Onze kennismaking met Suriname begon op een regenachtige dag in het voorjaar, bij Suriname Holidays. Suzette Eeltink nam ruim de tijd en voerde ons met veel enthousiasme en kennis door het land. Haar goede adviezen leidden tot een prachtig programma voor drie weken Suriname, en waren de basis voor een fantastische reis. Wat een mooi land, wat een vriendelijke mensen! Alles was spic en span geregeld, nergens waren er problemen, en vragen die we hadden werden via Whatsapp door de lokale partner Suriname Tours heel snel beantwoord.

 

We verbleven in Downtown Oasis, een gemoedelijk guesthouse met zeer vriendelijke staf, op loopafstand van alles en een prima restaurantje (Souposo) op de hoek. Daarna enkele Knini Paati, een mix van cultuur en natuur, prachtig gelegen, lekker relaxen. Heel bijzonder was onze trip naar Maratakka, weliswaar ‘back to basics’ maar voor wie van natuur houdt een aanrader. Plantage Bakkie: top. Een hartelijk ontvangst door Marsha en Bas, en hun twee zoons die het leuk vinden om je vogelspinnen en andere bijzonderheden te tonen of met je mee te wandelen. Prima gidsen!

 

En dan, als klapstuk, Kabalebo, een paradijsje in het bos. In het begin was het wennen dat je als groep voorstellen voor excursies krijgt, gelukkig bleek er ruimte voor maatwerk en flexibiliteit, zodat je zelf kon kiezen wat te doen. We zaten in een River Cabin, wat een rust en prachtige plek! Kortom, een vakantie om nog lang van na te genieten. Smaakt naar meer, en dat doen we dat weer met Suriname Holidays!

Bernadette en Arthur Eijs