Na een paar heerlijke dagen verbleven te hebben in Knini Paati, Peperpot en Paramaribo zijn we aangekomen in het Akira Overwater Resort in Bigi Pan. Hier overviel ons het ultieme Zwitserleven gevoel. 

Pech onderweg?

Wat een uitzicht vanaf je eigen aanlegsteiger. We zien overvliegende ibissen Akira Overwater Resorten op het water vliegende vissen, zoals wij ze noemen. Er zijn SUP’s en kano’s aanwezig om vrij te gebruiken. Het team van het Overwater Resort had ook een programma samengesteld. Vogels spotten, kaaimannen spotten en het nemen van een modderbad. We hebben met alle drie meegedaan, maar het nemen van een modderbad was het meest hilarisch. Akira Overwater Resort

We gingen met de gids mee met het idee dat we ergens naar een eilandje zouden varen, daar ons konden insmeren met modder en dat daar wel een douche zou zijn en handdoeken om ons af te drogen. Niet dus. Ergens midden op Bigi Pan stopte het bootje. Naïef als we zijn dachten we nog even dat het bootje pech had. Niet dus. Hier konden we het water in. OK maar hoe dan?? Nou gewoon in het water laten glijden. Oeps. Isa met haar 10 jaar vond het geen probleem dus ging er als eerste in. Vervolgens ook papa en Pim en Saar. Bleven over ikzelf en Kirsten. “Ga maar Kirsten dan kijk ik wel toe.” “Zeker niet mam, jij vond dit leuk dus jij gaat ook het water in.”

Modderpret

Modderbad Bigi Pan

Aldus geschiedde. En wat hebben we een schik gehad in het water met de modder. Iets anders dan gedacht, maar zeker een avontuur dat de moeite waard was. Gelukkig geen foto gemaakt hoe ik weer terug in de boot kwam…

Mocht je na het lezen van dit verhaal en het zien van de foto’s enthousiast worden kun je bij Suzette terecht voor meer informatie.

Ella van der Nat