KATWIJK MTB TOUR
commewijne fietspad

Deze actieve MTB-dagtocht wordt uitgevoerd onder begeleiding van een gids. U brengt een bezoek aan de enige nog actieve koffieplantage van Suriname: Plantage Katwijk. De fietstocht voert over voornamelijk onverharde wegen langs diverse plantages. Onderweg krijgt u veel informatie over de historie van het district Commewijne maar ook krijgt u een goede indruk van het huidige leven op het Surinaamse platteland.

Prijs vanaf € 80,00 per persoon

Highlights

 • MTB dagtocht
 • bezoek aan plantage Katwijk en koffiefabriek
 • rondleiding over de plantage

Reisinformatie

 

Ontdek het district Commewijne met de Katwijk MTB tour. Uniek aan deze tocht is een bezoek aan de Plantage Katwijk die tot voor kort niet toegankelijk was voor bezoekers. Katwijk is de enige plantage in Suriname waar nog koffie wordt geproduceerd. Uiteraard gaan we tijdens het bezoek een kopje KW koffie proeven.

De Katwijk MTB toer is geschikt voor iedereen met een sportieve instelling en een redelijk goede conditie. De tocht wordt afgelegd over vlakke, voornamelijk onverharde paden.

vertrekdagenvrijdag
aantal dagen1
min. aantal personen2
vervoerMTB
Verzorginglunch
ActiviteitenFietstocht o.l.v. Nederlands sprekende gids 

 

Programma

We vertrekken om 8.00 uur vanaf het kantoor van “Fietsen in Suriname” op de mountainbike naar Leonsberg. Vanaf Leonsberg varen we met een tentboot naar plantage Rust en Werk aan de Commewijnerivier. Vanaf deze plantage  fietsen we langs ongeveer 14 plantages. Sommige plekken zijn bewoond en leven mensen van visserij en kleinschalige landbouw maar er zijn ook veel verlaten plantage gronden. We fietsen tot aan plantage Kronenburg. Daar steken we de Commewijne rivier weer over naar plantage Katwijk.

Katwijk is de laatste nog steeds werkende koffieplantage in Suriname. Hier groeien twee soorten koffie; Arabica en Rebusta. De koffiebonen worden hier verwerkt tot het eindproduct, KW koffie, de enige koffie die in Suriname wordt geproduceerd. Tevens groeit er op de plantage citrusfruit en wordt er op kleinschalig niveau aan landbouw gedaan.  Zodra we aankomen op Katwijk krijgen we een rondleiding langs de koffieplanten en de citrusbomen. Ook zien we hoe de koffie verwerkt wordt. Na deze rondleiding nuttigen we een heerlijke lunch om vervolgens een verfrissende duik in het zwembad te nemen. Als afsluiter drinken we natuurlijk een kopje “KW” (Katwijk) koffie. Op de terugweg fietsen we zoveel mogelijk over onverharde paden richting Nieuw Amsterdam waar we weer met de boot worden overgezet naar Leonsberg.

Aanvullende informatie:

 • Deze mountainbike tocht is voor iedereen geschikt met een sportieve instelling en een redelijk goede conditie
 • De paden zijn over het algemeen vlak en onverhard. Het kan soms erg modderig zijn (u kunt behoorlijk vies worden dus houd rekening met uw kleding)
 • Een fietsbroek is handig en comfortabel
 • Goed insmeren met zonnebrandcrème
 • Neem in een kleine rugzak een handdoek en zwemkleding mee 
Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Vervoer
 • huur fiets, boottochten zoals opgenomen in het programma
Verblijf
 • lunch

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
 • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.