PALUMEU
palumeu

Palumeu Jungle Lodge ligt aan de Tapanahony rivier in het Zuidoostelijke binnenland van Suriname. Geniet van de indrukwekkende flora en fauna van het Amazone-regenwoud en de huidige levensstijl van de inheemse bevolking in dit gebied. Bij terugkomst zult u nog regelmatig met mooie herinneringen terugdenken aan uw verblijf in dit wonderschone gebied.

Highlights

  • Ongerepte Amazone jungle
  • Spectaculaire natuur
  • Indrukwekkende rivieren
  • Inheemse cultuur

Reisinformatie

Palumeu ligt verscholen in het ongerepte regenwoud in een van de meest zuidelijk gelegen bereikbare plekken van Suriname . In het dorp Palumeu wonen ongeveer 200 indianen. Er zijn twee verschillende stammen, de Trio’s en Wajana’s. Ondanks verschil in taal, leven de stammen gebroederlijk samen. Er is een school en een polikliniek in het dorp te vinden. Aan het hoofd van de gemeenschap staat de kapitein. Het dorp is voor een groot deel afhankelijk van het toerisme. Tijdens een bezoek aan het dorp wordt u door de lokale bewoners rondgeleid. Er zijn verschillende tochten te maken per korjaal. Ook een beklimming van Potihill staat op het programma. De Mabuka- en de Mankodebaku stoomversnellingen zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. In het dorp Palumeu maakt u kennis met de leefwijze van de indianen. Palumeu beschikt over kano’s zodat u op eigen gelegenheid peddelend de omgeving vanaf het water kunt verkennen. De gids geeft u ter plaatse meer informatie over de activiteiten. Meedoen aan de activiteiten is geheel vrijblijvend. Wilt u iets doen buiten de groep om, zoals wandelen, vogels kijken, vissen, peddelen of meegaan naar de ‘kostgrondjes’, dan kan de gids, tegen een kleine vergoeding, voor geschikte lokale begeleiding zorgen.

vertrekdagenmaandag en vrijdag
aantal dagen4 of 5 
min. aantal personen2
vervoerper binnenlandse vlucht
Accommodatie2/3-persoonshuisjes (2 onder 1 dak)
Voorzieningen, faciliteiten en activiteitenverzorgd

Dag tot dag programma

Dag 1 - Vlucht naar Palumeu

We vertrekken vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Het vakantieoord ligt op steenworp afstand van het dorp Palumeu, waar Trio en Wajana indianen wonen. U zult al snel de eco-uitgangspunten van het oord herkennen. De jungle lodges zijn gebouwd in traditionele stijl en voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie. De maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. De medewerkers zijn deskundige Trio en Wajana indianen.

Nadat u bent ingecheckt in uw logeerverblijf vertrekken we naar het mooie Palawa eiland voor een picknick lunch. U kunt hier ook heerlijk zwemmen in het koele rivierwater. In de namiddag bezoeken we het indianendorp Palumeu en maakt u kennis met de alleroudste bewoners van het Amazone woud die in hun leefwijze en kunstnijverheid eeuwenoude tradities hebben bewaard. Na het avondeten vertelt de gids u meer over de indianen.

Dag 2 - Wandeling naar Potihill en korjaaltocht op de Tapanahonyrivier

Wellicht was de roep van brulapen uw natuurlijke wekker. Vandaag maken we kennis met het tropisch regenwoud. Nog voor zonsopgang varen we de rivier af en doen de motor uit om in alle stilte het ontwaken van de natuur te ervaren. We zoeken een mooie plek voor ons ontbijt en vervolgen onze tocht naar het startpunt van het bospad naar Potihill, een granieten heuvel die u aan het eind van de boswandeling op kunt gaan. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahony rivier en de wandeling zult u zeker verschillende vogels zien zoals overvliegende ara’s of papagaaien en toekans en misschien ook apen of een otter. Op de top van de Potihill wordt u beloond met een geweldig uitzicht over het oerwoud. De lunch wordt geserveerd te Palumeu. ’s Middags geeft een ervaren schutter u les in het schieten met pijl en boog. Het ziet er eenvoudig uit, maar een doel raken blijkt een hele kunst. Probeer uit of u een natuurtalent bent. In de late middag bij zonsondergang, lopen we nabij de lodge een bospad af op zoek naar vogels en kaaimannen. Na het avondeten geeft de gids u meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud.

Dag 3 - Boottocht naar Mabukawatervallen

Na het ontbijt gaan we per korjaal naar de Mabukawatervallen voor een dag heerlijk relaxen. U kunt zwemmen in de rivier, genieten van een natuurlijke massage in de waterval of lekker luieren in een hangmat. Voor de actievelingen is er een boswandeling door de jungle met informatie over bomen, planten en dieren onderweg. De omgeving zal eraan meewerken dat u de barbecue lunch niet licht zult vergeten. In de late middag bij zonsondergang varen we terug naar de jungle lodge. Na het avondeten neemt de gids u mee voor een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

Dag 4 bij een 4 -daagse trip - Terugvlucht naar Paramaribo

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen genieten van alle ochtend oerwoudgeluiden. Na het ontbijt maken we een uitgebreide dorpswandeling. Onderweg kunt u traditionele, handgemaakte kunstnijverheid kopen. Na de lunch vertrekt u weer naar Paramaribo.

Dag 4 bij een 5-daagse trip - Jungletocht

’s Ochtends neemt de gids u mee voor een jungletocht. U komt meer te weten over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. In de middag kunt u uw peddelkunst oefenen in een korjaal, zwemmen of vanuit een hangmat genieten van de rust en geluiden van het tropisch regenwoud.

Dag 5 - Terugvlucht naar Paramaribo

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen genieten van alle ochtend oerwoudgeluiden. Na het ontbijt maken we een uitgebreide dorpswandeling. Onderweg kunt u traditionele, handgemaakte kunstnijverheid kopen. Na de lunch vertrekt u weer naar Paramaribo.

Sectie

Empty section. Edit page to add content here.

Accommodatie

Eenvoudige houten huisjes voor 2 tot 3 personen (twee huisjes onder een kap), voorzien van bedden met klamboes, douche (koud water) en toilet en een gedeelde veranda met uitzicht over de rivier

Voorzieningen, faciliteiten en activiteiten

  • Activiteiten: Tijdens uw verblijf op Palumeu is er een volledig programma vol afwisselende activiteiten inbegrepen bij de prijs, zoals wandelingen, boottochten over de rivier en naar de Mabukawaterval.
  • Beklimming Poti Hill: Een mooie wandeling door de jungle die eindigt op de top van Poti Hill met als ‘beloning’ een adembenemend uitzicht.
  • Kajakken: Laat je meevoeren met de stroom van de rivier en geniet van de puurheid van de Surinaamse jungle. Doordat er geen geluiden van motoren zijn, worden dieren niet opgeschrikt. Er is kans aapjes, bijzondere vogels en kaaimannen te spotten langs de oevers.
  • Boogschieten: Van een ervaren boogschutter kunt u leren om met pijl en boog te schieten.

Palumeu