Een onvergetelijke vakantie

 

Wij (vader, moeder, 3 kinderen 16-18-19) hebben onze reis geboekt in Februari en vol verwachting vertrokken wij op 10 juli van Schiphol naar Paramaribo. Op Zanderij stond onze chauffeur keurig te wachten en werden we naar de ‘De Plantage’ gereden. Daar hebben we 2 nachten doorgebracht, een perfecte accommodatie en gastheer om te aclamatiseren.

Daarna per auto en boot naar Galibi om schildpadden te spotten (gezien, groot eieren leggend en net uit het ei), kennis te maken met de indianencultuur en Frans Guyana te bezoeken. Accommodatie was basic maar goed. Ook het eten was prima en gedurende ons gehele verblijf trouwens en tijdens de reizen was er altijd voldoende te eten en te drinken.

Daarna 3 dagen Paramaribo met een prima gids en veel drukte, een aanrader, maar Paramaribo op zondag is wel erg rustig, als je de kans heb, plan dit door de weeks.

Na Paramaribo volgde 2 dagen op plantage Frederiksdorp. Helaas was het Zwembad stuk en dat moest in Surinaams tempo gemaakt worden. Toch mooie swamp tour gemaakt, fietstocht en wandeling over de plantage. Uiteraard hebben we ook de zoetwaterddolfijnen gespot. Mooie plek!

Terug naar Paramaribo om vervolgens door te reizen naar Brownsberg en Pingpe. Brownsberg was een onvergetelijke survival tocht met de bus, 18km 2,5 uur. De gids was daar heel goed!

Pingpe met een tocht door de jungle en een nacht daar slapen onvergetelijk evenzo de culturele avond met de dames van het dorp die echt iedereen op de dansvloer kregen.

Na Pingpe naar , waar we nog een kleine week geluierd hebben, maar ook gewandeld op de Christoffelberg en langs de kust. Een groot contrast Curacao en Suriname, maar beide de moeite waard op hun eigen manier.

Alles was onderweg prima verzorgd. Wij kunnen iedereen aanraden om zo’n trip te maken. Suzette met haar team zorgt dan dat alles perfect in orde is.

Richard Peters.