Wandelvierdaagse Paramaribo

De volgende vierdaagse in Paramaribo wordt naar alle waarschijnlijkheid in april 2025 georganiseerd.

vierdaagse paramaribo
Wandel mee!
Bent u ook een liefhebber van wandelen , wilt u aansluiten bij een gezellige groep wandelaars en genieten van de Surinaamse sfeer tijdens de vierdaagse? Dan kunt u mee met onze 10-daagse reis.
Prijs v.a. € 2.099,00
Prijs incl. KLM vlucht

Highlights

 • Sfeervolle wandelvierdaagse
 • Historische binnenstad
 • Interessante dagtrips inbegrepen

Reisinformatie

Wandelvierdaagse Paramaribo
In Paramaribo wordt dit jaar voor de 59e keer de wandelvierdaagse georganiseerd. Normaal werd de vierdaagse altijd in april georganiseerd maar zal dit jaar plaatsvinden van 6 t/m 9 september. Samen Jolanda de Koning van Reisburo Apollo at Home (gespecialiseerd in wandelreizen) heb ik een leuke 10-daagse rondreis samengesteld rondom de wandelvierdaagse in Paramaribo. U kunt kiezen uit 15 of 30 kilometer per dag. 

Wandelen, dansen en muziek
Elke namiddag/avond wordt de tocht door een andere wijk van de stad gelopen. Eigenlijk is het een grote carnavalsoptocht en feestroute tegelijk: het publiek moedigt de wandelaar aan en zorgt voor gezelligheid. Op de maat van de muziek gaat het lopen vanzelf. De wandelingen beginnen om 15:00 u (30 km) of om 17:00 u (15 km), daarom is er overdag voldoende tijd om lekker bij het zwembad te rusten of juist nog iets te zien van de stad.

Reizen met een groep
U verblijft in een sfeervol hotel in de stad, samen met andere wandelaars. Tijdens de eerste paar dagen van de reis maakt u kennis met de rest van de groep en gaan we gezamenlijk een aantal leuke dagtochten maken om iets meer te leren over cultuur en historie van Suriname.

Vertrekdagzondag 3 september 2023
Aantal dagen10 dagen / 8 overnachtingen
Min. aantal personenindividuele inschrijving v.a. 1 persoon
Vervoerconform programma
Accommodatie2-persoonskamer in Holland Lodge (op indeling mogelijk)
ReisschemaConform dag tot dag programma

Reisschema

Dag 1 - Aankomst in Paramaribo

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Suriname, JA Pengel Airport, staat de chauffeur klaar die ons naar Paramaribo brengt. U verblijft in Holland Lodge, een kleinschalig onderkomen op loopafstand van het centrum. Dit hotel is een heerlijke, vertrouwde uitvalsbasis voor onze 10 daagse reis. Na aankomst in het hotel is er tegen het einde van de middag is er een welkomstborrel voor alle deelnemers georganiseerd en kunt u kennismaken met de andere wandelaars. Voor de echte doorzetters die nog niet gevloerd zijn door het tijdsverschil, is de avond ter vrije besteding. U kunt een van de vele ‘keukens’ die Suriname rijk is gaan uitproberen. Wordt het Javaans, Creools, Chinees of toch een lekkere Hindoestaanse roti? Uiteraard voorzien wij u van goede adresjes. Mocht u liever in het hotel blijven, daar kunt u ook een eenvoudige dagschotel bestellen.

Dag 2 - Paramaribo - stadswandeling

Vandaag gaan we vroeg in de ochtend op pad met onze gids voor een leerzame stadswandeling langs de diverse hoogtepunten zoals Fort Zeelandia en de officierswoningen, het Onafhankelijkheidsplein, de Palmentuin en de houten Basiliek St Petrus & Paulus. Ook brengen we een bezoek aan de markt zodat u kennis kunt maken met de exotische gewassen, tropische vruchten en de culturele producten die hier worden aangeboden. De rest van de dag kunt u zelf invullen of doorbrengen met andere mensen uit de groep.

Dag 3 - plantage & museum Bakkie

Vandaag staat er een enerverende dagtocht naar Plantage Bakkie op het programma. We gaan op zoek naar sporen uit vervlogen tijden en zorgen voor een interessante dag vol historie en prachtige natuur. Vanuit Paramaribo vertrekken vroeg in de ochtend met de bus richting het Commewijne district. Vanaf Mon Tresor gelegen aan de Commewijne rivier, vertrekken met de boot verder richting de plantage. Op de plantage Bakkie maakt u kennis met Bas en Marsha. Zij zetten zich met heel hun hart en ziel in op de plantage Bakkie en serveren na een bezoek aan het museum en een wandeling door de tropisch tuin een smaakvolle lunch – klaargemaakt met lokale producten. Tegen het einde van de middag zijn we weer terug naar Paramaribo.

Dag 4 t/m 7 - Wandelvierdaagse Paramaribo

Tijdens de wandeldagen hebben we geen vast excursieprogramma ingepland. U kunt rustig aan doen en luieren bij het zwembad. Maar uiteraard zijn er voor de actievelingen zonder blaren volop mogelijkheden om iets te ondernemen. Zelfstandig kunt u bijvoorbeeld een van de musea van Paramaribo bezoeken: het Surinaams museum, het koto museum (bezoek op afspraak) of de galerie in de stad Readytex art Gallery waar regelmatig nieuwe exposities te bezichtigen zijn. We kunnen ook een kookworkshop voor u organiseren om de de fijne kneepjes uit de Surinaamse keuken te leren of u kunt op de fiets richting Natuurpark Peperpot. Het is niet verstandig om heel ver uit de stad te gaan op deze dagen. Uit ervaring weten we dat er tijdens de wandelvierdaagse altijd veel fileleed ontstaat. Het zou vervelend zijn als u daardoor niet op tijd voor de start aanwezig bent.

Dag 8 - Santigron

Vandaag sluiten we af met een gezellige tocht naar Santigron. Santigron is een Saramaccaans dorp aan de Saramacca Rivier. Dit dorpje is het dichtstbijzijnde traditionele marron dorp ten opzichte van Paramaribo, maar wordt door de ligging wel steeds meer beïnvloed door de stad. We maken een dorpswandeling met de gids die u meer gaat vertellen over de natuur, geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden in het dorp. U krijgt een goede indruk van het leven in het dorp en u kunt kennis maken met de bewoners. Ook neemt u een kijkje bij de school, de offerplaats en de Saramacca rivier. Het hoogtepunt zal de lunch zijn met traditionele gerechten uit de marron keuken.

Dag 9 - Terugvlucht Paramaribo - Amsterdam

In de ochtend heeft u nog de tijd om eventuele souvenirs te kopen en lekker te gaan lunchen. In de middag vertrekt u naar de luchthaven.

Dag 10 - Aankomst in Amsterdam

Vroeg in de ochtend komt u aan op Schiphol Airport in Amsterdam.

Uw accommodatie in Paramaribo

  • 2-persoonskamer in Holland Lodge, eigen douche/toilet/airco. Logies incl. ontbijt.
  • kamer op indeling is mogelijk bij voldoende animo
  • 1-persoonskamer is mogelijk tegen bijbetaling

Aanvullende informatie

Inbegrepen bij de reissom:

Reiskosten
 • Intercontinentale vluchten met KLM, Economy Class op de aangegeven data.
 • Ticketingkosten
 • Vervoerskosten en transfers (ook van en naar de luchthaven)
Belasting
 • Luchthaven- en lokale belastingen
  (luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen kunnen wijzigen, evt. verhogingen zullen wij moeten doorbelasten)
Verblijf
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt  (2-persoonskamer  tenzij anders aangegeven) conform  reisprogramma
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen excursies
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlandssprekende gids.
Informatie
 • Informatie ter voorbereiding bij de bevestiging, verstuurd per mail
 • Reisbescheiden en vouchers per mail (of versturen per post met extra’s tegen bijbetaling)

Bijkomende kosten bij rondreizen

Niet inbegrepen:
Reiskosten
 • SGR consumentenbijdrage € 5,00 per persoon
 • Eenmalige reserveringskosten (€ 30,00)
 • Entry Fee voor Suriname (€ 33,00 per persoon), meer informatie op Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname
 • Deelname / inschrijvingskosten voor de wandelvierdaagse 100 SRD per persoon (prijs onder voorbehoud van wijzigingen)
 • evt. verplicht gestelde gezondheidsverklaringen en / of  vaccinatiebewijs
Verzekeringen
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
  Voor reizen naar het binnenland is een reisverzekering verplicht.
Verblijf
 • Overige maaltijden
 • Bij deze rondreis zijn wij uitgegaan van twee volwassenen op een 2-persoonskamer. Andere samenstellingen zijn mogelijk (1, 3 of 4-persoonskamer of plek op indeling). De prijs is dan op aanvraag.
Excursies
 • Facultatieve excursies en evt. verlenging van de reis
Diversen
 • Upgrades.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.

KLM vlucht informatie

Rondreis incl KLM vlucht
Suriname Holidays stelt uw rondreis naar Suriname samen op basis van KLM vluchten. Bij de combinatie rondreizen met Curaçao wordt uw KLM terugvlucht vanaf Curaçao geboekt. De doorvlucht vanaf Paramaribo naar Curaçao wordt ook voor u geboekt. Deze vluchten worden meestal uitgevoerd door Surinam Airways dat is de best beschikbare optie op dit moment.

Landarrangement
Wilt u liever zelf uw vlucht regelen of heeft u al een vlucht geboekt, boekt u dan het landarrangement van deze rondreis. Belangrijk is dat u ons uw vluchtgegevens doorgeeft zodat wij uw rondreis goed laten aansluiten op uw aankomst- en vertrekvlucht.  De meeste rondreizen zijn uitgewerkt op basis van een bepaalde vertrekdag. Als u op een andere dag arriveert, is het mogelijk de volgorde van het programma aan te passen zodat het aansluit op uw vluchtschema.
Houdt u rekening met evt. meerkosten als er iets in de volgorde van de reis verandert.

knop reis boeken klein