ANAULA NATURE RESORT
anaula nature resort suriname

Anaula Nature Resort is gevestigd in het gebied van de Boven Suriname rivier op een bosrijk eiland aan de voet van de Ferulassi vallen. Over een deel van het eiland kunt u zelf wandelen over de uitgezette trails. Geniet van de prachtige omgeving, de stroomversnellingen en de hartelijkheid van de Saramaccaanse lokale bevolking in de nabijgelegen dorpen.

Highlights

  • Boven-Suriname rivier
  • Marron cultuur
  • Verkoelende stroomversnellingen
  • Zwembad
  • Comfortabele lodges

Reisinformatie

Anaula Nature Resort is een prachtig goed onderhouden resort aan de Bovensurinamerivier, op een eilandje in de Ferullasivallen. De huisjes hebben ruime veranda’s en zijn sfeervol ingericht. Het ruim opgezette zwembad voorzien van comfortabele ligbedden is de perfecte plek om heerlijk te relaxen met de jungle geluiden op de achtergrond. Tijdens het verblijf worden de maaltijden die inbegrepen zijn bij de prijs, in het restaurant geserveerd daar is ook Wifi aanwezig. Op het eiland zijn tal van schaduwrijke hangmathutten te vinden waar u tot rust kunt komen na één van de interessante uitstapjes in de nabije omgeving. Voor kleine kinderen zijn er leuke speeltoestellen om in te klauteren. En ‘s ochtends de aapjes voeren op het eiland zal voor veel kinderen het hoogtepunt van de dag worden. Tijdens de excursies die u maakt vanaf het resort zal onder meer de Saramaccaanse bevolking van het gebied centraal staan.
Voor een goede balans tussen ontspanning en inspanning zijn er verschillende tochten te maken per korjaal, kunt u een boeiende en leerrijke junglewandeling maken met een gids, waarna u weer af kunt koelen in het zwembad of op het zonnedek. Ook valt er ‘s avonds genoeg te beleven zoals een spannende nachtelijk boottocht.

vertrekdagenmaandag, woensdag, vrijdag en zondag
aantal dagen3, 4 of 5 dagen
min. aantal personen2
vervoerbus en boot
Accommodatielodges voor 2 tot 5 personen
Voorzieningen, faciliteiten en activiteitenverzorgd

.

Programma

U kunt 3 tot 5 daagse trips naar Anaula Nature Resort maken. Tijdens uw verblijf zijn alle dagen gevuld met uitstapjes o.a. naar de omliggende marrondorpen, wandelingen in de omgeving en naar in de buurt gelegen kostgrondjes. Ook is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier en te genieten van de natuurlijke jacuzzi’s bij de stroomversnellingen. Een aantal malen per week wordt er een culturele dansshow opgevoerd. Uiteraard blijft er nog voldoende tijd over om te ontspannen op de veranda van uw eigen huisje of in een van de hangmathutten op het eiland. Op het resort kunt u ook heerlijk genieten bij het grote zwembad (in 2022 uitgebreid) in ligbedden of de lounge chairs in het water. Dit resort is niet alleen een mooie locatie om meer te leren van de lokale bevolking en de marroncultuur, het is tevens een heerlijke plek om tot rust te komen.

Accommodatie

2 tot 5 persoons comfortabele lodges, voorzien van bedden met klamboes, eigen douche/toilet (koud water), zonnepanelen en veranda

Voorzieningen, faciliteiten en activiteiten

  • Zwembad: Heerlijk om na een intensieve tocht door de jungle even bij te komen in het koele water.
  • Activiteiten: Tijdens uw verblijf zijn alle dagen gevuld met uitstapjes o.a. naar de omliggende marrondorpen, wandelingen in de omgeving en naar in de buurt gelegen kostgrondjes. Ook is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier en te genieten van de natuurlijke jacuzzi’s bij de stroomversnellingen. Een aantal malen per week wordt er een culturele dansshow opgevoerd. Uiteraard blijft er nog voldoende tijd over om te ontspannen op de veranda van uw eigen huisje of in een van de hangmathutten op het eiland.