Maratakka Rivier

De verborgen schoonheid van West Suriname

De Maratakka rivier is een smalle kronkelende rivier in West Suriname. Dit gebied is nog vrij onbekend bij toeristen. De Maratakka mondt uit in de Nickerie rivier niet ver van Wageningen. Wij zijn een samenwerking aangegaan met een lokale uitvoerder die de rivier als geen ander kent en een kamp heeft gebouwd aan de rivier op ongeveer een uur varen vanaf Wageningen. Meneer Gummels werkte jarenlang als landbouwvlieger in het gebied en wil, nu hij met pensioen is, toeristen kennis laten maken met de schoonheid van West Suriname. Na een bezoek aan de districten Saramacca, Coronie en Nickerie gaat u na de lunch in Wageningen verder met de boot naar het kamp. Vanaf het kamp bezoeken we het inheemse dorp Cupido. Tijdens uw verblijf in het junglekamp heeft u veel kans om dieren te spotten. Bij een lage waterstand is de kans op reuzenotters en lamentijnen zeer reeël. In dit gebied worden ook regelmatig ara’s gespot. Ze nestelen in en leven van de vruchten en zaden van de Mauritius palm. Tijdens het verblijf op het kamp maakt u vaartochten over de rivier of kunt u gaan vissen. Alles is naar wens te bespreken. De tocht is in ieder geval echt de moeite waard voor de natuurliefhebbers onder ons. U overnacht midden in de jungle in het kamp langs de rivier. In de gemeenschappelijke slaapzaal kunt u kiezen uit een hangmat, veldbed of een normaal bed voorzien van een klamboe. Verder is er een keuken met eetgedeelte en een gedeeld sanitair voorzien van stromend (koud) water.
Voor dit gebied kunt u kiezen uit 2 of 3 daagse tochten. Ook combinaties met een verblijf op het Bigi Pan Meer behoren tot de mogelijkheid.
Wat vinden onze klanten ervan?

Recent hebben we Suriname bezocht, een land dat veel indrukken op ons heeft achtergelaten. Als eerste gebied hebben we de Marataka bezocht, een rivier ten zuiden van Wageningen. Eric Gummels was onze enthousiaste reisbegeleider, samen met zijn jungleboy: Leroy. Het kamp lag op een uur varen met de korjaal vanaf Wageningen. Het ligt midden in de jungle. Verwacht geen luxe resort. Het is een basic-camp, een grote ruimte afgezet met een soort metalen kippengaas. Op een grote vlonder in de rivier waan je je ook ‘s avonds midden in het oerwoud. We hebben mooie wandelingen gemaakt door de jungle en een bamboebos. Het leven op de Marataka is echt back to nature: varen, zwemmen, douchen met rivierwater. Veel vogels gezien, roofvogels, papegaaien, zelfs ara’s. Brulapen verrasten ons ‘s nachts op een waar concert. In de ochtend kwamen 6 reuzenotters langs zwemmen. Het eten van kokkin Yvon was verrukkelijk. Eric is een ras-verteller, hij weet veel van het land Suriname, zijn bewoners, de flora en de fauna. Een genot om naar te luisteren. Kortom: als je de natuur op een pure maar wel basale manier wilt ervaren is de Marataka  een unieke kans.

Groet: Mieke en Theo

Praktische informatie

Vertrekdagen Op aanvraag
Aantal dagen 2 tot 4 dagen
Minimaal aantal personen 2
Prijs v.a. €225,00
Vervoer Bus / auto en boot
Accommodatie Gezamenlijke slaapzaal (keuze uit hangmat, veldbed of bed met klamboe) en gedeeld sanitair.
Verzorging Volpension, incl. water, koffie en thee.
Programma Inbegrepen met begeleiding van Nederlandssprekende gids.

Reissoort:  natuur  historie -icon_bird