De ongebaande paden van Suriname
Boven Suriname rondreis vogels

Een perfecte reis voor reizigers die de lokale bevolking van Suriname willen ontmoeten en leren kennen en die van de gebaande paden af durven te wijken.

Prijs v.a. € 1.599,00,- (excl. vlucht)
Prijs incl. KLM vlucht prijs op aanvraag, afhankelijk van de vertrekdatum

Highlights

 • Fietsen door het plantagegebied
 • ongerepte natuur
 • Boven-Surinamegebied
 • West Suriname
 • ongebaande paden
 • ontmoetingen met de Surinaamse cultuur

Reisinformatie

De rondreis Ongebaande paden van Suriname brengt u op plekken waar velen  nog niet eerder van gehoord hebben of geweest zijn.

Direct na aankomst in Suriname komt u tot rust in Domburg, een dorpje op ongeveer een half uur rijden van de hoofdstad. U logeert hier op een sfeervolle locatie met een groene tuin waar u kunt wennen aan de tropische temperatuur.

Uw verblijf in Paramaribo is comfortabel en huiselijk. U krijgt een rondleiding onder leiding van een gids door het historisch centrum van de stad.

Vervolgens fietst u een paar dagen op eigen gelegenheid door het Commewijne district. U bepaalt zelf uw tempo en route en maakt onderweg een praatje met de bewoners van dit voormalige plantagedistrict terwijl u met de boot de rivier oversteekt of ergens langs de kant van de weg iets te eten of te drinken koopt.

Na het district Commewijne verkend te hebben, brengt u een aantal dagen door in onbewoond gebied tijdens de Maratakka tour. Hier maakt u kennis met de inheemse cultuur tijdens een bezoek aan het dorpje Cupido.

Daarna maakt u in het Boven-Suriname gebied kennis met de marrons en hun authentieke cultuur.

Uw verblijf wordt afgesloten in een oase van groen en rust vlakbij de luchthaven. 

vertrekdagenzaterdag
Aantal dagen16 dagen / 14 overnachtingen
Min. aantal personen2
Vervoerbusje, fiets, boot en korjaal
Accommodatiegastenkamers, eenvoudige authentieke hutjes en lodge met bedden, slaapzaal met hangmatten of stretchers
ReisschemaConform dag tot dag programma 

Reisschema

Dag 1 - Aankomst in Suriname

Aankomst op J.A. Pengel Airport met de KLM tegen het einde van de middag. Daar wordt u opgewacht en wordt u naar de eerste overnachtingplaats gebracht in Domburg, op ca. 1 uur rijden van de luchthaven.

U slaapt de eerste twee nachten bij Little Paradise in een eenvoudige gastenkamer op de bovenverdieping van het gastenhuis. U beschikt over een ruim balkon met een comfortabele hangmat.

Dag 2 - Vrije dag in Domburg

Vrij om even te wennen aan de Surinaamse temperaturen. Little Paradise beschikt over een  groene tuin en een afgeschermd zwembad waar het heerlijk acclimatiseren is. U kunt een bezoek brengen aan de markt van Domburg waar u langs de rivier kunt genieten van een van de diverse Surinaamse gerechten die daar in de verschillende eettentjes (warungs) verkocht worden.

Dag 3 en 4 - Paramaribo

In de ochtend wordt u opgehaald en naar guesthouse Villa Famiri in Paramaribo gebracht. Nadat u uw bagage op uw kamer heeft gezet gaat u met de gids naar het centrum van Paramaribo voor een rondleiding langs alle bezienswaardigheden zoals de het Surinaams Museum. de waterkant, de markt en de kathedraal. De rest van de dag kunt u zelf invullen. ‘s Avonds kunt u lekker in de stad gaan uiteten. Ook de volgende is vrij te besteden. U kunt ook beslissen het lekker rustig aan te doen. Bij Villa Famiri is het goed toeven. Er is een klein zwembad waar u heerlijk in kunt ontspannen en afkoelen als dat nodig is.

.

Dag 5 tot 7 - Fietstocht Commewijne

Na het ontbijt haalt u de huurfietsen op en pakt de bagage die u de komende drie dagen nodig heeft in de fietstassen. U stapt met een goede plattegrond op de fiets en gaat naar het district Commewijne. U steekt tweemaal de rivier over met een kleine boot en komt in de loop van de dag aan in Marienbosch. U vult uw dag zelf in, bepaalt hoe snel u fietst en wanneer u stopt om even rond te kijken, foto’s te maken of iets te eten of te drinken.

Op Marienbosch staat een bed in een eenvoudige kamer voor u klaar en ook een lekkere maaltijd. De volgende dat maakt u onder begeleiding van een gids een boottocht door het moeras en een boottocht om dolfijnen te spotten. De boottocht door het moeras voert richting de legstranden van de zeeschildpadden (dit wordt alleen tussen 15 februari en 15 juli uitgevoerd). Na de legperiode wordt het een zwamp- en kaaimannen boottocht.

De laatste dag stapt u na het ontbijt weer op de fiets richting Paramaribo naar Villa Famiri.

Dag 8 tot 10 - 3 districten tour Maratakka

In de ochtend wordt u opgehaald door meneer Gummels, uw gids en gastheer voor de komende drie dagen. Met een klein busje rijdt u door de districten Saramacca en Coronie naar Wageningen waar u met de boot naar het junglekamp gaat. In Saramacca maakt u ondermeer een stop in Groningen. Onderweg eet u bij een dame thuis die speciaal voor u een uitgebreide maaltijd heeft gekookt. Ook brengt de heer Gummels u naar de hangar waar u uitleg krijgt over de vliegtuigjes die daar staan gestald. In Wageningen stapt u op de boot en vaart de heer Gummels u naar het jungle kamp. U bevindt zich hier letterlijk in de middle of nowhere, grote kans dus om veel wild tegen te komen. Dit gebied staat bekend om de reuzenotters en een grote varieteit aan vogels.

In het kamp wordt er goed voor u gezorgd en heerlijk gekookt. Uw gastheer beschikt over een schat aan kennis en deelt zijn kennis met u tijdens de boswandelingen en boottochten. Ook brengt u een bezoek aan het inheemse dorp Cupido.

Op Maratakka ervaart u een ongekende rust en ‘s avonds geniet u van een stralende sterrenhemel.

Op de laatste dag wordt u weer afgezet in de stad bij Villa Famiri. Dit is uw laatste avond in de stad want hierna komt u niet meer  terug naar Paramaribo. Een goede gelegenheid om even lekker te gaan uiteten!

Dag 11 tot 13 - Boven Suriname Jaw Jaw A Tela

Met een klein busje wordt u naar Atjoni gebracht waar een korjaal op u wacht voor de tocht naar Jaw Jaw. In het kampje Jaw Jaw A Tela overnacht u in eenvoudige authentieke houten hutjes. Zo komt u helemaal in de sfeer van het Boven-Suriname gebied.

U zult het dorp Jaw Jaw beter leren kennen en bent  welkom om een kijkje te nemen op de school en bij de medische post. Er is genoeg tijd om te zwemmen in de stroomversnellingen, vissen en diverse sportactiviteiten met de kinderen uit het dorp. Om de marron bevolking en haar cultuur nog beter te leren kennen, kunt u helpen met de dagelijkse activiteiten in het dorp, rijst stampen, cassave raspen of brood bakken. De activiteiten zijn in overleg af te stemmen. Dit is een unieke kans om deze eeuwenoude cultuur met haar tradities van dichtbij te leren kennen.

Op de laatste dag wordt u afgezet bij Palulu Paradise.

Dag 13 tot 15 - Palulu Paradise

U sluit uw verblijf in Suriname af op een prachtige plek: Palulu Paradise. Deze plek doet zijn naam echt eer aan. Na uw verblijf in het Boven-Suriname gebied komt u hier helemaal tot rust. Niets hoeft, alles mag. Zo zorgt u ervoor dat u op de laatste dag helemaal ontspannen en uitgerust terug vliegt naar Nederland.

U overnacht in de comfortabele Vijver Lodge, voorzien van een halfopen, volledig ingerichte keuken, barretje met stoelen en fauteuil en bankstel. De voorzijde van het terras grenst aan de vijver. Palulu Paradise beschikt over een heerlijke kreek met verfrissend, stromend water waar u goed kunt verpozen.

Op de laatste dag wordt u naar het vliegveld gebracht, dat op een kwartiertje rijden van Palulu ligt.

Dag 16 - Aankomst op Schiphol

In de ochtend komt de KLM vlucht aan in Amsterdam.

Accommodaties

Voorzieningen per locatie

 • Little Paradise: 2-persoons gastenkamer voorzien van ruim balkon met hangmat. Gedeelde douche en toilet warm/koud water. Incl ontbijt en diner.
 • Villa Famiri: 2-persoonskamer voorzien van airco  en eigen douche/toilet inclusief ontbijt.
 • Marienbosch: eenvoudige kamer met ventilator en gedeelde douche/toilet  (koud water). volpension.
 • Maratakka: slaapzaal, keuze uit hangmat, bed of veldbed, voorzien van klamboes. Eenvoudig gedeeld sanitair met stromend water uit de rivier. Volpension incl thee, koffie, water, limonadesiroop
 • Jaw Jaw A Tela: authentiek, eenvoudig houten hutje met rieten dak voor 4 personen, bedden en klamboes, zeer eenvoudig (gedeeld) sanitair (toilet en mandi, koud water). Volpension incl thee, koffie, water, limonadesiroop
 • Palulu Paradise: : Vijver lodge voorzien van een halfopen, volledig ingerichte keuken, barretje met stoelen en fauteuil en bankstel. Aan de achterzijde toilet met fonteintje, douche (koud water) en trap naar boven. De twee slaapkamers op de bovenverdieping zijn beide voorzien van een 2 persoonsbed + 3e bed (incl. klamboe, beddengoed en handdoeken),  balkon ,  extra toilet en fonteintje op de etage.

Aanvullende informatie rondreizen

Inbegrepen kosten bij rondreizen incl. vlucht:
Reiskosten
 • Intercontinentale vluchten met KLM, Economy Class op de aangegeven data. In geval van combinatiereizen ook de regionale vluchten.
 • Ticketing kosten
 • Vervoerskosten en  transfers (ook van en naar de luchthaven)
Belasting
 • Luchthaven- en lokale belastingen
  (luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen kunnen wijzigen, evt. verhogingen zullen wij moeten doorbelasten)
Verblijf
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt  (2-persoonskamer  tenzij anders aangegeven) conform  reisprogramma
 • Bij verblijf  in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water)  inbegrepen.
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen excursies in het binnenland.
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlandssprekende of Engelssprekende gids.
Informatie
 • Informatie ter voorbereiding bij de bevestiging, verstuurd per mail
 • Reisbescheiden en vouchers per mail (of versturen per post met extra’s tegen bijbetaling)

Bijkomende kosten bij rondreizen

Niet inbegrepen:
Reiskosten
 • Intercontinentale vluchten (indien u excl. vlucht boekt)
 • Consumenten bijdrage SGR € 5,00 per persoon
 • Eenmalige reserveringskosten (€ 30,00).
 • Een z.g. entry fee voor Suriname
  Meer informatie leest u op de site van VFS Global of het Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname in Amsterdam
 • evt. verplicht gestelde gezondheidsverklaringen en / of  vaccinatiebewijs
 • In geval van een fietstocht betaalt u een borg voor uw fietshuur (€ 50,00 per fiets).
 • Voor een huurauto moet u ook  rekening houden met  brandstofkosten en eventueel extra accessoires.
Verzekeringen
 • Reis- en annuleringsverzekering.
  Voor reizen naar het binnenland is een reisverzekering verplicht.
Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
 • Tijdens de trips naar het binnenland de alcoholische- en frisdranken.
 • Bij deze rondreis zijn wij uitgegaan van twee volwassenen. Uiteraard zijn andere samenstellingen mogelijk. De prijs en kamerindeling is dan op aanvraag.
Excursies
 • Facultatieve excursies.
Diversen
 • Upgrades.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.

KLM vlucht informatie

Rondreis incl KLM vlucht
Suriname Holidays stelt uw rondreis naar Suriname samen op basis van KLM vluchten. Bij de combinatie rondreizen met Curaçao wordt uw KLM terugvlucht vanaf Curaçao geboekt. De doorvlucht vanaf Paramaribo naar Curaçao wordt ook voor u geboekt. Deze vluchten worden meestal uitgevoerd door Surinam Airways dat is de best beschikbare optie op dit moment.

Landarrangement
Wilt u liever zelf uw vlucht regelen of heeft u al een vlucht geboekt, boekt u dan het landarrangement van deze rondreis. Belangrijk is dat u ons uw vluchtgegevens doorgeeft zodat wij uw rondreis goed laten aansluiten op uw aankomst- en vertrekvlucht.  De meeste rondreizen zijn uitgewerkt op basis van een bepaalde vertrekdag. Als u op een andere dag arriveert, is het mogelijk de volgorde van het programma aan te passen zodat het aansluit op uw vluchtschema.
Houdt u rekening met evt. meerkosten als er iets in de volgorde van de reis verandert.

knop reis boeken klein

Reissoort:   -icon_nature  -icon_history  ~icon_culture sportieve rondreizen suriname avontuurlijke reizen suriname