Sportief en Energiek door Suriname
suriname rondreizen sportief energiek

Een perfecte reis voor energieke en sportieve reizigers die het avontuur opzoeken.

Prijs v.a. € 2.419,00,- (incl. vlucht)
Prijs v.a. € 1.586,00,- (excl. vlucht)

Highlights

 • Abseilen in Natuurpark Brownsberg
 • Kajakken over de Boven Saramacca rivier
 • Pittige jungle trektocht met eigen bepakking
 • MTB dagtocht door plantage gebied
 • Slapen in de jungle
 • Zelf kampjes opzetten

Reisinformatie

Sportief en Energiek door Suriname is een uitermate geschikte reis voor actieve, sportieve avonturiers die wel van een uitdaging houden. Onder begeleiding van een kundige gids gaat u abseilen bij een aantal watervallen in Natuurpark Brownsberg, u maakt een pittige trekking in combinatie met een kajakavontuur over de Boven Saramacca en er is een dag per MTB ingepland door het gebied van de voormalige plantages in het kustgebied. U komt op plekken waar de schoonheid van de jungle maar ook de kwetsbaarheid van de natuur zichtbaar is. Andere toeristen komt u tijdens de trekking richting de Ebbatop waarschijnlijk niet tegen omdat dit nog een vrij onbekend en onontdekte locatie is.  Samen met de gids bouwt u de hangmattenkampjes midden in het oerwoud waar vaak een spectaculaire zonsop en –ondergang te beleven is. U zult merken dat u nog intenser van de natuur om u heen kunt genieten nadat u een dag actief bezig bent geweest.

vertrekdagendonderdag
Aantal dagen16 dagen / 14 overnachtingen
Min. aantal personen4
Vervoerbus, MTB, kajak en korjaal
Accommodatietentjes, 2-persoonskamer in   guesthouse en hangmattenkampjes
ReisschemaConform dag tot dag programma 

Reisschema

Dag 1 - Aankomst in Suriname

Aankomst op J.A. Pengel Airport met de KLM tegen het einde van de middag. Daar wordt u opgewacht en wordt u naar de eerste overnachtingplaats gebracht op zo’n 10 minuten rijden van de luchthaven.

U slaapt op Palulu in een koepeltentje onder een van de overkappingen, midden in de jungle. De eerste nacht  zal even wennen zijn al alle geluiden die u ’s nachts hoort.  Evt. tegen bijbetaling kunt u ook kiezen voor een overnachting in een van de kamers met bedden en klamboes.

Dag 2 - Vrije dag op Palulu

Vrij om even te wennen aan de Surinaamse temperaturen. U wordt verwend door de kok van Palulu die heerlijke maaltijden bereid. Er is tijd om te relaxen bij de prachtige, natuurlijke kreek, verderop in de jungle.

Dag 3 t/m 5 - Natuurpark Brownsberg - abseilen

In de ochtend worden we opgehaald vanaf Palulu en vertrekken we richting de Brownsberg.
Na aankomst  kleden we ons om en starten we aan de hike naar de Leowaterval.
Zodra we beneden zijn, zal de gids instructies geven voor de afdaling/abseil/rappel van de waterval en tevens de afdaling voordoen. Onder begeleiding van een tweede gids zullen we de afdaling doen van de waterval, iedere stap is onder begeleiding van de gids, terwijl de andere gids onderaan de waterval de safety van de gast extra waarborgt. Iedere persoon is in de gelegenheid om twee keer van de waterval te abseilen.
Na het abseilen picknicken we in het bos en wandelen we daarna verder naar de Irene val. Bij deze waterval zal er niet geabseild worden. Tegen het einde van de middag keren we terug van de watervallen op het plateau.  Na het eten staat er een nightwandeling naar de Mazaronitop op het programma. De nacht brengen we door in hangmatten in een overdekt kampje.

’s Ochtends ontbijten we rond 6 uur bij het wonderschone uitzichtpunt op de Brownsberg en zien we de zon opkomen.

In de ochtend rijden we van de berg tot onze startplek, vanaf daar is het ongeveer 3 km wandelen door de jungle om de  nieuwe waterval te bereiken. We gaan hier picknicken en als er animo is, kan er ook bij deze waterval worden geabseild. De waterval is trapsgewijs en in een zig-zag trail.  Afhankelijk het niveau is het bij deze waterval mogelijk om 40, 60 of 70 meter te abseilen.  Deze waterval heeft ook een ‘infinitypool’, hier bevestigt  de 1e gids de touwen om te kunnen rapellen. Iedereen kan tot een bepaald punt abseilen, daarna onder begeleiding van de tweede gids klauteren we via een pad naast en tussen de waterval weer omhoog. Er is genoeg rijd om uitgebreid te relaxen in de ‘infinitypool’ en de rest van de waterval. In de middag keren we terug naar het startpunt en komt de bus ons ophalen.  De tweede nacht slapen we op het  plateau van de Brownsberg.

Vandaag beleven de zonsopgang bij de  Mazaronitop. Aangekomen bij het kampje gaan we ontbijten en maakt iedereen een eigen lunchpakket klaar en pakken we onze spullen in. Daarna beginnen aan de hike naar de Wittiekreek. Deze hike gaat over een relatief goed pad door de jungle, door primair tropisch regenwoud. Bij de kreek aangekomen kunnen we even afkoelen in het water en zetten we de wandeling voort richting het stuwmeer en gaat via de transportwegen en over  verlaten goudvelden. Bij het stuwmeer varen we met een korjaal richting Ston Island waar we na ongeveer een half uur aankomen. Hier hebben we tijd om te zwemmen, douchen en te eten. Daarna keren we terug naar Paramaribo waar we in de avond arriveren. We overnachten hier in een eenvoudig guesthouse in historische centrum van de stad. Mocht u een comfortabeler onderkomen wensen, kunnen we dit uiteraard verzorgen.

Dag 6 - Vrije dag Paramaribo

Vrije dag in de stad. Vandaag leert u de andere kant van Suriname kennen in Paramaribo. De stad is rommelig, druk en de totale mix van mensen zorgt voor een gevoel dat u in een dag een rondje om de wereld reist. Neem een kijkje aan de Waterkant,loop langs de historische panden bij het Fort Zeelandia en neem zeker een kijkje in de gerestaureerde St. Petrus & Paulus houten basiliek op zo’n 5 minuten lopen van het guesthouse gelegen.

Dag 7 - MTB Katwijk

We vertrekken om 8.00 uur vanaf het fietsverhuurkantoor per mountainbike naar Leonsberg. Vanaf Leonsberg varen we met een tentboot naar plantage Rust en Werk aan de Commewijnerivier. Vanaf deze plantage  fietsen we langs ongeveer 14 plantages. Sommige plekken zijn bewoond en leven mensen van visserij en kleinschalige landbouw maar er zijn ook veel verlaten plantage gronden. We fietsen tot aan plantage Kronenburg. Daar steken we de Commewijne rivier weer over naar plantage Katwijk. Katwijk is de laatste nog steeds werkende koffieplantage in Suriname. Hier groeien twee soorten koffie; Arabica en Rebusta. De koffiebonen worden hier verwerkt tot het eindproduct, KW koffie, de enige koffie die in Suriname wordt geproduceerd. Tevens groeit er op de plantage citrusfruit en wordt er op kleinschalig niveau aan landbouw gedaan.  Zodra we aankomen op Katwijk krijgen we een rondleiding langs de koffieplanten en de citrusbomen. Ook zien we hoe de koffie verwerkt wordt. Na deze rondleiding nuttigen we een heerlijke lunch om vervolgens een verfrissende duik in het zwembad te nemen. Als afsluiter drinken we natuurlijk een kopje “KW” (Katwijk) koffie. Op de terugweg fietsen we zoveel mogelijk over onverharde paden richting Nieuw Amsterdam waar we weer met de boot worden overgezet naar Leonsberg.

Dag 8 t/m 13 Expeditie Matawai – Ebbatop & kajakken

Vandaag vertrekken we weer richting de jungle. Vroeg in de ochtend worden we opgehaald en rijden we richting Atjoni.
Na een korte stop rijden we richting Boslanti, over een onverharde weg.  Bij aankomst maken we ons kamp gereed en is er tijd om te relaxen en te zwemmen in de rivier.
De volgende dag staan we vroeg op rond 06.00 uur en vertrekken we na het ontbijt met de 4wd bus de jungle in.  Rond 10 uur starten we met de wandeling die leidt  een onverhard pad dwars door de jungle.  Tegen het einde van de middag komen we op onze kampplaats, aan de voet van de Ebbatop. We hangen de hangmatten tussen de bomen, koken onze maaltijd en zullen we na het eten door alle inspanningen vrij snel in slaap vallen.

De dag in de jungle begint vroeg. Na het ontbijt vertrekken we rond 8 uur en beginnen we aan een nieuwe wandeling. Halverwege de middag zijn we op de dichtbegroeide top en zetten we een kamp op. De hangmatten binden we tussen de bomen. Aan het einde van de middag kappen we een pad naar het uitzichtpunt om van de zonsondergang te kunnen genieten. Na een korte nacht staan we op rond 4 uur  en maken we ons klaar voor de nachtwandeling. Na terugkomst op het kamp ontbijten we en vertrekken we. We lopen de berg af en komen rond het middaguur aan bij de kreek, hier zullen wij onze hangmatten langs de kreek hangen, baden in de kreek, water bij vullen, en ’s avonds een nacht wandeling maken. De volgende ochtend vertrekken we vanaf het kamp en lopen we naar de plek waar de bus ons komt ophalen.
Na aankomst in Boslanti gaan we lunchen en maken ons klaar om per kajak stroom afwaarts te varen over de Boven Saramacca Rivier en varen we naar een onbewoond eiland. Hier slapen we in hangmatten. De laatste dag varen we naar de Grandam., een grote stroomversnelling in de Boven Saramacca Rivier. Deze stroomversnelling is te groot om met de kano doorheen te varen. We zullen te voet via een bospad op een eiland de stroomversnelling van dichtbij aanschouwen.

Na genoten te hebben van de stroomversnelling laden we de kano’s op de korjaal en varen we stroomopwaarts via de Saramacca Rivier naar Pusugrunu. Vanaf hier zullen we terugrijden met de bus naar Palulu. Waar we de twee laatste nachten in Suriname doorbrengen.

Dag 14 - Vrije dag op Palulu

De laatste dag van de vakantie hoeft u even helemaal niets. Alleen nog nagenieten van alle avonturen van de afgelopen twee. U verblijft wel lekker in de natuur bij Palulu waar de reis ook begon. Mocht u liever de laatste nachten in Paramaribo willen verblijven is dat uiteraard mogelijk.

Dag 15 Terugvlucht Paramaribo – Amsterdam

Tegen het einde van de middag is het vertrek met KLM vanaf Pengel Airport. De beheerders van Palulu brengen u in 10 minuten naar de luchthaven.

Dag 16 Aankomst op Schiphol

In de ochtend komt de KLM vlucht aan in Amsterdam.

Accommodaties

Voorzieningen per locatie

 • Palulu Paradise: koepeltentjes met matrassen, gedeelde douches/toilet  (alleen koud water). Volpension.
 • Brownsberg: overdekt hangmattenkamp, gedeeld basis sanitair douches/toilet (alleen koud water). Volpension
 • Paramaribo: kleinschalig, centraal gelegen guesthouse, gedeelde douche/toilet, logies incl. ontbijt.
 • Matawai Ebbatop: basiskampjes in de natuur, hangmatten met klamboes, Geen sanitaire voorzieningen. U baadt in de rivier of bij de kreek. Volpension

Aanvullende informatie rondreizen

Inbegrepen kosten bij rondreizen:
Reiskosten
 • Intercontinentale vluchten met KLM, Economy Class op de aangegeven data.
 • Ticketingkosten
 • Vervoerskosten en  transfers (ook van en naar de luchthaven)
Belasting
 • Luchthaven- en lokale belastingen
  (luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen kunnen wijzigen, evt. verhogingen zullen wij moeten doorbelasten)
Verblijf
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt  (2-persoonskamer tenzij anders aangegeven) conform reisprogramma
 • Bij verblijf  in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water)  inbegrepen.
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen excursies in het binnenland.
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlandssprekende gids.
Informatie
 • Informatie ter voorbereiding bij de bevestiging, verstuurd per mail
 • Reisbescheiden en vouchers per mail (of versturen per post met extra’s tegen bijbetaling)

Bijkomende kosten bij rondreizen

Niet inbegrepen:
Reiskosten
 • Eenmalige reserveringskosten (€ 30,00).
 • Toeristenkaart of visum voor Suriname, meer informatie op Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname
 • evt. verplicht gestelde gezondheidsverklaringen en / of  vaccinatiebewijs
 • In geval van een fietstocht betaalt u een borg voor uw fietshuur (€ 50,00 per fiets).
Verzekeringen
 • Reis- en annuleringsverzekering
  Voor reizen naar het binnenland is een reisverzekering verplicht.
Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
 • Tijdens de trips naar het binnenland de alcoholische- en frisdranken.
 • Bij deze rondreis zijn wij uitgegaan van vier volwassenen. Dit is het minimum aantal personen.
Excursies
 • Facultatieve excursies.
Diversen
 • Upgrades.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.

KLM vlucht informatie

Rondreis incl KLM vlucht
Suriname Holidays stelt uw rondreis naar Suriname samen op basis van KLM vluchten. Bij de combinatie rondreizen met Curaçao wordt uw KLM terugvlucht vanaf Curaçao geboekt. De doorvlucht vanaf Paramaribo naar Curaçao wordt ook voor u geboekt. Deze vluchten worden meestal uitgevoerd door Surinam Airways dat is de best beschikbare optie op dit moment.

Landarrangement
Wilt u liever zelf uw vlucht regelen of heeft u al een vlucht geboekt, boekt u dan het landarrangement van deze rondreis. Belangrijk is dat u ons uw vluchtgegevens doorgeeft zodat wij uw rondreis goed laten aansluiten op uw aankomst- en vertrekvlucht.  De meeste rondreizen zijn uitgewerkt op basis van een bepaalde vertrekdag. Als u op een andere dag arriveert, is het mogelijk de volgorde van het programma aan te passen zodat het aansluit op uw vluchtschema.
Houdt u rekening met evt. meerkosten als er iets in de volgorde van de reis verandert.

knop reis boeken klein

Reissoort:   -icon_nature  -icon_history  ~icon_culture sportieve rondreizen suriname avontuurlijke reizen suriname