Recensie Zomer 2019 in Suriname.
Wij hebben een fantastische reis gehad. Dit keer zijn wij veel in het binnenland geweest.
Palumeu: Wat een geweldige mooie inspirerende plek is dit. Wij hadden een zeer enthousiaste gids die ons veel vertelde over de geschiedenis van de indianen, over de bomen in het oerwoud en over de zorg van het behoud van dit oerwoud.
‘s Ochtends vroeg terwijl de dauw nog zichtbaar is zaten wij in een korjaal met de motor uit en een kopje thee. Om ons heen alleen maar oerwoudgeluiden: de kaketoes die overvliegen, de brulapen die van zich laten horen, zoveel vogels die hun gezang laten horen. Dit was een onbeschrijfelijke ervaring. De trip was echt zeer goed georganiseerd. De dagen dat wij daar waren brengen nog steeds een grote glimlach op mijn gezicht.
Maar niet alleen daar hebben wij genoten, wij hebben zoveel mooie nieuwe en oude plekken in Suriname gezien. Palulu bijvoorbeeld: je waant je midden in de jungle, terwijl het vliegveld bijna op loopafstand is. Wat een heerlijke plek en wat hebben wij ons daar welkom gevoeld. De Maratakkakreek was ook onvergetelijk, Meerzorg, Bigi Pan, Paramaribo, …
Dank voor de goede voorbereiding. Suriname zat al in mijn hart:  mijn hart is alleen maar groter geworden.
Mi kon baka,
Sabine Eijsenring