PLANTAGE BAKKIE
Warappakreek bakkie

Beleef de plantagecultuur en de natuur op zijn best

Prijs: vanaf € 180,00 per persoon

Highlights

  • authentieke plantagecultuur
  • uniek museum met historische collectie
  • botanische tuin
  • tocht door de Warappakreek

Reisinformatie

Een enerverende tweedaagse tocht langs oude plantagegronden tot aan de ruige kust van Suriname. Een afwisselende trip vol historie en ongerepte natuur. Tijdens uw verblijf maakt u een boottocht door de Warappakreek. U bent te gast bij onze gastvrouw Marsha Mormon en haar man Bas. Zij zullen u samen met hun team op de plantage Bakkie goed verzorgen en u een heerlijk aantal vakantiedagen bezorgen in deze bijzondere omgeving.

Museum Plantage Bakkie

Op Plantage Bakkie is een prachtig museum te bezoeken met historische vondsten uit de plantagetijd die tijdens graafwerkzaamheden zijn gevonden. Momenteel zijn de kromboei en een brandmerk uit dit museum beschikbaar gesteld voor De Grote Suriname Tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Groente en fruit uit de Botanische tuin

In de schitterende botanische tuin vindt u veel gewassen en bijzondere bomen die Marsha eigenhandig heeft geplant. Het thema in haar tuin zijn de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname. Ze gebruikt de groente, kruiden, vruchten en gewassen uit haar tuin in de keuken om de maaltijden en sappen voor de gasten mee te bereiden.

Tips

Het is prettig om tijdens deze tocht lichtgekleurde kleding, liefst een lange broek en overhemd te dragen of mee te nemen i.v.m. de vele muggen in het zwampgebied.

vertrekdagen op aanvraag
aantal dagen 2
min. aantal pers. 4
vervoer bus en boot
accommodatie vakantiewoning met eigen douche(koud water)/toilet, voorzien van airco
verzorging volpension
activiteiten zie dag tot dag programma 
vertrekinformatie door het tij varieert de vertrektijd vanuit Paramaribo tussen 06 – 10 uur. 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Boottocht naar Bakkie

Vertrek vanuit de stad met de bus richting de Commewijne rivier. Vanaf daar reist u met de boot in ongeveer 50 minuten naar de plantage Bakkie.  Op deze plantage brengt u de nacht door in een goed verzorgde vakantiewoning voorzien van bedden, airco en eigen sanitair (alleen koud water).

Na de lunch is de middag vrij te besteden. Ook kunt u een wandeling op Bakkie maken en uitleg krijgen over de botanische tuin in aanplant. Er groeien verschillende gewassen die op de plantages werden verbouwd (denk aan katoen, koffie en suikerriet). Ook zijn er diverse kruiden en medicinale planten geplant waar de gids alles over zal uitleggen.

In de avond is er op verzoek een boottocht te maken om op zoek te gaan naar kaaimannen en reptielen.

Dag 2 - Boottocht door de Warappakreek

De volgende ochtend zal de boottrip door de Warappakreek plaatsvinden. Deze kreek werd na de afschaffing van de slavernij steeds minder gebruikt en was daardoor dichtgeslibd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de natuur ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan. De Warappakreek is een paar jaar geleden opnieuw uitgegraven. We varen over de kreek, soms door tunnels van de overhangende bomen met continue wisselende vegetatie. Onderweg zijn er verschillende stops zoals bij de suikerfabriek met machines uit 1830. De overblijfselen van een suikerrietpers, stoommachines en stoomketels zijn uniek. De fabriek is vanuit de kreek gemakkelijk te bereiken via een smal pad door het parwa-mangrove bos. Verder zien we tijdens de tocht oude sluizen, de oorspronkelijke ringdammen met giftige cactussen en een oude kameelbrug.

De omgeving verandert drastisch zodra de kreek overgaat in het Warappakanaal. Dit kanaal is ooit door de slaven uitgegraven. Hier hebben we een weids uitzicht over het unieke parwa-landschap met mysterieuze dode bomen. In dit gebied zijn veel verschillende vogels te zien, waaronder de krabbenbuizerd, de specht, de lepelaar en de prachtige rode ibis. Het kilometerslange kanaal mondt uit in de Atlantische oceaan. Hier ligt een prachtig ruig strand. Bij laag water vormen zich modderbanken waarop duizenden vogels tegelijk hun voedsel bij elkaar scharrelen. Op het strand, recht boven de modderbanken, is de eerste vogelhut van Suriname gebouwd. Dit is de perfecte locatie voor natuurliefhebbers en vogelaars om ongestoord de foeragerende vogels te kunnen spotten. Na een korte wandeling op het strand en een bezoek aan de vogelhut keren we terug door de kreek, die door de wisseling in het getij een heel ander uiterlijk heeft.
Op de terugweg maken we nog een korte stop op Bakkie of Alliance waar we gebruik kunnen maken van het sanitair en de benen kunnen strekken voordat we terugvaren naar Alkmaar en verder per bus naar Paramaribo rijden.

Accommodatie

Inbegrepen kosten:

 

Reiskosten
  • Bus en boot
Verblijf
  • volpension
Excursies
  • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlandssprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten:

 

Verblijf
  • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.