MARATAKKA RIVIER
maratakka rivier

Een geliefde tour voor natuurliefhebbers die de nog vrij onbekende Maratakka rivier willen bezoeken. Op deze plek heerst de ultieme rust en droomt u weg bij de duizelingwekkende sterrenhemel. In deze rivier leven lamentijnen (zeekoeien) en reuzenotters. Het is een waar visparadijs. Door de vele Mauritiuspalmen is het gebied de perfecte locatie om de geel/blauwe ara’s te spotten.

Highlights

 • West Suriname
 • ongerepte natuur
 • rijke en gevarieerde flora en fauna
 • persoonlijke aandacht
 • kleinschaligheid

Reisinformatie

Maratakka
De Maratakka rivier is een smalle kronkelende rivier in West Suriname. Dit gebied is nog vrij onbekend bij toeristen. De Maratakka mondt uit in de Nickerierivier niet ver van Wageningen. Wij zijn een samenwerking aangegaan met een lokale uitvoerder die de rivier als geen ander kent en een kamp heeft gebouwd aan de rivier op ongeveer een uur varen vanaf Wageningen. Onze voormalige gids werkte jarenlang als landbouwvlieger in het gebied en wilde toen hij met pensioen ging, toeristen kennis laten maken met de schoonheid van West Suriname. Helaas heeft hij inmiddels toch een andere baan gekregen in de stad en kon hij de tours niet meer persoonlijk uitvoeren. Het vervoer vanuit Paramaribo wordt nu verzorgd door het vaste team met chauffeurs vanuit Paramaribo en de gasten worden ter plaats verwelkomd door een hele lieve familie uit Nickerie met zeer veel ervaring in het toerisme. 
West Suriname
Vanaf Wageningen vertrek de boot richting het kampje aan de rivier. Tijdens uw verblijf in het junglekamp heeft u veel kans om dieren te spotten. Bij een lage waterstand is de kans op reuzenotters en lamentijnen zeer reeël. In dit gebied worden ook regelmatig ara’s gespot. Ze nestelen in en leven van de vruchten en zaden van de Mauritius palm. 
Junglekamp
Tijdens het verblijf op het kamp maakt u vaartochten over de rivier of kunt u gaan vissen. Alles is naar wens te bespreken. U overnacht midden in de jungle in het kamp langs de rivier. In de gemeenschappelijke slaapzaal kunt u kiezen uit een hangmat, veldbed of een normaal bed voorzien van een klamboe. Verder is er een keuken met eetgedeelte en een gedeeld sanitair voorzien van stromend (koud) water.
Bigi Pan Natuurreservaat
Voor dit gebied kunt u kiezen uit 2 of 3 daagse tochten. Wij adviseren u aan deze reis te combineren met een overnachting op Bigi Pan. U slaapt dan in de lodge van dezelfde familie die u begeleidt tijdens de trip. 

 

Vertrekdagenop aanvraag
Aantal dagen2 tot 4
Min. aantal pers.2
Vervoerbus en boot
Accommodatiebasic kamp met een gezamenlijke slaapzaal en gedeelde sanitaire voorzieningen  
Keuze uitHangmat of bedden met klamboes
Verzorgingvolpension (excl. lunch dag 1)
Activiteitenverzorgd

 

Programma

Een trip naar de Maratakka kan in vele variaties worden uitgevoerd. U kunt 1 of 2 nachten in het junglekamp doorbrengen en u kunt een trip naar de Maratakka combineren met een overnachting op Bigi Pan of rechtstreeks terug gaan naar Paramaribo. Afhankelijk van hiervan wordt het programma samengesteld en kunnen programmaonderdelen niet opgenomen worden of in volgorde wijzigen. Een bezoek aan de Maratakka is echter altijd avontuurlijk en gevarieerd.

Dag 1
Vertrek uit Paramaribo met een van onze vaste chauffeurs. Hij brengt u naar Wageningen. Vanaf Ingi Broki, dat is de plek waar de boot op ons ligt te wachten, varen we naar het kampje. De boottocht is soms langer, soms korter, afhankelijk of we dieren zien.
We komen aan tegen het einde van de middag, dan is er tijd om te installeren in het kamp en te zwemmen in de rivier. Na het avondeten is er nog tijd om bij te kletsen op de vlonder op het water onder het genot van een drankje. Geniet van de oorverdovende stilte en de vuurvliegjes bij helder weer.

Dag 2
De volgende ochtend na het ontbijt varen we een stuk de rivier op. We gaan op zoek naar vogels en dieren. Na de lunch op het kamp maken we een boswandeling. Onderweg hopen we diverse dieren te spotten, maken we kennis met indrukwekkende woudreuzen en bijzondere planten in de jungle.
Natuurlijk gaan we na terugkomst weer heerlijk zwemmen in de rivier of voor de liefhebbers kan er een hengeltje uitgegooid worden. Na onze uitgebreide avondmaaltijd is de laatste avond op het kampje een feit. Bij helder weer is de sterrenhemel hier adembenemend en wie weet ziet u ook vallende sterren!

Dag 3
De volgende ochtend is het tijd om alles in te pakken en maken we na het ontbijt nog een wandeling door het bamboebos. Na de lunch vertrekken we met de boot richting Wageningen en rijden we vanaf daar naar de steiger waar de boot ons oppikt om naar het onderkomen op het Bigi Pan meer te brengen. Daar komen we tegen het einde van de middag aan. We maken bij zonsondergang een vaartocht richting de slaapplaatsen van de vogels die elke avond terugkomen om op deze plek de nacht door te brengen. Het is een fantastisch schouwspel. Bij helder weer is er na het avondeten nog een mogelijkheid om uit te varen en op zoek te gaan naar de nachtdieren die hier actief zijn. Dat zijn met name reptielen/slangen.

Dag 4
Na de overnachting op het meer varen we in de ochtend nog een stuk verder richting de dijk (alleen bij hoge waterstand) en kunnen we een modderbad nemen bij de kust. Na de lunch vertrekken we met de boot richting de steiger en vanaf daar staat de chauffeur ons op te wachten om ons naar Paramaribo te brengen.

Let op:
In verband met de logistieke planning kan de trip ook in omgekeerde volgorde uitgevoerd worden: d.w.z: eerst een nacht op Bigi Pan en vervolgens 2 nachten op het kampje aan de Maratakka rivier

 

Klantrecensie:
Recent hebben we Suriname bezocht, een land dat veel indrukken op ons heeft achtergelaten. Als eerste gebied hebben we de Maratakka bezocht, een rivier ten zuiden van Wageningen. Het kamp lag op een uur varen met de korjaal vanaf Wageningen. Het ligt midden in de jungle. Verwacht geen luxe resort. Het is een basic-camp, een grote ruimte afgezet met een soort metalen kippengaas. Op een grote vlonder in de rivier waan je je ook ‘s avonds midden in het oerwoud. We hebben mooie wandelingen gemaakt door de jungle en een bamboebos. Het leven op de Maratakka is echt back to nature: varen, zwemmen, douchen met rivierwater. Veel vogels gezien, roofvogels, papegaaien, zelfs ara’s. Brulapen verrasten ons ‘s nachts op een waar concert. In de ochtend kwamen 6 reuzenotters langs zwemmen. Kortom: als je de natuur op een pure maar wel basale manier wilt ervaren is de Maratakka een unieke kans.

Groet: Mieke en Theo

Accommodatie

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
 • Bus en boot
Verblijf
 • Alle overnachtingen en maaltijden (incl. koffie, thee en water), lunch op dag 1 is niet inbegrepen
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlandssprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma (lunch op dag 1, u kunt onderweg iets te eten kopen bij een van de supermarkten of kraampjes onderweg, overleg met de chauffeur)
 • Alcoholische- en frisdranken.
Activiteiten
 • Facultatieve activiteiten
Diversen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.