AWARRADAM
huistjes awarradam lodge suriname

Diep verborgen in het Amazone regenwoud van Suriname op ongeveer een uur vliegen vanuit Paramaribo ligt Awarradam aan de Gran Rio rivier. Het is een sfeervol onderkomen gebouwd op een idyllisch eiland, nabij de Awarradam stroomversnelling. Stroomafwaarts liggen de laatste dorpjes van de lokale Saramaccaanse bevolking. Het resort wordt gerund door de mensen uit deze omgeving en zullen ervoor zorgen dat u een fantastische tijd zult beleven op dit wonderschone plekje in de Surinaamse jungle.

Highlights

  • Overweldigende natuur
  • Kennismaking met de Marron cultuur
  • Spectaculaire stroomversnellingen
  • Authentiek onderkomen
  • Binnenlandse vlucht over de jungle

Reisinformatie

Awarradam ligt in ‘Langu’. In dit gebied liggen acht dorpen; Bendiwata, Kuututen, Ligolio, Bëgoon, Kajana, Deböö, Godowata en Stonhuku. De Saramaccaanse bevolking heeft hun cultuur uit Afrika behouden. Tijdens een bezoek aan de dorpen maakt u kennis met de eeuwenoude tradities. De lodges zijn gebouwd op een eiland in de Gran Rio rivier, een aftakking van de Bovensurinamerivier, op ongeveer 225 kilometer van Paramaribo. Het oord is vernoemd naar de awara, een bekende palmvrucht uit Suriname.

Er zijn verschillende tochten te maken per korjaal, u kunt baden bij de stroomversnellingen, of een junglewandeling maken met een gids. Daarnaast wordt er een dorpswandeling gemaakt en kunt u lokale dansvoorstelling bijwonen. Ook is er de mogelijkheid om handgemaakte souvenirs te kopen in de dorpen. Kortom voor ieder wat wils, niets moet, alles mag. Voor pure ontspanning kunt u kiezen uit traditionele massages en behandelingen in de jungle spa op het eiland. Wilt u iets doen buiten de groep om, zoals wandelen, vogels kijken, vissen, peddelen of meegaan naar de ‘kostgrondjes’, dan kan de gids, tegen een kleine vergoeding, voor geschikte lokale begeleiding zorgen.

vertrekdagenmaandag en vrijdag
aantal dagen4 of 5 dagen
min. aantal personen2
vervoervliegtuigje en korjaal
Accommodatie2- tot 3- persoonshuisjes
Voorzieningen, faciliteiten en activiteitenverzorgd

Dag tot dag programma

Dag 1 - Vlucht naar Kajana en boottocht naar Awarradam

U vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo naar de airstrip van Kajana, op ongeveer 50 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Na aankomst brengen de medewerkers van de lodge u naar de korjaal die u over de Gran Rio in 30 minuten zal varen naar het vakantieoord Awarradam, een eiland aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Het eco-oord is gebouwd in traditionele stijl en de medewerkers zijn Marrons van de Saramaccaanse stam. Voor de verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten.

In de middaguren kunt u het oord verkennen en heerlijk verpozen in de stroomversnelling. De eerste avond krijgt u meer informatie over dit unieke gebied waarin Marrons hun oude West Afrikaanse tradities hebben weten te behouden.

Dag 2 - Jungle walk

Na het ontbijt maakt u een leerzame en avontuurlijke ‘jungle walk’. Terwijl u uw ogen uitkijkt in het ongerept tropisch regenwoud, geeft de gids u uitleg over bomen en planten en hoe u dieren aan hun geluiden en sporen kunt herkennen. Na de lunch bezoekt u de stroomversnelling ‘Peti’ op enkele minuten varen vanaf het oord. We blijven hier de hele middag en u kunt er zwemmen, peddelen in een korjaal of vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht op de stroomversnelling. Na het avondeten geeft de gids u meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud.

Dag 3 - Boottocht en dorpswandeling

Nog voor zonsopgang lopen we naar de rivieroever en varen we stroomopwaarts. Na ongeveer een half uur varen doen we de motor van de korjaal uit. We drijven met de stroom van de rivier terug en kunnen ten volle genieten van de junglegeluiden en fauna. We keren terug naar het oord voor het ontbijt en u heeft de verdere ochtend tot aan de lunch gelegenheid de lodge en de omliggende stroomversnelling te verkennen. U kunt zich ook laten verwennen in de traditionele Jungle Spa op het eiland. Na de lunch brengt u een bezoek aan de lokale gemeenschap. Tijdens de vaartocht, een half uur stroomafwaarts, ervaart u hoe het toegaat op de rivier die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. U ziet mensen vissen, wassen en de vaat doen. Tussen de bewoonde gebieden kunt u van de natuur genieten en met een beetje geluk ziet u zelfs een kaaiman liggen op de oever. Vanaf de aanlegplaats maakt u een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen en krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven in een marrondorp. Bij zonsondergang varen we terug naar Awarradam.

Dag 4 bij een 4-daagse trip | Terugreis naar Paramaribo

Na het ontbijt kunt u nog eens peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Voor vertrek nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van u.  Een korjaal brengt u terug naar Kajana. Daar vandaan vliegt u terug naar Paramaribo.

Dag 4 bij een 5-daagse trip | Vrije dag

Deze dag kunt u geheel naar eigen behoefte invullen.

Dag 5 - Terugreis naar Paramaribo

Na het ontbijt kunt u nog eens peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Voor vertrek nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van u. Een korjaal brengt u terug naar Kajana. Daar vandaan vliegt u terug naar Paramaribo.

Accommodatie

Eenvoudig houten huisjes voor 2 tot 3 personen in authentieke stijl met bedden, klamboes en eigen douche/toilet (koud water), ruime veranda met uitzicht over de rivier voorzien van hangmatten en zitje, er wordt beperkt elektriciteit opgewekt vanuit zonnepanelen, er is geen ventilator en/of airco aanwezig. Camera’s en mobiele telefoons kunnen in het restaurant worden opgeladen (geen mobiel netwerk/wifi aanwezig)

Voorzieningen, faciliteiten en activiteiten

  • Activiteiten: Tijdens uw verblijf op Awarradam is er een volledig programma vol afwisselende activiteiten inbegrepen bij de prijs. Enkele activiteiten zijn boswandelingen, boottochten naar stroomversnellingen, bezoek aan een marrondorp en een nachtelijke boottocht.