WILDLIFE TOUR WEST SURINAME
wildlife west suriname

Deze trips bieden we aan voor die hard natuurliefhebbers met een avontuurlijke instelling. Met name voor vogelaars en (hobby) natuurfotografen die niet terugdeinzen voor primitieve onderkomens en zich voornamelijk focussen op wat er te zien is in de Surinaamse jungle aan bijzondere fauna.

Prijs:

vanaf € 450,- per persoon voor 4 dagen
(o.b.v. 2 personen)
vanaf € 350,- per persoon voor 4 dagen
(o.b.v. 4 personen)

Highlights

  • onbewoonde jungle
  • van de gebaande paden
  • grote variëteit aan vogels
  • avontuurlijk en primitief
  • gespecialiseerde vogel / wildlife gids

Reisinformatie

Wildlife tour West Suriname
De Wildlife tour West Suriname hebben we ontwikkeld na de veel gehoorde opmerking van mensen die naar Suriname zijn geweest is: “wij hebben geen dieren gezien in de jungle”. Het klopt dat Suriname niet vergelijkbaar is met Costa Rica, waar bijna aan elke boom een luiaard hangt. Het jungle gebied in Suriname is veel uitgestrekter dan in Costa Rica waardoor de dieren volop kunnen verplaatsen. Daarnaast zijn bepaalde gebieden van het binnenland minder geschikt dan andere plekken. Met name West Suriname wat grotendeels onbewoond is, leent zich uitstekend voor unieke wildlife trips. Dit is een gebied waar u met een gids die alle vogels en dieren al van ver ziet, hoort en herkent heel veel wildlife kunt spotten. Suriname Holidays klanten die met hem op pad gaan zullen nooit met de eerder genoemde opmerking terugkeren van hun vakantie. Eerder zeggen: we hebben zo veel gezien, we zijn de tel kwijt geraakt. In 2018 heb ik (Suzette) 4 dagen met Dion door dit gebied gereisd. ‘’Ook al kom ik al 16 jaar in Suriname en heb ik het hele land inmiddels gezien, de trip met Dion heeft een enorme indruk op me gemaakt’’.  

 

vertrekdagen variabel
aantal dagen 4 tot 10 dagen
min. aantal personen 2
vervoer Noah busje
Accommodatie veldbed of hangmat
Verzorging volpension
Activiteiten verzorgd

 

Aanvullende informatie

Deze trips zijn geschikt voor die hard natuurliefhebbers met een avontuurlijke instelling. De nadruk ligt op birdwatching en overige dieren spotten. We slapen voornamelijk in eigen gemaakte kampen in the middle of nowhere. Uiteraard kunnen we aangeven dat u af en toe in bedden wilt slapen. De wildlife trips kunnen geheel op maat worden samengesteld in overleg met ons. De duur en bestemming varieert per trip en wordt aangepast aan uw wensen. De trip kan tevens op privébasis worden uitgevoerd als u daar de voorkeur aan geeft. Weet u niet wat de beste locaties zijn waar u specifieke vogels kunt spotten, stuur dan uw lijst met vogels en/of dieren door, dan bepalen wij met Dion in welke omgeving de grootste kans bestaat om deze dieren te spotten.
Over het algemeen worden er meer dieren gespot in het donker. Mocht u hier open voor staan wordt er meer ’s nachts gereden dan overdag en rust u overdag als de zon te heet is. 

Deze wildlife trip  is niet voor iedereen geschikt. Flexibiliteit, bovengemiddelde interesse in natuur, wildlife, een flinke dosis aanpassingsvermogen en verdraagzaamheid zijn nodig om op deze manier door de jungle te reizen.

Laat u opnemen door de immense Surinaamse jungle. Dion betovert u met zijn passie voor de natuur en dieren in zijn land en doet zijn uiterste best om uw dieren- en vogel spotlijst oneindig lang te maken.

Waar slapen we?

Onderweg, zonder sanitaire voorzieningen, baden in de rivier

 Inbegrepen:
Vervoer
  • Per Noah busje en evt. per korjaal (afhankelijk van de route/bestemming)
Verzorging
  • volpension (incl. koffie, thee en water)
Begeleiding
  • Nederlandssprekende gids, gespecialiseerd in vogel en wildlife spotten

 

 

Bijkomende kosten:
Verblijf
  • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.

Wat vonden onze klanten van deze trip?

08-28-2019: Beter hebben we eigenlijk nog niet meegemaakt

De reis was perfect georganiseerd. Alles klopte. We merkten ook dat er met regelmaat contact met de backoffice was, dan wel dat jullie de gidsen vroegen hoe het ging. Een warme belangstelling die we erg gewaardeerd hebben. Hulde!
read more

11-26-2018: West Suriname, in één woord geweldig!

Het was intensief: veel reizen, met de boot, auto, lopen, slapen in de natuur, maar mocht je de natuur van Suriname in willen, dan moet je dit niet missen.
read more