Hallo Suzette, Helene en Sandra,

Om te beginnen: wij hebben weer een geweldige vakantie gehad! Alles was perfect georganiseerd, bedankt weer voor deze geweldige ervaring. Wij weten nu al: het was zeker niet onze laatste keer Suriname.

  • Meet & Greet service: alles goed uitgelegd, bij onduidelijkheden nog even gecheckt en ook gedurende onze reis een goed contact als er vragen van onze kant of van hun kant waren.
  • Transfers: iemand stond iedere keer keurig op het afgesproken tijdstip klaar en heeft ons gebracht waar we moesten zijn met de transfers.
  • Torarica: Torarica is Torarica: gezellig druk, goede plaats om de eerste dagen te acclimatiseren, op loopafstand van leuke restaurantjes en barretjes (schuin aan de overkant, de Van Sommelsdijckstraat is helemaal opgeknapt in vergelijking met 5 jaar geleden met nu allemaal leuke barretjes en restaurantjes), zwembad en goede kamers en ontbijt
  • Huurauto: er was wat onduidelijkheid over de levering van de auto. Die zou ‘s ochtends om 9.00 uur gebracht worden. Wij zaten keurig te wachten, maar om 09.30 was er nog steeds niemand. Ik heb even gebeld met Dronica, zij heeft het uitgezocht en het bleek dat de auto de avond tevoren al was afgeleverd en dat de sleutel was afgegeven bij de receptie van Torarica. Prima natuurlijk, maar als niemand ons dat vertelt is dat niet handig.
  • Appartementen Bloemendaal: we hadden we een gevoel van thuiskomen. Anoesjka regelt alles perfect, we hebben gezellig bijgekletst met Leonoor en René en Kenneth heeft 3 avonden heerlijk voor ons gekookt. Alles is fijn daar: het zwembad, het doe-het-zelf ontbijt, de huisjes. We zijn met Anoesjka ook naar de luiaardopvang geweest en mochten mee met het uitzetten van een luiaard terug in het wild. Een mooie ervaring! Als je in Bloemendaal verblijft is het toch wel handig om zelf vervoer te hebben om tochtjes te maken en bijv. naar de Vlindertuin in Lelydorp te gaan. Met het openbaar vervoer of de fiets is dat niet echt handig.

   

  • Akira: we werden door de eigenaar, Jeffry (?), zelf ontvangen. Hij heeft heerlijk voor ons gekookt en we hebben regelmatig gezellig met hem zitten kletsen. We waren de enige gasten, omdat ze eigenlijk nog niet echt open zijn en nog aan het bouwen waren, maar dat was voor ons geen probleem. De huisjes zijn prachtig met een fantastisch terras waar je eindeloos over het water kunt staren, een supermooie badkamer en goede bedden. We waren hier maar 1 nacht, maar hadden nog wel een nacht extra willen blijven. Zeker als er straks ook kayaks zijn, het zwembad af is en de algemene ruimtes af zijn. 1 nacht is hier eigenlijk te kort. De vaartrips om vogels te spotten en de avondtrip voor het spotten van kaaimannen en slangen zijn ook super! Let op: je kunt hier niet met je grote koffer naar toe, dus ook voor Akira is een kleine reistas nodig voor de dagen van verblijf. Wij hebben de koffers achtergelaten bij Bloemendaal en die op de terugweg opgepikt. Nog een tip: de weg naar Nickerie is én slecht én ze zijn op een aantal lange stukken (echt kilometers lang) met de weg bezig, waardoor je niet vlot kunt doorrijden. Hier moet je wel rekening mee houden als je bijv op tijd bij de boot moet zijn om naar Akira te gaan.
  • Dagtrip naar Fort Nieuw Amsterdam: leerzaam, leuk en interessant!
  • Boutique Hotel Peperpot: Mooie locatie, mooie kamers, heerlijk eten, mooi zwembad, goede fietsen die verhuurd worden, supervriendelijk en attent personeel

 

  • Kabalebo: het was weer fantastisch. We hadden geluk, we waren maar met een groepje van 6 mensen op het hele resort, dus de planning van de activiteiten was flexibel. De river cabins blijven geweldig, je zit daar echt midden in de natuur. In de palm naast ons huisje zaten (op 3 meter afstand) ‘s ochtends 3 grote rode ara’s, in de wilde papayaboom vlak bij ons huisje zaten de volgende ochtend 2 verschillende soorten toekans en de 3e ochtend zat er een groep apen in de boom naast ons huisje. Zoals de mensen van Kabalebo zelf al zeiden: je moet in Kabalebo altijd je fotocamera binnen handbereik hebben. We hebben heerlijk gewandeld, gevaren, gezwommen in de rivier voor de river cabins en gekayakt. De staff is supervriendelijk, Jerry (de bedrijfsleider) kwam ‘savonds na het eten ook gezellig even kletsen, er wordt heerlijk voor je gekookt en er wordt prima voor je gezorgd. Je kunt eigenlijk niet naar Suriname zonder hier geweest te zijn.
  • Royal Torarica: heerlijk luxe om hier te eindigen. Vriendelijk en attent personeel, goed eten, niet zo druk, ruime kamers, grote goede bedden, mooie badkamer, fijn zwembad.

Het tempo van de reis, met veel ruimte voor eigen invulling, was goed en ontspannen.

Als we weer naar Suriname willen, kloppen we zeker weer bij jullie aan! Bedankt nogmaals voor de goede organisatie en weer een prachtige en fijne reis.

Colette en Monique