Vanaf het moment dat we het kantoor van Suzette uitstapten, wisten we dat we een bijzondere reis hadden geboekt: een 16-daagse rondreis die met alle zorgvuldigheid (en ruimte voor persoonlijke wensen) voor ons was samengesteld.

Paramaribo

De reis begon in Paramaribo waar we lichtelijk schrokken van de vervallen staat van de vele koloniale panden en gebouwen. Tegelijkertijd bood de gezelligheid van de Waka Pasi (Palmentuin) in de avond genoeg ruimte voor dans, muziek en ontspanning. Het noorden van Paramaribo is vrij nieuw en heeft veel potentie. Aanrader om te eten zijn Zus & Zo (tegenover de Palmentuin), Bar Bizar, van Dijk en Mighty Rex. Die drie kun je in de ‘van Somelsdijkstraat’ vinden.

Paramaribo

Akira Waterresort

Akira is een prachtig resort op het water waar de stroming van de Commewijnerivier onder je cabana te horen is en rust biedt tijdens het slapen. Het eten is er heerlijk en divers en het personeel is erg vriendelijk. Ga vooral vogels spotten, modderbaden, kanoën, zwemmen en kaaimannen en slangen spotten in de avond.

Palmentuin_Paramibo  Akira Waterresort

Plantage Frederiksdorp

Voormalige koffieplantage met vriendelijk personeel en veel historie. Bezoek zeker het verhalenmuseum, laat je verrassen door de dolfijnen en maak een wandeling naar nabijgelegen plantages (Margaretha) en ga fietsen in het dorp.

Frederiksdorp   Plantages

Brownsberg/Ston Island

Een mooi natuurgebied waar je kunt wandelen naar de watervallen. De weg ernaartoe is vrij hobbelig dus bereid je voor op een wilde autorit. Ston Island heeft een prachtig complex aan het water waar het heerlijk vertoeven is.

Ston Island

Knini Paati

Onze favoriete bestemming en ook de plek waar we het langst zijn gebleven. Hier maak je een wandeling door de jungle, zwem je in de stroming van de rivier, maak je kennis met de Marons die in de dorpen wonen en word je door apen vergezeld tijdens je ontbijt.

Suriname is een prachtig land met veel flora en fauna. De mensen zijn er vriendelijk en behulpzaam. Ga vooral het binnenland in want daar zit het moois verscholen. Hou rekening met muggen (zitten opvallend genoeg meer in de stad dan in de jungle) en wat het beste werkt is wierook (Mosquito, roze verpakking). Die steek je aan als je buiten gaat eten (onder je tafel) of als je in de avond een boottocht maakt. Ook is het handig als je op de veranda of terras wil zitten van je cabana. De muggen kunnen niet tegen de lucht en blijven dus weg.

Bedankt Suzette voor de fijne begeleiding en samenstelling van onze reis. Wie naar Suriname gaat, moet zeker eerst bij jou langsgaan!!

Groetjes,

Judith, Stijn en Patrick