DRIERIVIEREN EXPEDITIE

Tien dagen op trektocht over de rivieren door de Surinaamse jungle van Oost Suriname. Via Marowijne richting de Tapanahony rivier maakt u kennis met het dagelijks leven van de Paramaccaanse, Aucaanse en inheemse bevolking in dit gebied. Voor iedereen die niet op zoek is naar entertainment voor toeristen maar het land echt wil beleven. ‘A once in a lifetime experience’.

Vanaf prijs:
€ 1.381,00 per persoon

Highlights

  • pittige tochten door stroomversnellingen
  • diverse binnenlandse, traditionele culturen
  • beklimming Tebutop

Reisinformatie

Drierivieren
De Drierivieren expeditie is ideaal voor iedereen die langere tijd op pad wil zijn in de Surinaamse jungle. Bedwing de enorme sula’s (stroomversnellingen) in het gebied van Oost Suriname, laat u masseren door snelstromend water, maak kennis met dagelijks leven in de marrondorpen.
Geniet van  de gastvrijheid in het inheemse dorpje Apetina, tevens het startpunt voor een wandeling naar een adembenemend uitzicht vanaf de 374 meter hoge Tebutop. Deze enerverende trektocht eindigt in het inheemse dorp van Palumeu

vertrekdagenzaterdag, woensdag
aantal dagen10
min. aantal personen6
vervoerbus, korjaal en vliegtuigje
accommodatiehangmattenkampjes
verzorgingvolpension
activiteitenzie dag tot dag programma

.

Dag tot dag programma

Dag 1 - Vanuit Paramaribo via Albina naar kamp aan de Marowijne

In de ochtend per bus vanuit Paramaribo naar de grensplaats Albina. Hier stappen we over op een korjaal die ons in zuidelijke richting vaart. We passeren verschillende kleine stroomversnellingen en genieten van het prachtige uitzicht. Na de lunch nemen we een verfrissende duik in de rivier. We overnachten in een kampplaats langs de Marowijne in een hangmat met klamboe.

Dag 2 - Via Stoelmanseiland naar Tjon Tjon

‘s Morgens vertrekken we op tijd uit de kampplaats richting Tjon Tjon. De boottocht neemt ongeveer 3,5 uur in beslag. We gaan over spectaculaire sula’s (stroomversnellingen) zoals de Mambari-, Singa Tete- en Poligoedoesula die veel kundigheid en ervaring van de bootsmannen vereisen. Bij de samenvloeiing van de Lawa- en Tapanahonyrivier ligt Stoelmanseiland. Hier maken we een korte lunchstop en brengen we een bezoek aan het dorp. ‘s Middags varen we naar het dorp Tjon Tjon om daar te dineren en te overnachten. U slaapt in een hangmat met klamboe.

Dag 3 - Boswandeling en tocht via Granholovallen naar Drietabbetje

Na het ontbijt vertrekken we naar de overkant van de rivier om daar een flinke wandeltocht door de jungle te maken. Met wat geluk zien we apen en een van de vele prachtige vogel- en vlindersoorten die Suriname rijk is. De gids geeft uitleg over de verschillende planten en bomen. Na ongeveer 2 uur lopen bereiken we een machtige waterval aan de voet van het Lelygebergte. Na een korte rustpauze en een verfrissende douche onder de waterval, wandelen we terug naar de Tapanahonyrivier. Hier komt de boot ons weer ophalen.

Na de lunch varen we naar de fascinerende Granholo vallen. We kunnen met onze boot niet over deze Granholo vallen heen en daarom steken wij over via de Futupasi, waar onze bagage op een treinkarretje geladen kan worden. We vervolgen onze tocht in een andere boot naar onze eindbestemming voor vandaag: Drietabbetje, de residentie van het grootopperhoofd van de Aucaners. Hier ontmoeten we lokale bewoners en maken we kennis met de cultuur van de marrons, die nog zo leven als 250 jaar geleden. Een diepe Afrikaanse cultuur wordt hier in stand gehouden.
Hier kunt u ook heerlijk zwemmen of badderen in het ondiepe water aan de oever van de Tapanahonyrivier. ‘s Avonds kunt u in het dorp een drankje drinken met de gastvrije bevolking.
De overnachting vindt plaats in een eenvoudig kampje in een hangmat met klamboe.

Dag 4 - Via Granbori naar Tutu Kampoe

Vandaag komen we in het gebied van de inheemsen, de oorspronkelijke bewoners van Suriname. We zullen onderweg verschillende keren de handen uit de mouwen moeten steken om onze boot over de stroomversnellingen te slepen. Een onvergetelijke ervaring!
We maken een stop in Granbori, het laatste marrondorp waar de inwoners nog geheel traditionele wijze leven. Uit traditie overhandigen wij de dorpskapitein een fles rum. Hij zal ons toestemming geven verder te reizen en onze reis zegenen. Na de lunch reizen we door naar Tutu Kampoe. Door afgelegen situatie leven de mensen hier bijna geheel zelfvoorzienend. In Tutu Kampoe overnachten we onder een Tukuspan (een traditionele hut)

Dag 5 - Via Punsula naar Apetina

Vandaag staat het meest avontuurlijke gedeelte van de tocht op ons programma. We varen tot Punsula, de grootste sula op onze tocht. Ook hier moeten we met z’n allen de boot naar de andere kant van de stroomversnelling trekken. Na deze inspannende bezigheid is het nog maar een kwartiertje varen naar Apetina. Als de sterkte van de stroomversnelling het niet toelaat om de boot te slepen, worden we opgehaald door een korjaal uit Apetina. In Apetina worden we rondgeleid en krijgen we een goed inzicht in hoe de mensen hier traditioneel leven. Apetina ligt in een natuurreservaat en in dit beschermde gebied is de kans groot dat u apen en verschillende andere dieren tegenkomt. De overnachting vindt plaats in een authentieke hangmatten hut op palen.

Dag 6 - Beklimming Tebutop en boottocht naar Granda Futu

‘s Morgens maken we een dorpswandeling door Apetina. Vervolgens beginnen we met de beklimming van de 374 meter hoge Tebutop. De tocht naar de top van deze heilige berg neemt zo’n tweeënhalf uur in beslag. De beklimming van de kale, steile granietrots is zwaar maar eenmaal op de top voelt het alsof u de hele wereld aankunt. Hier hebben we een adembenemend uitzicht over een bijna paradijselijk stuk regenwoud. Doet u liever niet mee aan deze klim, dan hebben wij hier een passende oplossing voor.
Rond het middaguur varen wij door naar Granda Futu om daar in een zelf opgezet junglekamp te overnachten. In dit kamp ervaart u het ultieme junglegevoel. Loop rond in het woud, zwem in de rivier en waan u in het leven van Robinson Crusoe.

Dag 7 - Door de stroomversnellingen naar Ingipiking

Van Granda Futu varen we naar Ingipiking. Onderweg moeten we de boot over 4 verschillende sula’s heen trekken. Na dit avontuur belanden we in Ingipiking. Ook hier zetten we midden in het bos ons eigen kampje met hangmatten op.

Dag 8 - Boswandeling naar Koedoebakoe en boottocht naar Palumeu

‘s Morgens maken wij vanuit Ingipiking een wandeling van een uur door het woud. Wij belanden op deze manier in Koedoebakoe, waar een boot ons ophaalt om naar Palumeu te varen. In Palumeu maakt u kennis met de hedendaagse indianencultuur.
We overnachten in het dorp Palumeu in een gastenverblijf met hangmatten en klamboes en gedeelde sanitaire voorzieningen.

Dag 9 - Rustige dag op Palumeu

Vandaag maken we een mooie rustige boswandeling en krijgen we uitleg over de medicinale werking van planten en bomen. Ook staat er een dorpswandeling in Palumeu op het programma. Overnachting in het hangmattenkampje van Palumeu.

Dag 10 - Met vliegtuigje terug naar Paramaribo

Na het ontbijt kunt u vandaag op eigen gelegenheid het dorp bekijken en met de lokale bewoners praten. Rond het middaguur vertrekt uw vliegtuig richting vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo. Geniet vanuit de lucht nog even van het prachtige uitzicht op het bladerdak van Suriname.

Accommodatie

EENVOUDIG KAMP MET HANGMATTEN EN KLAMBOES 

Voorzieningen en faciliteiten

  • Hangmattenkamp: hangmat met klamboe
  • Sanitaire voorzieningen: zeer eenvoudig tot afwezig, baden in de rivier