PINGPE
pingpe suriname fotostudio vlekke

Ga het “back to the basic” avontuur aan! Ervaar de cultuur en natuur van het Boven-Surinamegebied op een avontuurlijke wijze en maak een overnachting in een hangmattenkamp mee.

Prijs: vanaf € 415,00  per persoon

Highlights

  • avontuurlijke jungle tochten
  • overnachting in hangmattenkamp
  • ongerepte natuur

Reisinformatie

Boven-Suriname
Afwisselende trip per korjaal naar het Boven-Surinamegebied met bezoek aan lokale Saramaccaanse dorpen, waaronder Pingpe, en een avontuurlijke tocht door de ongerepte jungle. U verblijft een aantal nachten op het eiland in hutjes en u trekt twee dagen diep de jungle in richting een grote kreek.

Kamp
Bij de kreek bevindt zich een provisorisch gebouwd kamp, waar u overnacht in een hangmat met klamboe. U kunt vissen, leren over de (geneeskrachtige) planten, baden in de sula of relaxen in de hangmat. Een avontuurlijke tocht waarbij u ’s nachts in slaap valt met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Tijdens dit “back to basic” avontuur naar Pingpe beleeft u de jungle optimaal!

vertrekdagenmaandag
aantal dagen5
min. aantal pers.2
vervoerbus en boot
accommodatie en voorzieningeneenvoudig huisje met bedden en klamboes en eigen sanitaire voorziengen. Openlucht hangmattenkampjes langs de rivier, geen sanitaire voorzieningen, baden in de rivier.
verzorgingvolpension
activiteitenzie dag tot dag programma 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Reis naar Pingpe via Atjoni

Vanaf Paramaribo rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar het korjaalhaventje Atjoni. Onderweg passeert u kleine dorpjes en nederzettingen van indianen en creolen. Op Atjoni aangekomen, kunt u even uw benen strekken en krijgt u een lunch aangeboden. In de tussentijd wordt de korjaal ingeladen voor de bootreis naar Jungle Resort Pingpe. Na de lunch vaart u in ca. 3,5 uur over de prachtige Boven-Suriname rivier naar Pingpe, de duur is deels afhankelijk van de waterstand van de rivier. Tijdens de tocht ziet u vele dorpen langs de rivier en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Na uw ontvangst op Jungle Resort Pingpe en het in gebruik nemen van uw lodge, is er gelegenheid om te zwemmen of te relaxen. Na het diner maakt u kennis met de lokale medewerkers en vertelt  de gids u meer over de Saramaccaanse cultuur, de taal, het eiland en het programma van de volgende dag.

Dag 2 - Boswandeling naar Kamp Anjoemara

Na het ontbijt vaart u per korjaal naar het dorpje Pingpe, waar uw back-to-basic experience begint. U loopt samen met de gids diep het ongerepte oerwoud in. Na een wandeling van 4 á 5 uur komt u aan bij een grote kreek waar een eenvoudig kamp, kamp Anjoemara, is opgezet. Tijdens de wandeling informeert de gids u over de flora & fauna en over de gebruiken in de jungle. In de kreek kunt u heerlijk zwemmen en baden, maar u kunt ook de uitdaging aangaan om een Anjoemara (grote roofvis) te vangen. Na het avondeten kunt u genieten van een kampvuur en de rust in de jungle, voordat u in uw hangmat heerlijk in slaap schommelt.

Dag 3 - Vrije dag op Pingpe

Na het ontbijt en het afbouwen van het kamp wandelt u in ca. 3 á 4 uur terug naar het dorp Pingpe. Daar wordt u per korjaal teruggebracht naar het resort. ’s Middags heeft u vrij en kunt u bijkomen van alle inspanningen. Na het diner trakteert de plaatselijke bevolking u op een bijzonder avondje vol cultuur. Zang, dans en ritme zijn hierbij de sleutelwoorden en zelf meedoen wordt zeer op prijs gesteld.

Dag 4 - Bezoek aan de dorpen Semoisie, Asindonhopo en Djumu

Vroeg in de ochtend vaart u per korjaal naar het dorp Semoisi. Hier bezoekt u de plaatselijke basisschool, waar de kinderen uit beide dorpen naar  toe gaan. Hierna vaart u terug naar Jungle Resort Pingpe waar het ontbijt voor u klaar staat. In de middag vaart u met een korjaal naar het dorp Asindohopo, gelegen aan de Pikin Rio.  Dit is het dorp van de Granman. U maakt een dorpswandeling en u bezoekt het lokale radiostation. Na de wandeling vaart u naar de schitterende Tapawatra Sula (stroomversnelling), waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op één van de rotsen in de sula gebruikt u een picknick lunch. Op de terugweg naar het resort, brengt  u een bezoek aan het gezondheidscentrum van Djumu.

Na het diner maakt u een avondtocht met de korjaal. De gids laat de korjaal meestromen met de stroming van de rivier, waardoor u in alle rust kunt genieten van de junglegeluiden, de sterrenhemel en het spotten van kaaimannen.

Dag 5 - Terugreis naar Paramaribo

Vertrek na het ontbijt per korjaal naar Atjoni. Stroomafwaarts bevaart u dit in ca. 2,5 uur. In de boot of op Atjoni zelf kunt u nogmaals genieten van een lekkere lunch, alvorens u overstapt op de bus. Na de busrit van ongeveer 2 uur komt u in Paramaribo aan.

Accommodatie

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • Bus en boot
Verblijf
  • volpension
Excursies
  • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands  sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
  • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.