MARRONS

De slaven die erin slaagden om van de vreselijke omstandigheden op de plantages te vluchten, vestigden zich ver van de bewoonde wereld diep in de jungle. Tot vandaag de dag geven ze van generatie op generatie hun oorspronkelijke Afrikaanse tradities en cultuur door. De marrons zijn onder te verdelen in vijf verschillende stammen en hebben allemaal hun eigen grootopperhoofd of granman aan het hoofd van de gemeenschap staan.

Tijdens veel trips en expedities door de Surinaamse binnenlanden is er gelegenheid om dorpen van de marron samenleving te bezoeken.

kinderen

De Boven-Surinamerivier is het leefgebied van de Saramaccaners. In deze omgeving zijn resorts en kleinschalige overnachtingsmogelijkheden te vinden zoals Anaula, Pingpe, Danpaati en Awarradam. Voor de meer avontuurlijke reizigers zijn expedities langs de Paramaccaanse en Aucaanse marrondorpen aan de Marowijne- en Tapanahonyrivier wellicht interessanter. Langs de toeristisch vrij onbekende Cotticarivier zijn authentieke Aucaanse gemeenschappen woonachtig.

vrouw