DRIERIVIEREN EXPEDITIE
390

Drierivieren Expeditie

Trek tien dagen lang door de Surinaamse jungle:      A once in a lifetime experience.

Prijs: vanaf Euro

Highlights

  • verblijf in marron- en indianendorpen
  • beklimming Tebu Top
  • pittige boottochten door stroomversnellingen
  • onderdompeling in de traditionele cultuur en pure natuur

Reisinformatie

 

De Drierivierenexpeditie is de perfecte combinatie van ontspanning, avontuur en cultuur.

Bedwing enorme sula’s (stroomversnellingen), laat u masseren door snelstromend water, maak kennis met het leven in de marrondorpen en geniet van een adembenemend mooi uitzicht van de 374 meter hoge Tebutop.

We eindigen in Palumeu, waar u na de behoorlijke ontberende expeditie kunt bijkomen van het geweldige avontuur.

vertrekdagen maandag
aantal dagen 10
min. aantal personen 6
vervoer bus, korjaal en vliegtuigje
accommodatie en voorzieningen Hangmattenkampjes
verzorging volpension
activiteiten zie dag tot dag programma

.

Dag tot dag programma

Dag 1

Dag 1

In de ochtend per bus vanuit Paramaribo naar de grensplaats Albina. Hier stappen we over op een korjaal die
ons in zuidelijke richting vaart. We passeren verschillende kleine stroomversnellingen en genieten van het prachtige uitzicht. Na de lunch nemen we een verfrissende duik in de rivier. We overnachten in een kampplaats langs de Marowijne in een hangmat met klamboe.

Dag 2

Dag 2

‘s Morgens vertrekken we op tijd uit de kampplaats richting Tjon Tjon. De boottocht neemt ongeveer 3,5 uur in beslag. We gaan over spectaculaire sula’s (stroomversnellingen) zoals de Mambari-, Singa Tete- en Poligoedoesula die veel kundigheid en ervaring van de bootsmannen vereisen. Bij de samenvloeiing van de Lawa- en Tapanahonyrivier ligt Stoelmanseiland. Hier maken we een korte lunchstop en brengen we een bezoek aan het dorp. ‘s Middags varen we naar het dorp Tjon Tjon om daar te dineren en te overnachten. U slaapt in een hangmat met klamboe.

Dag 3

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar de overkant van de rivier om daar een flinke wandeltocht door de jungle te maken. Met wat geluk zien we apen en een van de vele prachtige vogel- en vlindersoorten die Suriname rijk is. De gids geeft uitleg over de verschillende planten en bomen. Na ongeveer 2 uur lopen bereiken we een machtige waterval aan de voet van het Lelygebergte. Na een korte rustpauze en een verfrissende douche onder de waterval, wandelen we terug naar de Tapanahonyrivier. Hier komt de boot ons weer ophalen.
Na de lunch varen we naar de fascinerende Granholo vallen. We kunnen met onze boot niet over deze Granholo vallen heen en daarom steken wij over via de Futupasi, waar onze bagage op een treinkarretje geladen kan worden. We vervolgen onze tocht in een andere boot naar onze eindbestemming voor vandaag: Drietabbetje, de residentie van het grootopperhoofd van de Aucaners. Hier ontmoeten we lokale bewoners en maken we kennis met de cultuur van de marrons, die nog zo leven als 250 jaar geleden. Een diepe Afrikaanse cultuur wordt hier in stand gehouden.
Hier kunt u ook heerlijk zwemmen of badderen in het ondiepe water aan de oever van de Tapanahonyrivier. ‘s Avonds kunt u in het dorp een drankje drinken met de gastvrije bevolking.
De overnachting vindt plaats in een eenvoudig kampje in een hangmat met klamboe.

Dag 4

Dag 4

Vandaag komen we in het gebied van de indianen, de oorspronkelijke bewoners van Suriname. We zullen

onderweg verschillende keren de handen uit de mouwen moeten steken om onze boot over de stroomversnellingen te slepen. Een onvergetelijke ervaring!
We maken een stop in Granbori, het laatste marrondorp. Hier leven de mensen nog op traditionele wijze. Uit traditie overhandigen wij de dorpskapitein een fles rum. Hij zal ons toestemming geven verder te reizen en onze reis zegenen.
Na de lunch reizen we door naar Tutu Kampoe. Hier maken we kennis met de eerste groep indianen. Omdat deze indianendorpjes moeilijk bereikbaar zijn, leven deze mensen bijna geheel zelfvoorzienend. In Tutu Kampoe overnachten we onder een Tukuspan, een traditionele indianenhut.

Dag 5

Dag 5

Vandaag staat het meest avontuurlijke gedeelte van de tocht op ons programma. We varen naar Punsula, de grootste sula op onze tocht. Ook hier moeten we met z’n allen de boot naar de andere kant van de stroomversnelling trekken. Na deze inspannende bezigheid is het nog maar een kwartiertje varen naar Apetina. Onderweg komt u indianen tegen die met pijl en boog hun vis vangen.
In Apetina worden we rondgeleid en krijgen we een goed inzicht in hoe de indianen hier traditioneel leven. Apetina ligt in een natuurreservaat en in dit beschermde gebied is de kans groot dat u apen en verschillende andere dieren tegenkomt. De overnachting vindt plaats in een authentieke hut op palen.

Dag 6

Dag 6

‘s Morgens maken we een dorpswandeling door Apetina. Vervolgens beginnen we met de beklimming van de 374 meter hoge Tebutop. De tocht naar de top van deze heilige berg neemt zo’n tweeënhalf uur in beslag. De beklimming van de kale, steile granietrots is zwaar maar eenmaal op de top voelt het alsof u de hele wereld aankunt. Hier hebben we een adembenemend uitzicht over een bijna paradijselijk stuk regenwoud. Doet u liever niet mee aan deze klim, dan hebben wij hier een passende oplossing voor.
Rond het middaguur varen wij door naar Granda Futu om daar in een zelf opgezet junglekamp te overnachten. In dit kamp ervaart u het ultieme junglegevoel. Loop rond in het woud, zwem in de rivier en waan u in het leven van Robinson Crusoe.

Dag 7

Dag 7

Van Granda Futu varen we naar Ingipiking. Onderweg moeten we de boot over 4 verschillende sula’s heen trekken. Na dit avontuur belanden we in Ingipiking. Ook hier zetten we midden in het bos ons eigen op.

Dag 8

Dag 8

‘s Morgens maken wij vanuit Ingipiking een wandeling van een uur door het woud. Wij belanden op deze manier in Koedoebakoe, waar een boot ons ophaalt om naar Palumeu te varen. In Palumeu maakt u kennis met de hedendaagse indianencultuur.
We overnachten in het dorp Palumeu in een gastenverblijf met hangmatten en klamboes en gedeelde sanitaire voorzieningen.

Dag 9

Dag 9

Vandaag maken we een mooie rustige boswandeling en krijgen we uitleg over de medicinale werking van planten en bomen. Ook staat er een dorpswandeling in Palumeu op het programma. Overnachting in het hangmattenkampje van Palumeu.

Dag 10

Dag 10

Na het ontbijt kunt u vandaag op eigen gelegenheid het dorp bekijken en met de lokale bewoners praten. Rond het middaguur vertrekt uw vliegtuig richting vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo. Geniet vanuit de lucht nog even van het prachtige uitzicht op het bladerdak van Suriname.

Accommodatie

Eenvoudige hangmattenkampjes 

Voorzieningen en faciliteiten

  • Hangmattenkamp: hangmat met klamboe
  • Sanitaire voorzieningen: zeer eenvoudig tot afwezig, baden in de rivier