FRANS-GUYANA
galibi

Krijg in vogelvlucht een goed beeld van de oostelijke buren van Suriname: Frankrijk in de Tropen. Bezoek de markt en het voormalige deportatiecentrum in St. Laurent. Ook een bezoek aan het schildpaddenstrand en Bigi Ston staan op het programma.

Prijs: vanaf € 399,00 per persoon (obv 3 personen)

Highlights

 • Deportatiecentrum
 • Schildpaddenstrand
 • Bigiston

Reisinformatie

Frans-Guyana
Frans-Guyana lijkt qua flora en fauna dan wel op Suriname, maar het is een volstrekt ander land met een andere cultuur. Niet voor niets wordt het ook wel Frankrijk in de Tropen genoemd. Ervaar deze Franse sfeer vanaf uw ontbijt met croissants en baquettes.

St. Laurent
Nadat u de rivier bent overgestoken en uw voet op Franse bodem heeft gezet, ervaart u direct dat u in een ander land bent.  St Laurent wordt ook wel Petit Paris genoemd.

Markt en deportatiecentrum
Woensdag & zaterdag zijn marktdagen. Deze markt is een kleurrijke belevenis. U kunt op de markt ook heerlijke (Vietnamese) soep eten.Tussen 13.00 en 16.00 uur hebben de Fransen hun “siesta”.Alle winkels & kraampjes zijn dan gesloten.
In St. Laurent bezoekt u het voormalige deportatiecentrum, waar Papillon opgesloten heeft gezeten, dat als museum is ingericht. Ook bezoekt u het schildpaddenstrand in Yalimapo en op de terugweg naar Paramaribo reist u via Bigiston.

Let op:

U heeft een multi entry visum nodig voor een (meerdaags) bezoek aan Frans Guyana.

vertrekdagenop aanvraag
aantal dagen2
min. aantal pers.3
vervoerbus, boot
accommodatie en voorzieningenstandaard toeristen hotel
verzorginglogies en ontbijt
activiteitenzie dag tot dag programma 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 Paramaribo - St. Laurent en Yalimapo

Vertrek om 08.00 uur vanaf de afgesproken locatie in Paramaribo met de bus over de Wijdenboschbrug die het ons via het Commewijne district naar Albina brengt. Vanaf Albina steken we per korjaal over de Marowijne rivier naar het stadje St. Laurent in Frans Guyana. Om 11 uur vindt de rondleiding plaats over het terrein van Camp de la Transportation. Dit is de gevangenis waar Papillon gevangen zat. Veel mensen hebben het boek gelezen of de film gezien. Na de lunch en een korte pauze zullen we naar inchecken bij het hotel. In de middaguren maken we een rondwandeling door St. Laurent en rijden we door naar Yalimapo, een Frans indianen dorp waar zeeschildpadden aan op het strand hun eieren komen leggen. Omdat u in maart reist is er een grote kans dat u de dieren aan land ziet komen en getuige bent van dit fascinerende natuurverschijnsel.

Dag 2 - Boottocht naar Bigiston en terugreis naar Paramaribo

Na het ontbijt  wordt er meteen vertrekken richting de rivier en zullen we met de korjaal  richting Bigiston varen. Bigiston is het enige dorp in Suriname waar boslandcreolen samenleven met  indianen.  Daarna  bezoeken wij botenmakers, en kunt u zien hoe de meterslange korjalen gemaakt worden.  We varen verder naar Sipaliwini mofo een groot kamp waar de Surinaamse boslandcreolen zijn gaan wonen na de binnenlandse oorlog.

Na de lunch varen we terug richting Albina, vanwaar we met de bus terugrijden naar Paramaribo.

Accommodatie

2-persoonskamer in standaard toeristenhotels

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
 • Bus en boot
Verblijf
 • logies en ontbijt (en lunch op de eerste dag)
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten incl entree
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands of Engels sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
 • lunches en diners
 • Alcoholische- en frisdranken.
Activiteiten
 • Entree deportatiecentrum (ca € 6,00 p.p)
Diversen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • multi entry visum