KNINI PAATI

Ongerepte natuur, cultuur en avontuur

Knini Paati is een klein eilandje midden in de Ferulasi Sula op steenworp afstand van het Saramaccaanse dorp Nieuw Aurora. Na 3 uur rijden en een uurtje varen bent u uit de drukte van de stad en bevindt u zich op een resort waar u zich helemaal over kunt geven aan de prachtige, ongerepte natuur en  de heerlijke, verkoelende stroomversnellingen.
Knini Paati is een kleinschalig resort met 6 ruime lodges. De lodges hebben elk een eigen veranda met uitzicht op de rivier of het oerwoud, met op de achtergrond het ruisen van de stroomversnelling. In uw hangmat is dat genieten pur sang.
De lodges zijn goed onderhouden en beschikken ook over een airco.
Tijdens een bezoek een van de nabijgelegen dorpen ervaart u het leven van alledag in een marrondorp waar de cultuur en gebruiken van de voorouders nog in tact zijn. U kunt meehelpen met cassavebrood bakken, hout bewerken of vis vangen zoals de lokale bevolking dat doet: bamboe, touw en welk aas voor handen ligt. Kortom, u maakt kennis met de gastvrijheid van de  Saramaccaanse bevolking, hun eeuwenoude tradities en u proeft typisch Saramaccaans/Surinaams eten.
Voor een goede balans tussen ontspanning en inspanning zijn er verschillende tochten te maken per korjaal, kunt u een boeiende en leerrijke junglewandeling maken met een gids, waarna u weer af kunt koelen in het zwembad of op het zonnedek. Ook valt er ‘s avonds genoeg te beleven zoals een spannende nachtelijk boottocht.

Leest u hier meer over het programma:

Suriname Holidays – 3 en 4 dagen Knini Paati

Reissoort: ~icon_sleeping    -icon_hiking -icon_bird ~icon_culture

Leuk in combinatie met:

Close

Lees wat onze klanten ervan vonden: