MAROWIJNE GEBIED

Dit gebied, vernoemd naar de Marowijnerivier – een typische Amazone rivier grenst aan het buurland Frans Guyana. In Albina, de ‘havenplaats’ van de Marowijne, is het een drukte van jewelste. De bewoners van de Marowijnerivier komen hier met traditionele vaartuigen hun voorraden ophalen. De fascinerende rivier wordt ook wel de watersnelweg van het oosten genoemd. De vele marron dorpen langs de Marowijne zijn grotendeels afhankelijk van de bevoorrading per korjaal. Onderweg worden talloze sula’s (stroomversnellingen) doorkruist en moet iedereen uitstappen om de korjaal erdoorheen te slepen.

Wilt u dit zelf ervaren kunt u kiezen uit een van de pittige expedities die in dit gebied starten zoals de Drierivieren– en de Tebutop Expeditie.

marowijne rivier

De monding van de Marowijnerivier, bij Galibi is een gewilde plek voor diverse soorten zeeschildpadden die hier tijdens het seizoen hun eieren komen leggen. De indiaanse leefgemeenschap van dit gebied zorgt voor het stukje cultuur in de kuststreek. Tijdens de trips naar Galibi is een bezoek aan St. Laurent in Frans Guyana en het stafkamp – waar de film Papillon werd opgenomen – onderdeel van de tour. Ook combinaties van Galibi met een deel van de Marowijne zijn mogelijk.

marowijne zonsondergang strand