FIETSTOCHT MARIENBOSCH
marienbosch plantagewoning

Op Plantage Mariënbosch is nog een van de weinige authentieke plantagewoningen te vinden. U kunt op de fiets zelfstandig dit gebied verkennen. Bij aankomst wordt u door de beheerders opgenomen in hun dagelijkse routine. Tijdens de legperiode van de zeeschildpadden (eind feb-begin juli) vaart u door naar de stranden om het indrukwekkende proces van dichtbij mee te maken. Ook is er tijd om dolfijnen te spotten in de monding van de Suriname rivier waar u met de boot heen vaart. De accommodatie op plantage Mariënbosch is zeer eenvoudig, authentiek en zonder poespas. Sinds kort is er wel een zwembad geplaatst dat voor de nodige afkoeling kan zorgen. Fietsen in Suriname is namelijk een warme en inspannende activiteit. Bent u geen fietsliefhebber? Dan regelen we vervoer voor u!

Highlights

 • Zelfstandige fietstocht
 • Eenvoudig en puur
 • Familie contact
 • Boottocht door het zwamp

Reisinformatie

Lekker zelfstandig op pad
Overnachten op Plantage Mariënbosch is uitermate geschikt voor iedereen die de plantages en het Commewijne district op eigen houtje wil ontdekken en voorkeur geeft aan een authentiek en kleinschalig onderkomen.

Plantagewoning
Ziet u zichzelf al zitten met een boek en een kopje koffie op de veranda van deze prachtige historische woning? In het huis kunnen maximaal 10 personen tegelijkertijd overnachten. De kamers zijn zeer eenvoudig en zijn alleen voorzien van een ventilator. Ashwien is beheerder, kok en begeleider op Mariënbosch. De zeer trotse en gastvrije eigenaar is de heer Abdoelrahman die elk weekend op de plantage aanwezig is. In het weekend komen er vaak vissers die ver achterop van de plantage naar het visgat gaan.

Geen fietsliefhebber?
Geen probleem, als u liever niet gaat fietsen, regel ik het vervoer vanaf uw verblijfsplaats naar de steiger bij Mariënburg, daar wordt u dan opgehaald door de bootsmannen die u naar Mariënbosch brengen. We zijn altijd afhankelijk van het getij. Bij laag water komt meneer Saoud u ophalen bij de steiger van Frederikdorp met zijn auto en brengt hij u naar het huis. 

Mocht u liever geen sanitair willen delen tijdens uw verblijf? Dan is Plantage Resort Frederiksdorp wellicht een beter alternatief.

vertrekdagenop aanvraag
aantal dagen2 of 3
min. aantal personen2
vervoerfiets  en moerasboot 
Accommodatiekamer in plantagewoning Mariënbosch, gedeeld sanitair
Verzorgingontbijt en diner
ActiviteitenDeels zelfstandig per fiets. U krijgt een fietsroute boekje bij de reispapieren.
De boottrips zijn onder begeleiding

 

Programma

Tijdens uw verblijf wordt u meegenomen voor een boottocht door het zwamp achter de plantage Johan en Margaretha (ook bekend als Johanna Margaretha). Met platte 3-5 persoonsbootjes vaart u door het moerasgebied en kunt u veel verschillende vogels bewonderen. De avondmaaltijd wordt genuttigd bij de familie Dipai. Zij wonen en werken op de plantage. Tijdens het legseizoen van de zeeschildpadden vaart u met vloed naar de legstranden. (meestal gebeurt dit in de avond, in de nacht keert u terug en is altijd onder voorbehoud van het getij). Tijdens een 3 daagse verblijf wordt er een tocht naar de monding van de Suriname rivier gemaakt om dolfijnen te spotten. Maar bovenal bent u hier de baas over uw eigen tijd, alles mag, niets moet…

Accommodatie

Inbegrepen bij de prijs:
Vervoer
 • zelfstandig per huurfiets met routebeschrijving
Verblijf
 • overnachting en maaltijden tijdens het verblijf op de Plantage
Overig
 • excursies zoals opgenomen in het programma

 

Bijkomende kosten:
Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
 • Alcoholische- en frisdranken.
Activiteiten
 • Facultatieve activiteiten
Diversen
 • Kosten voor de lokale bootovertochten tijdens de fietstocht
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.