Suriname
een land dat je gezien en gevoeld moet hebben

 

In 2019 zijn wij bij toeval in Suriname terecht gekomen. Suriname heeft ons, door de prachtige natuur, cultuur (stukje geschiedenis) en vriendelijke mensen van diverse culturen, zeer positief verrast. Wij waren zo positief, dat wij besloten in 2020 en nu met enkele familieleden opnieuw naar Suriname te gaan. Door Corona werd het uiteindelijk november 2021. 

 

Nadat wij eind 2019 aangegeven hadden welke delen van Suriname wij graag met ons groepje van 5 personen zouden willen bezoeken heeft Suzette Eeltink van Suriname Holidays een mooie reis van 10 dagen voor ons uitgestippeld. Het werd door Corona helaas een jaartje later.

 

Goed verzorgde en vlekkeloze vakantie

Het afgelopen jaar heeft Suzette van Suriname Holidays constant contact met ons gehouden en ons op de hoogte gehouden van de mogelijkheden. Tot op de dag voor ons vertrek heeft zij nog contact gehad met de mensen in Suriname, om te controleren of alles goed geregeld was.  De persoonlijke betrokkenheid van Suzette van Suriname Holidays, heeft ervoor gezorgd, dat wij een heerlijke, zeer goed verzorgde en vlekkeloze vakantie hebben gehad.

 

Warm onthaal

Op de luchthaven in Suriname werden wij opgewacht door Desmond en naar het gezellige familie hotel Holland Lodge in Paramaribo gebracht, waar wij warm onthaald werden. Tussen de uitstapjes naar andere locaties, verbleven wij steeds weer met veel plezier in Holland Lodge. De stadstour door Paramaribo geeft een goede 1e indruk van Suriname en het verleden.

 

baba en mai

Bigi Pan

De volgende dag zijn we, na een rit van 4 uur (de wegen zijn niet zo best onderhouden)  via  Nickerie naar  Bigi Pan gegaan, waar we via een mooie boottocht  aankwamen in  Akira Overwater resort, waar wij 2 nachten verbleven. Bigi Pan is een prachtig gebied met veel vogels. Wie wil kan ook zelf een tocht met de kano maken of peddelsurfen over het meer. (1 persoon van onze groep heeft dit laatste ook gedaan en ervan genoten). Op Akira Overwater resort troffen wij de Gids Mario die ons veel heeft verteld over het gebied. Wij hebben ook nog veel lol gehad tijdens ons modderbad in het meer.

 

bigi pan zonsondergang

Commewijne district 

Tijdens onze dag tour naar het Commewijne district, hebben we een bezoek gebracht aan de plantage Peperpot, ligt in een prachtig stuk natuur, Mariënburg en Fort Nieuw Amsterdam. Hoewel Fort Nieuw Amsterdam, eigenlijk nog gesloten was, was er toch geregeld, dat wij hier even naar binnen mochten. Bij Mariënburg kregen wij een rondleiding door een oud medewerker.

 

marienburg

Bovensuriname rivier

Het laatste deel van onze reis, betrof een verblijf van 2 nachten in Anaula Nature resort. Na een rit van een paar uur kwamen wij aan in Pokigron, waarna wij in de voor ons klaarliggende boot zijn gestapt en de Boven  Suriname rivier zijn opgevaren, naar het gebeid waar de Marrons leven. Na een uur varen, waarbij we verschillende stroomversnellingen zijn gepasseerd, kwamen we aan in Anaula, waar ons een weer een warm onthaal wachtte. Tijdens ons verblijf hier heerlijk gezwommen, gelegen in een sula, boswandeling  gemaakt en  een bezoek gebracht aan het dorp Nieuw Aurora. In het dorp werden wij rondgeleid door de “kaptein”.
Op de terugweg naar Paramaribo, als verrassing, ook nog een bezoek gebracht aan de immense stuwdam en het Brokopondo stuwmeer.

anaula nature resort suriname

 

Gastvrijheid

Tijdens de uitstapjes naar Bigi Pan en Anaula werden wij begeleid door de zeer ervaren gids Patrick.

Gedurende de dagtrip, de reis naar en het verblijf in Akira Overwater resort en Anaula Nature resort hebben wij kunnen genieten van de gastvrijheid en de voor ons verzorgde maaltijden, incl. water, koffie, thee. Ook de eigenaresse en de medewerkers van Holland Lodge waren zeer gastvrij en hebben ons zeer verwend.

Kortom iedereen in Suriname en Suzette van Suriname Holidays hebben er voor gezorgd dat wij, ondanks de “Corona” beperkingen een onvergetelijke vakantie hebben gehad.  We ♥ Suriname

Hennie en Dory Daamen en familie.