Betoverend Suriname
paramaribo

Kort maar prachtig! Ervaar in 10 dagen tijd de betoverende sfeer van Suriname: geniet van de vogels op het Bigi Pan meer en ontdek de magische schoonheid van het binnenland.

Prijs v.a. € 1.139,- (excl. vlucht)
Prijs incl. KLM vlucht op aanvraag, afhankelijk van de vertrekdatum

Highlights

 • Historische binnenstad
 • Geschiedenis van Commewijne
 • Natuurreservaat  Bigi Pan
 • Bovensuriname rivier
 • Saramaccaanse cultuur in het binnenland

Reisinformatie

Betoverend Suriname is een ideale om even aan Suriname te ruiken, het land even te proeven. In 10 dagen tijd krijgt u een goede eerste indruk van dit prachtige land en we garanderen u dat het niet bij dit bezoek blijft: Suriname smaakt naar meer!

U verblijft in een centraal gelegen toeristenhotel op loopafstand van het centrum van Paramaribo. U krijgt een rondleiding door de historische binnenstad met veel achtergrondinformatie waardoor u een goed beeld van de stad en haar geschiedenis krijgt. Meer geschiedenisles krijgt u tijdens het bezoek naar plantage Bakkie. 

Een unieke belevenis is de overnachting op een drijvend resort op het meer van het natuurreservaat Bigi Pan. Een zonsopgang op het meer blijft nog lange tijd op uw netvlies achter. U sluit deze reis af met een verblijf op een heerlijk onderkomen in de Surinaamse jungle.

Vertrekdagendinsdag
Aantal dagen11 dagen / 9 overnachtingen
Min. aantal personen2
Vervoerauto of bus, boot en korjaal
Accommodatie2-persoonskamer in Paramaribo / lodge op het water / huisje langs de rivier
ReisschemaConform dag tot dag programma

Reisschema

Dag 1 - Aankomst in Paramaribo

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Suriname, JA Pengel Airport, staat de chauffeur klaar die u per privé busje naar Paramaribo brengt. U verblijft in Holland Lodge, een kleinschalig onderkomen op loopafstand van het centrum. Dit hotel is een heerlijke, vertrouwde uitvalsbasis voor uw rondreis. ’s Avonds kunt u een van de vele ‘keukens’ die Suriname rijk is gaan uitproberen. Wordt het Javaans, Creools, Chinees of toch een lekkere Hindoestaanse roti? Uiteraard voorzien wij u van goede adresjes.

Dag 2 - Paramaribo - stadswandeling

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om Paramaribo te gaan bekijken. In de ochtend wordt u opgehaald door onze gids voor een leerzame stadswandeling langs de diverse hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, het Onafhankelijkheidsplein, de Palmentuin en de houten Basiliek St Petrus & Paulus.

Dag 3 t/m 5 - Nickerie & Bigi Pan - Akira Overwater Resort

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de 3-daagse tour naar het Bigi Pan natuurreservaat. Deze tour laat u de mooiste plekken van het Noordwesten van Suriname zien in de districten Saramacca, Coronie en Nickerie. U bezoekt het centrum van Nieuw Nickerie met haar markt en de Zeedijk. Uw accommodatie is echter midden in de natuur gelegen. Het Akira Over Water resort wordt in het voorjaar van 2019 geopend en is het meest comfortabele onderkomen op deze locatie. Het resort bestaat uit vrijstaande, comfortabele lodges met een ruime veranda voor max. 3 personen verbonden via vlonders op het meer in natuurreservaat Bigi Pan. Het gebied is een paradijs voor vogels. Vroeg opstaan met zonsondergang wordt beloond met een adembenemende zonsopgang en het ontwaken van de vogels. Tijdens de boottochten zult u vele soorten vogels, maar ook reptielen een kaaimannen kunnen spotten. Indien u wilt is er tijd om te kajakken, vissen of een modderbad te nemen. Aan het einde van de tour reist u weer terug naar Paramaribo.

Dag 6 - Paramaribo - dagtocht Commewijne district

Met een privé gids/chauffeur bezoekt u een hele dag het voormalige plantagegebied. U bezoekt Plantage Peperpot, Fort Nieuw Amsterdam en het monument bij de voormalige suikerfabriek van Mariënburg. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 7 t/m 9 - Bovensuriname - Anaula Nature Resort

In de vroege ochtend vertrekt u met de bus vanaf het hotel richting Atjoni. Daar ligt de korjaal te wachten die u verder brengt naar Anaula Nature Resort. Het onderkomen is gebouwd op een eilandje in de Ferullasivallen. Het resort beschikt over een zwembad met zonnedek. Anaula ligt vlakbij het Saramaccaanse dorp Gunsi, ook het grotere dorp Nieuw Aurora ligt vlakbij het resort. Tijdens een bezoek aan de dorpen maakt u kennis met de eeuwenoude tradities die de voorouders uit Afrika meenamen. U maakt verder verschillende trips per korjaal over de rivier en een boswandeling met uitleg over de flora en fauna van het regenwoud. Op de laatste dag vertrekt u weer richting de stad en heeft u een vrije avond in Paramaribo.

Dag 10 - Terugvlucht Paramaribo - Amsterdam

In de ochtend heeft u nog de tijd om eventuele souvenirs te kopen en lekker te gaan lunchen. In de middag vertrekt u naar de luchthaven.

Dag 11 - Aankomst in Amsterdam

Vroeg in de ochtend komt u aan op Schiphol Airport in Amsterdam.

Accommodaties

Voorzieningen per locatie

 • Paramaribo: 2-persoonskamer in Holland Lodge, eigen douche/toilet/airco. Logies incl. ontbijt.
 • Akira: 2-persoonslodge op het water met eigen douche/toilet (alleen koud water). Volpension
 • Anaula Nature Resort: 2-persoons huisje met bedden en klamboes en eigen douche/toilet (alleen koud water). Volpension.

Aanvullende informatie rondreizen

Inbegrepen kosten bij rondreizen incl. vlucht:
Reiskosten
 • Intercontinentale vluchten met KLM, Economy Class op de aangegeven data. In geval van combinatiereizen ook de regionale vluchten.
 • Ticketing kosten
 • Vervoerskosten en  transfers (ook van en naar de luchthaven)
Belasting
 • Luchthaven- en lokale belastingen
  (luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen kunnen wijzigen, evt. verhogingen zullen wij moeten doorbelasten)
Verblijf
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt  (2-persoonskamer  tenzij anders aangegeven) conform  reisprogramma
 • Bij verblijf  in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water)  inbegrepen.
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen excursies in het binnenland.
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlandssprekende of Engelssprekende gids.
Informatie
 • Informatie ter voorbereiding bij de bevestiging, verstuurd per mail
 • Reisbescheiden en vouchers per mail (of versturen per post met extra’s tegen bijbetaling)

Bijkomende kosten bij rondreizen

Niet inbegrepen:
Reiskosten
 • Intercontinentale vluchten (indien u excl. vlucht boekt)
 • Consumenten bijdrage SGR € 5,00 per persoon
 • Eenmalige reserveringskosten (€ 30,00).
 • Een z.g. entry fee voor Suriname
  Meer informatie leest u op de site van VFS Global of het Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname in Amsterdam
 • evt. verplicht gestelde gezondheidsverklaringen en / of  vaccinatiebewijs
 • In geval van een fietstocht betaalt u een borg voor uw fietshuur (€ 50,00 per fiets).
 • Voor een huurauto moet u ook  rekening houden met  brandstofkosten en eventueel extra accessoires.
Verzekeringen
 • Reis- en annuleringsverzekering.
  Voor reizen naar het binnenland is een reisverzekering verplicht.
Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
 • Tijdens de trips naar het binnenland de alcoholische- en frisdranken.
 • Bij deze rondreis zijn wij uitgegaan van twee volwassenen. Uiteraard zijn andere samenstellingen mogelijk. De prijs en kamerindeling is dan op aanvraag.
Excursies
 • Facultatieve excursies.
Diversen
 • Upgrades.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.

KLM vlucht informatie

Rondreis incl KLM vlucht
Suriname Holidays stelt uw rondreis naar Suriname samen op basis van KLM vluchten. Bij de combinatie rondreizen met Curaçao wordt uw KLM terugvlucht vanaf Curaçao geboekt. De doorvlucht vanaf Paramaribo naar Curaçao wordt ook voor u geboekt. Deze vluchten worden meestal uitgevoerd door Surinam Airways dat is de best beschikbare optie op dit moment.

Landarrangement
Wilt u liever zelf uw vlucht regelen of heeft u al een vlucht geboekt, boekt u dan het landarrangement van deze rondreis. Belangrijk is dat u ons uw vluchtgegevens doorgeeft zodat wij uw rondreis goed laten aansluiten op uw aankomst- en vertrekvlucht.  De meeste rondreizen zijn uitgewerkt op basis van een bepaalde vertrekdag. Als u op een andere dag arriveert, is het mogelijk de volgorde van het programma aan te passen zodat het aansluit op uw vluchtschema.
Houdt u rekening met evt. meerkosten als er iets in de volgorde van de reis verandert.

knop reis boeken klein

Reissoort:    ~icon_sleeping  -icon_nature  -icon_history  ~icon_culture