GRANHOLO & STOELMANSEILAND
dorpskorjaal

Een intens wateravontuur en ervaring van pure marron cultuur in het Marowijne- Tapanahonygebied in Oost-Suriname

Prijs: vanaf € 563,00  per persoon

Highlights

  • authentieke marroncultuur
  • varen door stroomversnellingen
  • prachtige natuur

Reisinformatie

Granholo-Stoelmanseiland / Oost-Suriname
Beleef in 5 dagen tijdens een trip naar Granholo-Stoelmanseiland het prachtige en nog vrij onbekende gebied van de Marowijne– en Tapanahony rivier.

Natuur en cultuur
U bent op bezoek in het leefgebied van de Paramaccaanse en Aucaanse marron stammen. Naast het culturele element staat deze tour ook garant voor een overweldigend wateravontuur, waaronder indrukwekkende stroomversnellingen (sula’s), en prachtig natuurschoon.

U maakt op Granholo-Stoelmanseiland kennis met de marroncultuur en u leert de binnenlanden van Suriname kennen, ver weg van de gebaande paden. 

vertrekdagenop afspraak
aantal dagen5
min. aantal pers.
vervoerbus en korjaal
accommodatie en voorzieningeneenvoudige hutjes en openluchtkampjes 
verzorgingvolpension
activiteitenzie dag tot dag programma 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Via Albina reis naar Kamp Wadaa

Vandaag vertrekken wij per bus richting Albina, de grensplaats tussen Suriname en Frans-Guyana aan de Marowijnerivier. Van hieruit beginnen wij onze tocht per korjaal over de Marowijnerivier. Na een paar uurtjes varen komen we aan bij de Arminavallen, een van de grootste stroomversnellingen van de Marowijnerivier. Hier kunt u een verfrissende duik nemen en u laten masseren door het snelstromende water. Hierna vervolgen wij onze tocht richting Kampplaats Wadaa. Hier zullen wij overnachten in een eenvoudig, maar net hutje in een bed met klamboe.

Dag 2 - Boottocht naar Tjon Tjon

Vandaag varen wij richting Tjon Tjon. Onderweg stoppen wij op Gakaba, een groot Jehova’s getuigen dorp aan de Marowijnerivier. Hier kijken we wat rond en maakt u kennis met de gastvrije bevolking. Na over een aantal prachtige stroomversnellingen heen gevaren te zijn maken wij nog een stop op Stoelmanseiland, gelegen in de Lawarivier. Hier maakt u kennis met de eeuwenoude Marroncultuur. Daarna varen wij richting Tjon Tjon, een Aucaans dorp aan de Tapanahony rivier. Hier overnachten wij in hangmat met klamboe.

Dag 3 - Vanuit Tjon Tjon boswandeling naar Lelygebergte en Granholo vallen

Bij Tjon Tjon maken wij een pittige, maar schitterende boswandeling richting de voet van het Lelygebergte. Hier treft u in de vorm van een schitterende grote waterval een mooi bewaard stukje natuur aan. Onder de waterval kunt u badderen en afkoelen. We vervolgen onze reis richting de fascinerende Granholo vallen. Hier beleeft u een uitermate mooi fotomoment, want de het geluid en uitzicht is adembenemend. Terug in Tjon Tjon voor de lunch. Ee maken in de middag uren een dorpswandeling door Carmel. We dineren en overnachten weer in Tjon Tjon.

Dag 4 - Boottocht terug naar kamp Wadaa

Na het ontbijt varen wij terug richting Wadaa. Na terugkomst brengen wij een bezoek aan de lokale school, om vervolgens de medicijnman van de omgeving te ontmoeten. Deze staat open voor vragen over het leven als medicijnman en over de werking van verschillende medicijnen. In de middag maken wij nog een wandeling in een Paramaccaans dorp. We dineren en overnachten weer in Wadaa.

Dag 5 - Bezoek aan Apatou en terugreis naar Paramaribo

Na het ontbijt varen we vanuit Wadaa stroomafwaarts terug richting Albina. Onderweg nemen we nog een laatste duik in de Marowijnerivier. Ook brengen we nog een bezoek aan Apatou, het grootste Franse dorp langs de Marowijnerivier. In Albina aangekomen wacht de bus om ons terug te brengen richting Paramaribo.

Accommodatie

HUTJES MET BEDDEN EN KLAMBOES EN OPENLUCHT KAMP MET HANGMATTEN EN KLAMBOES 

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • Bus en boot
Verblijf
  • volpension
Excursies
  • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands  sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
  • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.