Na wat uitzoekwerk vooraf besloten we een reis naar Suriname te boeken via Suriname Holidays. Via e-mail en telefoon hadden we contact met Suzette die ons een mooi en (op ons verzoek) ook rustig programma voorstelde.  

Slavernijverleden

De eerste overnachtingen waren in Peperpot. Een prachtige accommodatie, mooie natuur, prima plek om even te ‘acclimatiseren’. In Paramaribo maakten we een stadstour met gids en vanuit Paramaribo zijn we op de fiets naar Plantage Frederiksdorp gegaan. De Bonitrail en het Verhalenmuseum laten zien hoe het leven daar was tijdens en na de slavernij.

Verhalenmuseum_Frederiksdorp Fietsen naar Frederiksdorp

Anaula: een geweldige ervaring

De volgende bestemming was via de Jodensavanne naar Brownsberg. De accommodatie op Ston Island wat minder, maar de tocht naar de Brownsberg en wandeling naar de Leoval met gids Sandro maakte veel goed. Het verblijf in Anaula aan de Surinamerivier was wel het hoogtepunt. We waren hier 4 nachten, een geweldige ervaring en een supergids (Alberto) daar. Na Anaula zijn we nog in Bloemendaal en Bigi Pan (Akira) geweest. Voor vogelaars een must en zo anders dan de plantages en de jungle. Tussendoor en aan het eind van de reis konden we tot rust komen in Villa Famiri in Paramaribo.

Onderweg naar Leoval Aapje Tropische vogel

Het was een geweldige reis; wat een prachtig land, vriendelijke mensen en goed georganiseerd. Alles klopte, iedereen kwam op tijd. Dankjewel Suzette voor de prima organisatie. We gaan zeker nog eens terug!

Nico