GREEN HERITAGE FUND SURINAME
green heritage fund suriname
Green Heritage Fund Suriname (GHFS) geeft om de natuur van Suriname. Het fonds zet zich vooral in om dolfijnen, luiaards, gordeldieren en miereneters te beschermen. De mensen in Suriname weten niet veel over luiaards en dolfijnen. Daarom geeft GHFS voorlichting over deze dieren op o.a. scholen. Daarnaast onderzoekt GHFS de leefomstandigheden van deze dieren.
dolfijnen zwemmen

Surinaamse Dolfijnen

Voor de Surinaamse kust leeft een wilde dolfijnenpopulatie, de Sotalia Guianensis. Green Heritage Fund heeft de taak op zich genomen om deze groep te monitoren. Daarnaast geven ze voorlichting aan lokale bevolking en toeristen over deze bijzondere dolfijnensoort. Momenteel worden de dolfijnen bedreigd omdat er in hun habitat naar olie wordt gezocht. De technieken die ze daarvoor gebruiken, gaan gepaard met harde knallen waar dolfijnen erg gevoelig voor zijn. GHFS onderzoekt in hoeverre deze technieken schadelijk zijn voor de dolfijnen en ze proberen de oliemaatschappij ervan te overtuigen dat ze rekening houden met de dolfijnen in dit gebied.

Luiaards in Nood

Luiaards zien er heel schattig uit met hun grote kraalogen en lieve gezichtje. Wat veel Surinaamse mensen niet weten is dat de luiaard niet geschikt is als huisdier. Toch worden veel dieren als huisdier meegenomen uit het bos. Vaak knippen de mensen dan de scherpe nagels af omdat ze daar flink mee kunnen uithalen. Zonder nagels kan de luiaard niet meer klimmen en daar worden deze dieren erg droevig van. Daarnaast hebben luiaards een dieet van speciale bladeren. Zodra ze andere voeding krijgen worden ze ziek. Als de mensen genoeg hebben van hun huisluiaards dumpen ze de arme dieren aan de kant van de weg of in het bos. In het wild kan hij niet meer leven omdat het een paar jaar duurt voordat zijn nagels aangegroeid zijn. Zonder hulp gaat hij dood. Monique Pool van GHFS heeft een opvang voor luiaards opgericht. U kunt haar werk steunen.

Voor € 1,- kan zij een luiaard een week verzorgen.

green heritage luiaard
luiaard fund

Steun het werk van Green Heritage Fund Suriname en word donateur!

Luiaards zien er heel schattig uit met hun grote kraalogen en lieve gezichtje. Wat veel Surinaamse mensen niet weten is dat de luiaard niet geschikt is als huisdier. Toch worden veel dieren als huisdier meegenomen uit het bos. Vaak knippen de mensen dan de scherpe nagels af omdat ze daar flink mee kunnen uithalen. Zonder nagels kan de luiaard niet meer klimmen en daar worden deze dieren erg droevig van. Daarnaast hebben luiaards een dieet van speciale bladeren. Zodra ze andere voeding krijgen worden ze ziek. Als de mensen genoeg hebben van hun huisluiaards dumpen ze de arme dieren aan de kant van de weg of in het bos. In het wild kan hij niet meer leven omdat het een paar jaar duurt voordat zijn nagels aangegroeid zijn. Zonder hulp gaat hij dood. Monique Pool van GHFS heeft een opvang voor luiaards opgericht. U kunt haar werk steunen. Voor € 1,- kan zij een luiaard een week verzorgen.

Stichting GreenHeritageFundSuriname

E-mail : greenheritagefund@xs4all.nl
www.greenfundsuriname.org
KvK Utrecht 30 249591
ANBI 8201 51 567
rek nr NL92 RABO 0148 2623 17

Volg GHFS op Facebook
Kijk op YouTube

Lees het interview met Monique Pool op de website www.groenroodwit.nl

Foto’s op deze pagina zijn eigendom van Green Heritage Fund Suriname