Wij hebben een fantastische reis gehad! We zijn al weer ruim twee weken terug maar nog steeds is er een gevoel van heimwee. Wat een prachtig land en wat een mooie mensen. De opbouw van onze reis was perfect: starten in Groningen (als stad-Groningers vonden wij dat natuurlijk prachtig) en eindigen diep in de jungle in Awarradam. Het was heel fijn ook om steeds weer terug te komen in Paramaribo. Het Eco Resort Inn voelde al snel als ons thuis. Tijdens de reis heb ik twee historische romans van Cynthia McLeod gelezen wat maakte dat de geschiedenis ook extra heftig binnen kwam. Uiteindelijk hebben we niet eens zoveel van de oude plantages gezien, alleen Peperpot hebben we bezocht. We zijn ook nog op de fiets naar Fort Nieuw Amsterdam geweest maar toen snel weer terug om voor de hoosbuien in Meerzorg te zijn.
De natuur was overweldigend, als vogelliefhebber kon ik mijn hart ophalen: grietjebies, toekans, ara’s en de alarmerende roep van de bospolitie, onvergetelijk!
Onze zoons van 13 en 15 jaar hebben ook de tijd van hun leven gehad en ze hebben nog nooit met zoveel smaak gegeten: fastfood roti van de Roopram of bami in een warung, ze vonden alles even heerlijk.
Nou, zo kan ik nog wel even doorgaan! Het was echt een geweldige ervaring en we komen zeker nog een keer terug. We love Su!
Dank voor de uitstekende organisatie en veel succes met Suriname Holidays. Jullie hebben er vier ambassadeurs bij!
Hartelijke groet,
Petra van der Meer