Commewijne
Het Commewijne gebied, ten noordoosten van Paramaribo is een interessante omgeving om per fiets, boot of huurauto te ontdekken. In deze omgeving waar ooit talloze plantages floreerde wonen nu overwegend mensen van Javaanse afkomst. Onderweg vindt u talloze warungs en stalletjes met Javaanse lekkernijen waardoor het soms lijkt alsof u in Indonesië bent. Naast Fort Nieuw Amsterdam (openluchtmuseum) zijn de oude plantages zoals Mariënburg, Rust en Werk, Alkmaar, Alliance en Frederiksdorp de moeite waard om te bezoeken.
commewijne

Een verblijf aan de linkeroever van de Commewijnerivier in Hotel de Plantage in Tamanredjo, Sutopia in Meerzorg, ‘t Bastion in Nw Amsterdam of Peperpot is aan te raden. Deze accommodaties zijn per fiets bereikbaar. Uiteraard kunnen wij ook een self drive tour voor u samenstellen mocht u liever met een auto dit district willen verkennen.
Het Commewijne district niet alleen interessant voor mensen die interesse hebben in de historie van de plantage cultuur. Het is ook een uitgelezen plek voor vogelliefhebbers. Mocht u een meer informatie willen hebben over de mogelijkheden, neemt u dan contact met ons op voor een uitgebreid op maat advies zodat wij uw reis geheel naar wens kunnen samenstellen.

commewijne

De rechteroever van de Commewijnerivier bereikt u alleen per boot. De plantagegeschiedenis beleeft u hier tijdens een verblijf op Frederiksdorp, Marienbosch of plantage Bakki. Vanuit deze locaties kunnen er boottrips naar de kust gemaakt worden voor het spotten van vogels of schildpadden (periode maart-juli).

 

<< Terug naar de hoofdpagina >>

commewijne zwembad