Avontuur en actie in het Surinaamse regenwoud
Brownsberg kapucijneraap

Een avontuurlijke reis voor kinderen vanaf ca. 12 jaar die actief en sportief zijn ingesteld, geïnteresseerd zijn in de natuur en geen moeite hebben met primitieve omstandigheden.

Prijs v.a. € 2.187,- per persoon (excl. vlucht)
(op basis van 2 volwassen en 2 kinderen)

Highlights

 • Paramaribo
 • Fietsend op verkenning door de historie
 • Slapen in de ongerepte Surinaamse jungle
 • Weg van de gebaande paden

Reisinformatie

Tijdens de ondernemende reis Avontuur en Actie in het Surinaamse regenwoud vervelen u en uw kinderen zich geen moment tijd. U gaat na aankomst rechtstreeks naar het district Saramacca waar u een boottocht kunt maken of de luiaardenopvang kunt bezoeken. Via de stad gaat u naar het district Commewijne waar u al fietsend op pad gaat. Vervolgens trekt u de jungle in en maakt u een indrukwekkende klim naar de top van de Voltzberg. Het uitzicht en de natuur zijn hier overweldigend. Het kan nog iets avontuurlijker dus hierna gaat u kamperen op Palulu, kajakken en overnachten in een hangmattenkamp. Na een rustdag in de stad trekt u het binnenland in. U vaart van de ene naar de andere locatie, komt spectaculaire stroomversnellingen tegen waar u ook heerlijk in languit gaat liggen. Dit is een ervaring om nooit te vergeten. De locaties waar u logeert zijn eenvoudig en passend bij de omgeving. U maakt uitgebreid kennis met de lokale gebruiken en gewoontes. Kortom, een lifetime experience waar u en uw kinderen nog lang over na zullen praten!

Vertrekdagen Donderdag
Aantal dagen 25 dagen / 23 overnachtingen
Min. aantal personen 2 volwassenen / 2 kinderen vanaf 12 jaar
Vervoer Vliegtuig, bus, fiets en boot
Accommodatie 2 aparte kamers en/of lodges voor 4 personen (zie programma)
Reisschema Niet gespecificeerd

Reisschema

Dag 1 - Aankomst in Suriname

Bij aankomst op de luchthaven van Suriname, de Johan Adolf Pengel International Airport, staat de chauffeur klaar die u per busje naar Appartementen Bloemendaal in Groningen brengt. De eerste dagen kunt u rustig acclimatiseren in deze kleinschalige en gezellige accommodatie met zwembad. Het complex biedt maaltijdservice. Indien er na aankomst een diner gewenst is, kunnen wij deze vooraf bestellen.

Dag 2 t/m 3 - Groningen

Anoeska, de bedrijfsleidster, informeert u graag over de mogelijkheden voor uitstapjes. Een absolute aanrader is een boottochtje in de vroege ochtend over de Saramacca rivier. U kunt ook een ritje per fiets maken naar een lokale warung in Groningen of naar het nabijgelegen opvangcentrum voor luiaards. Vanwege het ontbreken van fietspaden is fietsen in het donker niet aan te raden. Daarom raden wij u ook voor deze avond de maaltijdservice bij het appartementencomplex aan. De laatste dag wordt u op het door u gewenste tijdstip opgehaald door onze chauffeur voor de transfer naar Paramaribo. We regelen het verblijf in hartje Paramaribo.

Dag 4 - Paramaribo

Deze dag is naar wens in te vullen. Een ideale dag om de stadswandeling te gaan maken die wij u toesturen bij de reisbescheiden. Wilt u de stad liever onder begeleiding van een gids verkennen, kunnen wij dat ook  tegen meerkosten verzorgen.

Dag 5 t/m 7 - Fietsen naar Frederiksdorp

Na het ontbijt is het tijd om de huurfietsen te halen en te vertrekken richting het Commewijne district. Wij geven een routebeschrijving mee maar het tempo en de stops tijdens deze tocht van 25 km bepaalt u zelf. De volgende ochtend na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid een stukje over de oude plantages fietsen. Ook zijn er bij de plantage diverse excursies te boeken zoals een dolfijnen tour; een swamp tour en in de periode feb t/m juli een schildpaddentour. Na 2 nachten fietst u op eigen tempo terug naar de stad.

Dag 8 - Paramaribo

Deze dag is vrij in te vullen. Neem bijvoorbeeld een kijkje op een van de vele kleurrijke markten van de stad en ga ‘s avonds eten in een van de voortreffelijke restaurantjes die Paramaribo rijk is. Uiteraard zullen wij u voorzien van goede adresjes. Mocht er interesse zijn voor het zelf bereiden van Surinaamse gerechten dan kunnen wij tegen bijbetaling de Njan Switi citytour/kookworkshop aanvullend op dit programma aanbieden. Dit is een combinatie van een city tour / marktbezoek met een kookworkshop. Ook belangrijk om u vandaag voor te bereiden op het vertrek van de volgende dag. Neem samen de paklijst nog een keer door en zorg dat alles klaar staat.

Dag 9 tot 12 - Voltzberg en Raleighvallen

Vertrek in de ochtend met de auto vanuit Paramaribo naar het Marron dorp Witagron. Hier liggen de korjalen klaar en begint de boottocht over de Coppename rivier richting Foengoe eiland wat de basis is tijdens deze tour. De volgende morgen maat u de wandeling tot aan de voet van de Voltzberg. Dit duurt ongeveer 3,5 uur. Vervolgens wordt de 240 meter hoge granieten berg beklommen (zo’n 20 minuten). Vanaf de top heeft u een spectaculair uitzicht over het tropisch regenwoud. Al met al zal deze wandeling inclusief stops  zo’n  8 uur in beslag nemen. Na een verfrissende plons bij de Anjoemara vallen vaart u terug naar Foengoe eiland. De derde dag is iets rustiger. Er staat een bezoek aan de Moedervallen op het programma. De middag is vrij om wat te zwemmen en de aapjes te zoeken op Foengoe Island.

Omstreeks 10.00 uur op de vierde dag is het vertrek per korjaal over de rivier terug naar het marrondorp Witagron en reist u per bus naar Palulu.

Dag 13 - Palulu

Welkom op deze tropische camping! Er zijn diverse mogelijkheden om te wandelen met en zonder begeleiding van een gids. Een boswandeling met de gids zal zo’n 3 tot 4 uur duren. U loopt niet altijd over paden, soms loopt u over boomstammen over het water. In de regentijd ontstaan er prachtige kreken in dit gebied. Ook is het mogelijk om op eigen gelegenheid over de weg naar Berlijn te lopen. Palulu is ook heel geschikt om te ontspannen in een hangmat en te zwemmen in de frisse kreek. Niets moet; alles mag.

Dag 14 & 15 - Coesewijne Kajaktocht

Na het ontbijt vertrekt u per 4WD richting de Coesewijne rivier voor de kayaktocht. Na zo’n 3 uur rustig peddelen en een duik onderweg wordt er een geschikt plekje gezocht om een kamp te maken. De volgende ochtend wordt er verder de Coesewijne rivier af gevaren door het Coesewijne Natuurreservaat. In Pakoeli de 4WD weer klaar staat voor de rit terug.  De aankomst te Paramaribo zal aan het einde van de middag/begin van de avond zijn.

Dag 16 - Paramaribo

Na een paar wat primitievere tours is het weer prettig om even in de stad te zijn in relatieve luxe en vele restaurantjes. Deze dag hebben we daarom open gelaten in het programma zodat deze naar wens ter plaatse kan worden ingevuld.

Dag 17 t/m 23 - Lodge Hopping Boven Suriname

Rond 9 uur vertrekt de bus richting Atjoni. Onderweg wordt  gestopt  bij de transmigratiedorpen in Brokopondo. Vanaf  Atjoni wordt de tocht per korjaal voortgezet stroomopwaarts. De komende dagen trekt u over de rivier langs verschillende locaties. U vaart door stroomversnellingen en overnacht in overwegend eenvoudige accommodaties. U eet wat er uit de rivier gevangen wordt, zwemt in diezelfde rivier en zit ’s avonds langs het water onder de sterrenhemel naast een kampvuur. Leidt uw reis langs Pikin Slee dan kunt u het Saamakamuseum bezoeken. Het museum staat in het teken van het cultureel erfgoed van de marrons. Tijdens uw verblijf in het binnenland leert u de cultuur en lokale gebruiken goed kennen. Daarnaast leert u veel over de jungle en de overweldigende natuur. De laatste dag vaart u terug naar Atjoni waar de bus u opwacht. Eind van de middag bent u terug in Paramaribo.

Dag 24 - Dag van vertrek

U heeft vandaag nog even de tijd om bij te komen van alle indrukken, snel een paar souvenirs te kopen en dan wordt u in de middag opgehaald voor de transfer naar de luchthaven.

Dag 25 - Aankomst

Aankomst op Schiphol Airport in de ochtend.

Accommodaties

Voorzieningen per locatie

 • Bloemendaal: appartement met balkon, open keuken, eigen douche/toilet/ventilator. Keuze uit  een 2-persoonsbed of 2 aparte bedden. Doe-het-zelf ontbijt.
 • Frederiksdorp: (historische) woning met eigen douche/toilet/airco. Volpension (obv beperkte kaart).
 • Raleighvallen/Voltzberg: eenvoudige authentieke houten huisjes met bedden met klamboes en voorzien van douche/toilet (alleen koud water). Volpension.
 • Palulu Camping: koepeltentjes met matrassen, gedeelde douches/toilet (alleen koud water). Volpension.
 • Coesewijne: basiskamp in de natuur, hangmatten met klamboes. Geen sanitaire voorzieningen. U baadt in de rivier. Volpension.
 • Paramaribo: kleinschalig, centraal gelegen Guesthouse/ appartementen complex met eigen douche/toilet/airco. Logies incl. ontbijt.
 • Lodgehopping: eenvoudige authentieke houten huisjes met bedden met klamboes en voorzien van douche/toilet (alleen koud water). Volpension.

Aanvullende informatie rondreizen

Inbegrepen kosten bij rondreizen:
Reiskosten
 • Vervoerskosten en  transfers (ook van en naar de luchthaven)
Belasting
 • Lokale belastingen
Verblijf
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt  (2-persoonskamer  tenzij anders aangegeven) conform  reisprogramma
 • Bij verblijf  in het binnenland zijn alle maatlijden (incl. koffie, thee en water)  inbegrepen.
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen excursies in het binnenland.
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlandssprekende gids.
Informatie
 • Na bevestiging ontvangt u een map met informatie en reisbescheiden per post.
 • Tot slot kunt u aangeven of u van ons een geplastificeerde kaart van Suriname of het boekje ‘Te Gast in Suriname wilt ontvangen.

Bijkomende kosten bij rondreizen

Niet inbegrepen:
Reiskosten
 • Intercontinentale vluchtkosten en luchthavenbelasting
 • ticketingkosten
 • Eenmalige reserveringskosten (€ 30,00).
 • Een toeristenkaart of visum (informatie via www.consulaatsuriname.nl ) .
 • In geval van een fietstocht betaalt u een borg voor uw fietshuur (€ 50,00 per fiets).
Verzekeringen
 • Reis- en annuleringsverzekering.
  Voor reizen naar het binnenland is een reisverzekering verplicht.
Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
 • Tijdens de trips naar het binnenland de alcoholische- en frisdranken.
 • Bij deze rondreis zijn wij uitgegaan van twee volwassenen. Uiteraard zijn andere samenstellingen mogelijk. De prijs en kamerindeling is dan op aanvraag.
Excursies
 • Facultatieve excursies.
Diversen
 • Upgrades.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.

KLM vlucht informatie

Rondreis incl./excl. KLM vlucht
Deze reis wordt aangeboden exclusief vlucht vanwege de fluctuerende vluchtkosten en beschikbaarheid in het hoogseizoen. Suriname Holidays kan uw rondreis naar Suriname ook aanbieden incl. vlucht op basis van KLM vluchten. Bij de combinatie rondreizen met Curaçao wordt uw KLM terugvlucht vanaf Curaçao geboekt. De doorvlucht vanaf Paramaribo naar Curaçao wordt ook voor u geboekt. Deze vluchten worden meestal uitgevoerd door Surinam Airways dat is de best beschikbare optie op dit moment.

Landarrangement
Wilt u liever zelf uw vlucht regelen of heeft u al een vlucht geboekt, boekt u dan het landarrangement van deze rondreis. Belangrijk is dat u ons uw vluchtgegevens doorgeeft zodat wij uw rondreis goed laten aansluiten op uw aankomst- en vertrekvlucht.  De meeste rondreizen zijn uitgewerkt op basis van een bepaalde vertrekdag. Als u op een andere dag arriveert, is het mogelijk de volgorde van het programma aan te passen zodat het aansluit op uw vluchtschema.
Houdt u rekening met evt. meerkosten als er iets in de volgorde van de reis verandert.

knop reis boeken klein

Reissoort:    ~icon_sleeping  -icon_nature  -icon_history  ~icon_culture