FIETSTOCHT MARIENBOSCH

Een meerdaagse fietstocht waarbij u zelfstandig naar Marienbosch fietst waarna u door de eigenaren wordt opgenomen in hun dagelijkse routine. U eet samen, maakt een boottocht door het moeras en indien mogelijk gaat u naar de legstranden van de schildpadden of gaat u dolfijnen spotten. Het verblijf op plantage Marienbosch is eenvoudig en puur.

Prijs vanaf €144,00 per persoon

Highlights

  • Zelfstandige fietstocht
  • Eenvoudig en puur
  • Unieke plantage ervaring
  • boottochtjes

Reisinformatie

Overnachten op Plantage Mariënbosch is uitermate geschikt voor iedereen die de plantages en het Commewijne district op eigen houtje wil ontdekken en voorkeur geeft aan een authentiek en kleinschalig onderkomen.

Ziet u zichzelf al zitten met een boek en een kopje koffie op de veranda van deze prachtige historische woning? In het huis kunnen maximaal 10 personen tegelijkertijd overnachten. De kamers zijn zeer eenvoudig en zijn alleen voorzien van een ventilator. Ashwien is beheerder, kok en begeleider op Mariënbosch. De zeer trotse en gastvrije eigenaar is de heer Abdoelrahman die elk weekend op de plantage aanwezig is. In het weekend komen er vaak vissers die ver achterop van de plantage naar het visgat gaan.

Tijdens uw verblijf wordt u door Ashwien meegenomen voor een boottocht door het zwamp achter de plantage Johan en Margaretha (ook bekend als Johanna Margaretha). Met platte 3-5 persoonsbootjes vaart u door het moerasgebied en kunt u veel verschillende vogels bewonderen. De avondmaaltijd wordt genuttigd bij de familie Dipai. Zij wonen en werken op de plantage. 

Tijdens het legseizoen van de zeeschildpadden kunt u met Ashwien met vloed naar de legstranden varen (meestal gebeurt dit in de avond, in de nacht keert u terug en is altijd onder voorbehoud van het getij). Tijdens een 3 daagse verblijf wordt er een tocht naar de monding van de Suriname rivier gemaakt om dolfijnen te spotten.

Mocht u toch meer comfort prefereren tijdens uw verblijf is Plantage Resort Frederiksdorp wellicht een goed alternatief .

vertrekdagen op aanvraag
aantal dagen 2 of 3
min. aantal personen 2
vervoer fiets  en moerasboot 
Accommodatie kamer in plantagewoning Mariënbosch, gedeeld sanitair
Verzorging ontbijt en diner
Activiteiten Deels zelfstandig per fiets. U krijgt een fietsroute boekje bij de reispapieren.
De boottrips zijn onder begeleiding

 

Programma

Op Plantage Marienbosch maakt u een boottocht door het moeras achter de plantage waar u diverse vogels kunt spotten. In het legseizoen (febr-juli) wordt er een boottocht naar het legstrand van de schildpadden gemaakt. Tijdens een 3-daags verblijf maakt u een boottocht naar de monding van de rivier om dolfijnen te spotten. Maar bovenal bent u hier de baas over uw eigen tijd, alles mag, niets moet…

Accommodatie

KAMER MET BEDDEN EN VENTILATOR EN GEDEELDE SANITAIRE VOORZIENINGEN

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Vervoer
  • huur fiets, boottochten zoals opgenomen in het programma
Verblijf
  • ontbijt en diner

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
  • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
  • Alcoholische- en frisdranken.
Activiteiten
  • Facultatieve activiteiten
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.