KABALEBO NATURE RESORT
kabalebo nature resort suriname

Wilt u genieten van ongerepte jungle op een comfortabele manier? Dan is Kabalebo Nature Resort de optimale keuze. Het resort is gelegen aan de Kabalebo rivier in het westelijke binnenland van Suriname. Sinds 2005 is Kabalebo Nature Resort het meest unieke en comfortabele onderkomen in de Surinaamse jungle. In het regenwoud zijn de beslommeringen en verplichtingen van het dagelijks leven heel ver weg. Ga mee en breng een bezoek aan deze unieke locatie.

Highlights

 • Onbewoonde Amazone jungle
 • Spectaculaire natuur
 • Luxe en comfort
 • Wild spotten

Reisinformatie

In het midwesten van Suriname, middenin een totaal onbewoond gedeelte van het Amazone regenwoud, komt u na ruim een uur vliegen op de meest luxe jungle-accommodatie van Suriname: Kabalebo Nature Resort. Het gebied is van een ongekende schoonheid en zeer divers, een paradijs voor natuurliefhebbers. Kabalebo is een van de beste plekken in Suriname om wild te spotten en prachtig, ongerept tropische regenwoud te ervaren. 

U maakt prachtige boswandelingen en spectaculaire boottochten onder leiding van een ervaren gids. Speciaal voor actieve mensen zijn er diverse hike- en kanotochten samengesteld met als speciale uitdaging de beklimming van de Misty Mountain. Voor alle natuurliefhebbers die graag een indruk willen krijgen welke dieren er leven in het gebied van Kabalebo kunt u een kijkje nemen op de website van de vaste werknemer Armida. Zij houdt alles nauwkeurig bij in haar blog en maakt prachtige foto’s.

vertrekdagendinsdag & zaterdag
aantal dagen4, 5 of 8
min. aantal personen2
vervoerper binnenlandse vlucht
AccommodatieMain Lodge, River Cabin, Inspiration Point, Panorama Suites
Jungle verblijfUncle Piet en Bivak Kamp
Voorzieningen, faciliteiten en activiteitengeheel verzorgd

Dag tot dag programma

Dag 1 - Vlucht naar Kabalebo

U wordt in de ochtend opgehaald vanaf uw logeeradres en naar het vliegveld Zorg en Hoop gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Kabalebo. Na aankomst staat de lunch voor u klaar. In de middag staat er nog een korte wandeling op het programma. Tijdens uw verblijf op Kabalebo Resort is er een volledig programma vol afwisselende activiteiten inbegrepen bij de prijs. De crew van het resort zal per dag de dagindeling met de gasten doornemen. De indeling van het programma is mede afhankelijk van de weersomstandigheden en de waterstand. Uiteraard kunnen wij uw speciale verzoeken doorgeven zodat de crew hier rekening mee kan houden.

Dag 2 - Beklimming Misty Mountain

Na uw ontbijt maakt u een bergwandeling door het oerwoud van ongeveer 5 uur naar de 500 meter hoge Misty Mountain. Onderweg geeft de gids u informatie over de flora en fauna. Misschien hoort of ziet u Brulapen, Blauw- gele Ara’s, de bosvogel Screaming Piha (Lipaugus vociferans), kikkers en vlinders. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht op het maagdelijk tropisch regenwoud, het ressort en de mysterieuze bergen in het zuiden van Suriname. Op de terugweg doet u de Charlie vallen aan waar u kunt ontspannen en tevens genieten van uw lunch. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. Na het diner zal de leiding u wat meer

informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Dag 3 - Moi Moi Waterval

Na uw ontbijt drijft u met de korjaal naar de Moi Moi waterval. Op de plek aangekomen start u met een educatieve boswandeling naar de Moi Moi waterval. De eerder opgedane kennis over het tropisch regenwoud wordt nu interessanter met onze gids. Voldaan van de wandeling kunt u verder genieten van Moi Moi. Uw lunch wordt bij de vallen genuttigd. In de namiddag vaart u terug naar de Main Lodge. Na het programma bent u vrij om te genieten bij het zwembad, op het terras of op uw manier. ’s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Dag 4 - Boottocht naar Kilo 3 stroomversnelling

Na uw ontbijt vertrekt u drijvend in alle stilte in een korjaal naar Kilo 3(drie). U gaat de Kilo 3 kreek in, waar u een mooie wandeltocht door het oerwoud zal maken naar de Kilo 3 stroomversnelling. Hier zult u lunchen en verpozen in de kreek. In de namiddag keert u terug naar de Main Lodge waar u kunt genieten in een hangmat, bij het zwembad of ontspannen op de pier langs de rivier. ’s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Dag 5 - Boswandeling naar bivak kamp

Na het ontbijt, vertrekt u voor een twee en een half uur durende wandeling naar het bivak kamp, waar wij even zullen ontspannen om daarna door te varen naar de Zandkreek. Deze vaartocht duurt ongeveer 1 uur en 45 min, en brengt u door een gebied met een andere vegetatie dan wat u tot nu toe hebt gezien. De lunch nuttigen we bij een prachtige stroomversnelling waar u lekker kan verpozen in het water. In de namiddag drijven we terug naar de Main Lodge. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. ’s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Dag 6 - Boottocht naar Was Wasie stroomversnelling

Na uw ontbijt vertrekt u met een korjaal naar de Was Wasie stroomversnellingen, dit is een 2 ½ durende boottrip. Onderweg kunt u lekker genieten van de natuur en dieren om u heen. Daar aangekomen kunt u zich verpozen in het water en uw lunch nuttigt u al daar. In de namiddag varen wij terug naar de Main Lodge met de mogelijkheid dieren te spotten. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. ’s Avonds geniet u van het heerlijk en gezellig diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Dag 7 - Kajaktocht en terugvlucht naar Paramaribo

Op de laatste dag van uw verblijf start met een ontbijt. Daarna is het tijd om te gaan kajakken. In een korjaal zal u stroom opwaarts bij Krong Soela worden afgezet. Daar stapt u over in een kajak en roeit u stroomafwaarts naar de Main Lodge. Al roeiend kunt u genieten en afscheid nemen van de geluiden, de geuren en alle schoonheid van e natuur om u heen. Na de lunch nemen we gepast afscheid van u en vliegt u terug naar Paramaribo.

Accommodaties

KABALEBO MAIN LODGE

De Main Lodge ligt aan de eigen airstrip vlakbij de Kabalebo rivier in het ondoordringbare Amazone regenwoud. Er zijn 10 gastenkamers, waarvan 5 met airco. De 5 kamers aan de achterzijde zijn voorzien van een ventilator en hebben een hangmat op de galerij hangen. De badkamers zijn voorzien van warm- en koud stromend water; uniek in de Surinaamse jungle! De maaltijden worden in buffetvorm geserveerd op de veranda. Alcoholische dranken zijn tegen betaling bij de bar verkrijgbaar. De vanaf prijs is gebaseerd op een verblijf  in de Main Lodge in een kamer zonder airco.

INSPIRATION POINT

Inspiration Point lodge is een intiemere lodge met 6 ruime kamers. Gasten hebben hier meer privacy en rust. Alle kamers hebben een terrasje aan de voor- en achterkant en zijn voorzien van airco, eigen douche/toilet met warm/koud stromend water. De maaltijden worden in de Main Lodge geserveerd.

RIVER CABINS

Bij uitstek geschikt voor iedereen die optimale privacy wil. Sfeervolle houten huisjes op palen, voorzien van een slaapruimte met bedden, airco, douche met toilet, koelkast en veranda. Vanaf de veranda heeft u een uniek uitzicht over de Kabalebo rivier en het Amazone woud. Alle maaltijden worden geserveerd in de Main Lodge, gelegen op zo’n 15 minuten lopen. U kunt ook met een golf caddy naar de Main Lodge, dan wordt u gehaald en gebracht. In het donker na de avondmaaltijd brengt de crew u sowieso met de golf caddy naar de cabins. Met zeer hoog water kunt u niet overnachten in de River Cabins. Dan zal de crew u onderbrengen in een van de andere accommodaties op het resort.                                        

PANORAMA SUITES

Het resort heeft vier ruime, comfortabele en smaakvol ingerichte suites die plaats bieden aan 2 tot 4 personen.  Er zijn 2 Queen size bedden, badkamer met douche (warm en koud water) / toilet, airco en een plafondventilator. Vanaf het ruime balkon, voorzien van  hangmatten, heeft u een prachtig uitzicht over de Misty Mountain en het zwembad. In de zitruimte vindt u de minibar. Alle maaltijden worden in de Main Lodge genuttigd.

Jungle verblijven

UNCLE PIET

Op zo’n 3 uur varen van de airstrip ligt Uncle Piet’s lodge aan de rivier en een kleine stroomversnelling. De ruime 2-persoonskamers hebben eigen sanitair. Er is een veranda met comfortabele schommelstoelen en uitzicht over de rivier. Het kampvuur aan de rivieroever en onder de sterrenhemel is een onvergetelijke ervaring.

Let op: Uncle Piet is alleen met hoog water bereikbaar. De trips die u vanaf Uncle Piet kunt ondernemen zijn boottochten per korjaal of kajak om bv. dieren of vogels te spotten. Wandelmogelijkheden zijn beperkt.

BIVAKKAMP

Voor de avonturiers is er de mogelijkheid in hangmatten of tenten te overnachten. Er is een overkapping waar de hangmatten of de tenten onder geplaatst worden voor een droge nacht.

Voorzieningen, faciliteiten en activiteiten

 • Zwembad: Alle gasten op het resort kunnen gebruik maken van het zwembad en zonnedek dat voorzien is van ligbedden en parasols. Heerlijk om na een intensieve tocht door de jungle even bij te komen in het koele water. Het zwembad ligt naast de Inspiration Point lodge
 • Activiteiten: Tijdens uw verblijf op Kabalebo Resort is er een volledig programma vol afwisselende activiteiten inbegrepen bij de prijs. De crew van het resort zal per dag de dagindeling met de gasten doornemen. De indeling van het programma is mede afhankelijk van de weersomstandigheden en de waterstand. Uiteraard kunnen wij uw speciale verzoeken doorgeven zodat de crew hier rekening mee kan houden.
 • Wandelen:Onder begeleiding van een gids zijn er wandelingen te maken over aangelegde paden door het  ongerepte tropische regenwoud.
 • Misty Mountain beklimming: Een pittige wandeling door de jungle en een pittige klim naar boven. Als kers op de taart een adembenemend uitzicht over de rivier en het regenwoud. Onderweg wordt er gestopt om te lunchen bij de Charly waterval.
 • Kajakken; Laat je meevoeren met de stroom van de rivier en geniet van de puurheid van de Surinaamse jungle. Doordat er geen geluiden van motoren zijn, worden dieren niet opgeschrikt. Er is kans aapjes, bijzondere vogels en kaaimannen te spotten langs de oevers.
 • Dieren spotten: Per korjaal over de rivier gaan we op zoek naar de dieren van het regenwoud.  Ook is het mogelijk om te voet te gaan. Afhankelijk van de waterstand is er kans op apen, tapirs, capibara’s, reuzenotters en misschien zelfs een jaguar. In de droge tijd is er over het algemeen meer kans om grote zoogdieren te spotten.
 • Bird watching: Het  gebied van Kabalebo is een puur vogelparadijs. De ruim 30 km aan aangelegde paden door het dichte regenwoud geven u optimale gelegenheid om vogels te spotten. Ook vanaf de rivier zijn er veel verschillende vogelsoorten te ontdekken. Tegen bijbetaling kunnen wij een vogelgids voor u regelen.
 • Tochten over de rivier en stroomversnellingen: Er zijn diverse stroomversnellingen in de Kabalebo rivier. Zo’n 2,5 uur stroomopwaarts varen zijn de Revelation Falls te vinden. Stroomafwaarts, zo’n 2 uur met de korjaal, ligt de Was Wasie stroomversnelling
 • Maatreizen voor vissers: Voor fanatieke sportvissers zijn er speciale op maat vis trips te organiseren.  Er wordt volgens het ‘catch and release’ principe gevist op Red Tail catfish, Anjoemara’s (of wolfvis), piranha’s  en vele andere soorten. Voor deze trips gelden afwijkende prijzen. Neem voor meer informatie contact met ons op.
 • Privétours: Mocht u tijdens uw verblijf op Kabalebo op zoek willen gaan naar specifieke dieren, vogels en / of planten dan is het aan te raden te informeren naar de mogelijkheden met een privé gids.