MARATAKKA
maratakka rivier suriname

Een geliefde tour voor natuurliefhebbers die de nog vrij onbekende Maratakka rivier willen bezoeken. Op deze plek heerst de ultieme rust en droomt u weg bij de duizelingwekkende sterrenhemel. In deze rivier leven lamentijnen (zeekoeien) en  reuzenotters. Het is een waar vis paradijs. Door de vele Mauritiuspalmen is het gebied de perfecte locatie om de geel/blauwe ara’s te spotten.

Prijs: vanaf € 250,- per persoon

Highlights

 • West Suriname
 • ongerepte natuur
 • rijke en gevarieerde flora en fauna
 • persoonlijke aandacht
 • kleinschaligheid

Reisinformatie

Maratakka
De Maratakka rivier is een smalle kronkelende rivier in West Suriname. Dit gebied is nog vrij onbekend bij toeristen. De Maratakka mondt uit in de Nickerierivier niet ver van Wageningen. Wij zijn een samenwerking aangegaan met een lokale uitvoerder die de rivier als geen ander kent en een kamp heeft gebouwd aan de rivier op ongeveer een uur varen vanaf Wageningen. Meneer Gummels werkte jarenlang als landbouwvlieger in het gebied en wil, nu hij met pensioen is, toeristen kennis laten maken met de schoonheid van West Suriname.
Saramacca-Coronie-Nickerie
Na een bezoek aan de districten Saramacca, Coronie en Nickerie gaat u na de lunch in Wageningen verder met de boot naar het kamp. Vanaf het kamp bezoeken we het inheemse dorp Cupido. Tijdens uw verblijf in het junglekamp heeft u veel kans om dieren te spotten. Bij een lage waterstand is de kans op reuzenotters en lamentijnen zeer reeël. In dit gebied worden ook regelmatig ara’s gespot. Ze nestelen in en leven van de vruchten en zaden van de Mauritius palm.
Junglekamp
Tijdens het verblijf op het kamp maakt u vaartochten over de rivier of kunt u gaan vissen. Alles is naar wens te bespreken. De tocht is in ieder geval echt de moeite waard voor de natuurliefhebbers onder ons. U overnacht midden in de jungle in het kamp langs de rivier. In de gemeenschappelijke slaapzaal kunt u kiezen uit een hangmat, veldbed of een normaal bed voorzien van een klamboe. Verder is er een keuken met eetgedeelte en een gedeeld sanitair voorzien van stromend (koud) water.
Bigi Pan Natuurreservaat
Voor dit gebied kunt u kiezen uit 2 of 3 daagse tochten. Wij adviseren u aan deze reis te combineren met een of meerdere overnachtingen op Bigi Pan.

 

Vertrekdagen op aanvraag
Aantal dagen 2 tot 4
Min. aantal pers. 2
Vervoer bus en boot
Accommodatie basic kamp met een gezamenlijke slaapzaal en gedeelde sanitaire voorzieningen  
Keuze uit Hangmat of bedden met klamboes
Verzorging volpension
Activiteiten verzorgd

 

Programma

Tijdens uw verblijf op het kamp van Maratakka is er een volledig programma vol afwisselende activiteiten. Inbegrepen bij de prijs zijn een boswandeling en een bezoek aan het inheemse dorp Cupido.

 

Hieronder een ervaring van klanten:

Recent hebben we Suriname bezocht, een land dat veel indrukken op ons heeft achtergelaten. Als eerste gebied hebben we de Maratakka bezocht, een rivier ten zuiden van Wageningen. Eric Gummels was onze enthousiaste reisbegeleider, samen met zijn jungleboy: Leroy. Het kamp lag op een uur varen met de korjaal vanaf Wageningen. Het ligt midden in de jungle. Verwacht geen luxe resort. Het is een basic-camp, een grote ruimte afgezet met een soort metalen kippengaas. Op een grote vlonder in de rivier waan je je ook ‘s avonds midden in het oerwoud. We hebben mooie wandelingen gemaakt door de jungle en een bamboebos. Het leven op de Maratakka is echt back to nature: varen, zwemmen, douchen met rivierwater. Veel vogels gezien, roofvogels, papegaaien, zelfs ara’s. Brulapen verrasten ons ‘s nachts op een waar concert. In de ochtend kwamen 6 reuzenotters langs zwemmen. Het eten van kokkin Yvon was verrukkelijk. Eric is een ras-verteller, hij weet veel van het land Suriname, zijn bewoners, de flora en de fauna. Een genot om naar te luisteren. Kortom: als je de natuur op een pure maar wel basale manier wilt ervaren is de Maratakka  een unieke kans.

Groet: Mieke en Theo

Accommodatie

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
 • Bus en boot
Verblijf
 • Alle overnachtingen en maaltijden (incl. koffie, thee en water) .
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
 • Alcoholische- en frisdranken.
Activiteiten
 • Facultatieve activiteiten
Diversen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.