FIETSTOCHT FREDERIKSDORP
frederiksdorp fiets

U fietst enkele dagen zonder gids maar wel met een goede plattegrond door het district Commewijne. Onderweg kunt u onder andere een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum in Nieuw Amsterdam. Op de fiets ervaart u de ontspannen sfeer van de plantages, maakt u een praatje met de lokale bevolking en rijdt u langs diverse historische locaties.

Prijs: vanaf € 119,00 per persoon

Highlights

  • Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam
  • Marienburg
  • Frederiksdorp

Reisinformatie

Als u zelfstandig het Commewijne district wilt verkennen op eigen tempo, dan is de fiets het ideale vervoersmiddel. Na een enerverende dag op de fiets langs diverse bezienswaardigheden zoals het Openluchtmuseum Nieuw Amsterdam en de suikerfabriek van Mariënburg laat u zich door een lokale bootsman overzetten tot op Frederiksdorp. U logeert op de gerenoveerde plantage Frederiksdorp in een van de onderkomens op de plantage. Tijdens uw verblijf wordt u goed verzorgd door de lokale crew met een diner en een ontbijtbuffet.

De plantage Frederiksdorp in 2016 van eigenaar veranderd. Na de overname is de plantage omgetoverd in een resort met diverse faciliteiten. De historische woningen zijn gerenoveerd en deels gemoderniseerd, voorzien van warm/koud water en airco. Daarnaast zijn er nieuwe moderne cabana’s gebouwd, geschikt voor 2 tot 4 personen. Er is ook een zwembad met zonnedek, lounge en restaurant te vinden op het resort.

Vooral tijdens weekenden en feestdagen is Frederiksdorp tegenwoordig een zeer drukbezochte locatie en worden er regelmatig activiteiten, bruiloften en feestelijke optredens georganiseerd. Mocht uw voorkeur uitgaan naar een rustiger onderkomen is een verblijf op de historische plantage Mariënbosch wellicht een goed alternatief. 

vertrekdagen dagelijks
aantal dagen 2 of meer
min. aantal personen 2
vervoer fiets en boot 
Accommodatie gerenoveerde politiewoning of cabana
Verzorging ontbijt en diner
Activiteiten u krijgt een fietsroute boekje

 

Programma

Per fiets vertrek vanaf de stad naar Leonsberg, op zo’n 9 kilometer ten noorden van Paramaribo. Hier liggen bootjes klaar en kunt u voor een paar euro naar de overkant van de Surinamerivier gevaren worden. De fiets neemt u mee aan boord.
Breng onderweg een bezoek aan Nieuw Amsterdam. Dit fort werd gebouwd ter versterking van de verdediging nadat in 1712 de Fransen een succesvolle inval deden. Na 1863 werd het fort in gebruik genomen als gevangenis. Tegenwoordig is het een openluchtmuseum. U vindt hier onder andere oude kanonnen, kruithuizen en koetsen.

Plantage Frederiksdorp is het eindpunt van de fietstocht. Hier kunt u in de schaduw heerlijk bijkomen in een van de hangmatten. Samen met de beheerder maakt u een rondleiding over de prachtig gerenoveerde plantage. De rest van het verblijf kunt u zelf invullen, neem in ieder geval een goed boek mee en geniet van de rust op de plantage.

Ook is het mogelijk om met de boot over te steken naar de oude suikerplantage Mariënburg en een bezoek te brengen aan de verwoeste suikerfabriek. Blijft u meerdere dagen dan kunt u langs naastgelegen plantages fietsen; er zijn talloze zandpaden door een prachtige natuur. Frederiksdorp en omgeving is een perfecte plek om bijzondere vogels te spotten. Neem een goede verrekijker en wat handzame vogelboekjes mee als u hierin geïnteresseerd bent.

Terugfietsen naar Paramaribo kan op twee manieren. De tocht kan langs dezelfde weg als op de heenreis, maar interessant is ook de iets langere fietstocht via Alkmaar/Tamanredjo richting Meerzorg. Het Javaanse plaatsje Tamanredjo heeft een zeer strategische ligging aan de oost-west verbinding (de weg tussen Paramaribo en Albina). Hier zijn talloze eethuisjes (warungs) te vinden waar u een stop kunt maken voor een lekkere Javaanse lunch of koop onderweg tropisch fruit bij een van de kraampjes langs de weg.

Accommodatie

CABANA OF POLITIEWONING MET EIGEN SANITAIRE VOORZIENINGEN

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • huur fiets
Verblijf
  • ontbijt en diner

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Vervoer
  • boot om rivier over te steken
Verblijf
  • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
  • Alcoholische- en frisdranken.
Activiteiten
  • Facultatieve activiteiten
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.