spannende nachtelijk boottocht.

vertrekdagen maandag, woensdag en vrijdag
aantal dagen 3, 4 of 5 dagen
min. aantal personen 2
vervoer bus en korjaal
Accommodatie 2-5 persoonshuisjes
Voorzieningen, faciliteiten en activiteiten verzorgd

Dag tot dag programma

Dag 1 - Busreis naar Atjoni en boottocht naar Knini Paati

U vertrekt rond 9.00 uur vanuit Paramaribo richting Atjoni. Onderweg maakt u twee tussenstops om gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen of het nuttigen van een snack. Aan het begin van de middag komt u aan te Atjoni waarna u begint aan de boottocht van een uur richting Knini Paati. Bij aankomst op het eiland kunt u tijdens het eten even bijkomen van de reis. Daarna is het tijd voor de incheck en kunt u zich gaan installeren in de lodge. De eerste dag staat in het teken van relaxen en acclimatiseren. U heeft de mogelijkheid te gaan zwemmen of te gaan relaxen in de sula. Om 19:00 uur is het tijd voor de avondmaaltijd waarna u verder kunt genieten van de rust.

Dag 2 - Diverse excursies

Deze dag staat in het teken van ervaren en indrukken opdoen. Het ontbijt staat klaar om 08:00 uur en om 09:00 uur vertrekt u voor uw eerste excursie. Deze duurt enkele uurtjes zodat u op tijd terug bent op het eiland om te genieten van de lunch. Daarna bent u even vrij om te hangmatteren met een goed boek of voor de siësta. Om 16:00 uur is het dan tijd voor de volgende excursie die ook enkele uurtjes duurt. Na de avondmaaltijd om 19:00 uur is het tijd voor de derde excursie: het kaaimannen spotten en de nachtelijke boottocht. Bij grotere groepen is er tijdens een tweede avond een dansworkshop van de lokale groep Pasensi Uma.

Dag 3 bij een 4-daagse trip | Tocht naar het Jungle Kamp

Deze dag is de dag waarop het grote avontuur begint! Na het ontbijt maakt u zich gereed voor het vertrek naar ons jungle camp. Uw bagage slaan wij veilig op in ons magazijn. Om 09:00 uur vertrekt u onder begeleiding van een gids en zijn team naar ons junglecamp. Het is een stevige wandeltocht van een paar uur. Bij aankomst kunt u zich installeren en zult u de jungle ervaren zoals de voorouders van de lokale bewoners dat gedaan hebben. Op traditionele wijze zult u verblijven in de jungle door er te slapen in een hangmat, te baden in de rivier en te koken op een zelf gestookt houtvuurtje. De avond wordt gevuld, zoals de lokale bewoners dat deden, door mondelinge overdracht van de geschiedenis middels het vertellen van verhalen en anekdotes. De volgende dag ontbijt u om 09:00 uur en begint u, na wat te hebben gerelaxt, aan de wandeltocht terug naar het ophaalpunt.

Dag 3 bij een 3-daagse trip en dag 4 bij een 4-daagse trip | Na de lunch terugreis naar Paramaribo

De laatste dag van uw verblijf is wederom gericht op het relaxen. Het ontbijt staat klaar vanaf 08:00 uur en daarna kunt u nog even genieten van uw laatste uurtjes op het eiland. Lekker in de hangmat op het balkon van uw lodge of nog even zwemmen in de sula alvorens u terug gaat naar de drukte van Paramaribo. Om 11:00 uur is het tijd voor de uitcheck waarna u om 11:30 nog van een lekkere lunch kunt genieten. Om 12:00 uur begint de terugreis naar Atjoni waar u word opgehaald door onze chauffeur. Tijdens de terugreis maakt u een enkele tussenstop zodat u op tijd weer terug bent op uw vakantieadres, voldaan van de mooie ontdekkingsreis in Boven-Suriname!

Accommodatie

Lodges voor 2 tot 5 personen ingericht met bedden en klamboes, eigen sanitaire voorzieningen (koud water), zonne-energie voor stroomvoorziening en een veranda met uitzicht op de rivier, voorzien van een hangmat en zitje
Een aantal lodges hebben een airco (op aanvraag beschikbaar)

Voorzieningen, faciliteiten en activiteiten

  • Zwembad: Heerlijk om na een intensieve tocht door de jungle even bij te komen in het koele water.
  • Activiteiten: Tijdens uw verblijf op Knini Paati is er een volledig programma vol afwisselende activiteiten inbegrepen bij de prijs. Dagelijks wordt de dagindeling met de gasten doorgenomen. Enkele activiteiten zijn boswandelingen, het bezoek aan een marrondorp en een nachtelijke boottocht.
  • Jungle kamp: Tijdens de 4-daagse trip bestaat de mogelijkheid om in het hangmatten junglekamp te overnachten. Het kamp wordt  na een flinke wandeling bereikt. U kookt hier op houtvuur, baadt in de rivier en slaapt in een hangmat onder de sterrenhemel.