BIGI PAN
Bigi Pan

Het Bigi Pan Natuurreservaat is 68.000 ha groot en omvat diverse zwampen, mangrovebossen en lagunes. Een must voor natuur- en vogelliefhebbers. U geniet van pure natuur en prachtige zonsopkomsten  en -ondergangen tijdens een overnachting op het meer.

Highlights

  • overnachting op het water
  • natuurreservaat
  • grote diversiteit aan vogels

Reisinformatie

Op ongeveer uur rijden van Paramaribo komt u in het district Nickerie. De reis is absoluut de moeite waard, zeker wanneer u het combineert met een bezoek aan het Bigi Pan Natuurreservaat.

Vogels en Vissen
Bigi Pan is een waar paradijs voor vogelliefhebbers, maar het gebied is ook rijk aan vissen en reptielen. Honderdduizenden trekvogels gebruiken het gebied als hun broedplaats of voedselgebied. In het gebied zijn ruim 100 soorten vogels geteld, waaronder de rode ibis.

Op de modderbanken krioelt het van de garnalen en krabbetjes en andere schaaldieren. 

Overnachting
Een overnachting in het Bigi Pan Natuurreservaat is zondermeer aan te bevelen zodat u kunt genieten van een magische zonsopkomst en zonsondergang.

Wij bieden u een keus van verschillende overnachtingsmogelijkheden op het meer aan.

vertrekdagenper locatie verschillend
aantal dagenvanaf 2
min. aantal pers.2
vervoerbus en boot
accommodatie en voorzieningenhangmatten of bedden 
verzorgingvolpension
activiteitenverzorgd

 

Programma

In de ochtend en de avond worden er boottochten gemaakt om de vogels, met name de rode ibissen, te spotten. Bij een gunstige waterstand wordt een tocht naar de modderbanken bij de kust gemaakt. Ook in de nacht kunnen er tochten gemaakt worden om nachtdieren te spotten

Accommodatie Bigi Pan Natuurreservaat

Maak op basis van uw persoonlijke voorkeur een keuze uit een van de logeerfaciliteiten op het Bigi Pan meer. De verschillende accommodaties variëren van zeer eenvoudig tot comfortabel. Akira Over Water Resort  is sinds juli 2019 geopend. Ook kunt u ervoor kiezen uw reis te combineren met een verblijf van een of meerdere dagen langs de Maratakkarivier.

Inbegrepen kosten:

 

Reiskosten
  • Bus en boot
Verblijf
  • volpension
Excursies
  • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlandssprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten:

 

Verblijf
  • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.