Suzette kent Suriname zeer goed en beschikt over vele lokale contacten. Daardoor heeft zij een programma voor ons gemaakt wat uitstekend bij ons past en welke via andere reisbureaus onmogelijk was om te realiseren. Het vervoer tussen verschillende excursies is uitstekend geregeld. Door de goede balans die Suzette in onze reis heeft aangebracht is Suriname voor herhaling vatbaar.

Start in Groningen

Na een vermoeiende reis lekker twee nachten geacclimatiseerd bij Bloemendaal Appartementen in Groningen. Een prachtig gelegen accommodatie aan de Saramacca rivier. Vervolgens afgereisd naar de Maratakka rivier waar wij twee nachten verbleven in een basic junglekamp bij de familie Kasidi te midden in een overweldigende natuur. Het geheel was zeer goed verzorgd. Het eten was uitstekend. Daarna zijn we voor 1 overnachting naar Bigi Pan Natuurreservaat gereden, waar we verbleven in Tante Gerda’s Lodge. Dit was een leuke ervaring. Het was zonder meer de moeite waard om dit natuurreservaat met zijn moerassen te bezoeken.

Bigipan

Avondwandeling en vogels spotten

Daarna zijn we naar Paramaribo gegaan, waar we verbleven in hotel Villa Famiri. Een uitstekend kleinschalig hotel. Lekker om even bij te komen. De volgende ochtend hebben we met een zeer goede gids een stadstour gemaakt. In de middag zijn we naar onze volgende bestemming Sutopia Appartementen in Meerzorg gereden. Een mooi appartementencomplex. Alles geheel goed verzorgd door Dick en Lieke. De maaltijdservices was geweldig. Vanuit Sutopia is Plantage Peperpot makkelijk bereikbaar. Plantage Peperpot is een mooi klein natuurpark. De avondwandeling is een aanrader.

Na 2 overnachtingen zijn we vertrokken naar Palulu Paridise waar we 1 overnachting hadden. Vanuit Palulu Paridise zijn we naar de Fredberg gereden. We hadden de Birdwatching excursie geboekt. Een echte aanrader. We zijn 4 dagen met een gids op pad geweest. En wat voor een gids! Alles was tot in de puntjes verzorgd. De accommodatie is geweldig en ligt midden in de natuur aan de Saramacca rivier. Het is gewoon een must om hier een aantal dagen te verblijven. Ons verblijf heeft een onuitwisbare indruk op ons gemaakt.

Aapje in boom

Wild Life Tour in West-Suriname

De laatste vijf dagen hebben we doorgebracht in West-Suriname. Met de onvolprezen gids Dion hebben we een geweldig avontuur beleefd met als hoogtepunt de Kaboeri kreek en het Bakhuisgebergte. Op de terugreis hebben we nog een nacht doorgebracht bij Falawatra Green Resort. Deze accommodatie ligt in een prachtige omgeving en is zonder meer de moeite waard om te bezoeken. Er zijn zeer veel vogels te spotten en dankzij onze gids hebben we ook een mooie gifkikker gespot. Onze vijfdaagse Wildlife Tour was een geweldige afsluiting van onze mooie reis in Suriname. De verzorging tijdens deze tour was geweldig. Door zijn tomeloze energie en zijn uitgebreide kennis van de natuur heeft de gids gezorgd dat onze reis naar Suriname een geweldige ervaring is geworden.

Gifkikker West-Suriname

Hans