ETEN EN DRINKEN

Zoveel keuze

Iedereen die ooit in Suriname is geweest onthoudt in ieder geval een ding: het heerlijke eten. Door de diversiteit aan mensen die in Suriname zijn komen wonen, zijn er veel verschillende keukens te vinden. Iedere bevolkingsgroep heeft zijn eigen specialiteit en eetcultuur meegenomen. Wat dacht u van een Hindoestaanse roti, Javaanse saté of een smaakvolle saoto soep. Vergeet ook niet de Creoolse gerechten moksi alesi en de pom te proberen. Eten is een heel belangrijk onderdeel in het Surinaamse leven en iedereen in Suriname praat ook graag over eten. Wilt u meer over de Surinaamse gerechten leren of zelf een keer pom of moksi alesi leren maken dan kunnen wij de Njan Switi kookworkshop van onze vertegenwoordigster Cathrin Jüdell van harte aanbevelen. Na een uitgebreid bezoek aan de lokale markt waar u o.a. het tropische fruit en andere lekkernijen mag proeven doen we meteen inkopen voor de kookworkshop met Irene. Voor meer informatie neem contact met ons op.

roti parbo bier
ananassen vracht

Lokale markten

Neemt u tijdens een vrije dag in de stad eens een kijkje op een van de vele markten. Probeer eens iets van het heerlijke tropische fruit. Onze favoriet blijft de pompelmoes, reusachtige citrusvruchten met een friszoete smaak. U ziet ze vaak al van een afstand liggen op de marktkramen. Maar ook mango’s, ananas en sinaasappels smaken een stuk beter dan hier in Nederland. Naast groente en fruit worden er op de markten zelfgemaakte ketjaps en sambals te koop aangeboden, een aanrader als u van echte Surinaamse pepers houdt.

keuken eten

Restaurants

Tijdens de dagen in Paramaribo heeft u een ruime keuze aan eetgelegenheden. De variatie is enorm zowel in keuken als in prijs. Bij de eetkraampjes en het terras aan de Waterkant kunt u heerlijke gerechten bestellen. Er zijn talloze Chinese eethuisjes en restaurants te vinden, waar vaak a la minute een heerlijk wokgerecht op tafel wordt gezet. Leuk voor de kinderen is een bezoek aan het pannenkoeken – en poffertjesrestaurant. Voor iedereen die met Suriname Holidays naar Suriname reist hebben wij een uitgebreide restaurantlijst met tips.