Beste Suzette,

Wij hebben een Fantastische Heerlijke Onvergetelijke reis achter de rug met onze 3 generatie familie. Jij hebt het Prima georganiseerd , met telkens twee overnachtingen op 1 plek. Dat is ons zeer goed bevallen zowel qua variatie als qua ont- of inspanning. De zorgeloze zekerheid dat chauffeur Desmond op de afgesproken tijd en plek ons opwachtte, opgewekt en vriendelijk met veel kennis en met uitleg en antwoord op al onze vragen als onze vragen heeft daar zeker aan bijgedragen. Bij Pieter hebben we , ook voor de kinderen , een mooie rondleiding door zowel zijn tuin als het bos gehad. Hij liet de jongens ( 12,9 en 6 jaar ) ruiken aan schors of blad en behield daarmee hun aandacht en natuurlijk was de telefoonboom een enorm succes.
Het verblijf op Marienbosch heeft op ons grote indruk gemaakt. Letterlijk te verblijven op de plek waar de gruwelen van de geschiedenis in de achter en voortuin plaatsvonden vanuit dit prachtig gerestaureerde huis van Saud brengt het slavernijverleden dichtbij. Saud heeft voor ons geregeld dat wij bij Frederiksoord aan konden sluiten bij de rondleiding in het bos  over het leven van Boni, in opzet en uitvoering zeer aan te raden! De boottocht over de swamp, einde van de dag met regen en zon, was onbeschrijflijk prachtig. Onze kinderen konden na het eten bij de familie van de bootsman nog even lekker voetballen samen met de kinderen uit de buurt. Holland Lodge ook een prima lokatie, prettige bediening, kleren weer schoon de tas in en Julius was de volgende dag op zondag een perfecte gids. We troffen bij toeval een Trio familie waarmee Julius contact maakte en dat leverde een armband op aan de kinderen inheemse manier aangebracht , die 5 dagen zichtbaar bleef. Zoals je weet waren wij vanaf dat moment compleet met Auke en Hana, die in de Jeruzalem Bazar nog een Palestijnse geschiedenis ophaalden.

Ons verblijf op Bigi Pan bij de dochter en bij tante Gerda in het bos was een doorslaand succes. De geluiden en voorstellingen die vooral s’nachts uit het bos kwamen, vielen in het niet bij de wonderschone dagen die we daar in de natuur, met overheerlijk eten, hebben gehad. Op beide plekken enorm genoten van de vele vogels en de kennis van de gids bij Bigi Pan was indrukwekkend. Daar hadden we met gemak ook twee nachten kunnen zitten , maar dat was niet mogelijk geloof ik.

Daarna weer de luxe van ons verblijf met zwembad in Bloemendaal (je had helemaal gelijk met die zandvlooien .., met de bedden had het achteraf niks te maken.) We hebben daar ook heerlijk gegeten en de kinderen waren onder de indruk van het bezoek aan de opvang voor luiaards. Natuurlijk was onze tocht naar en verblijf op Jaw Jaw een groot feest!
De opnames van Auke met zijn drone heb ik nog niet in huis en ook zijn foto’s evenals die van Mirte zijn nog niet in mijn computer. Ik heb er een paar nu voor je. De foto met ontbijt bij tante Gerda hoort bij de toekans die op dat moment aan de overkant in de boom kwamen zitten!! De Ibissen zaten onderweg naar Bigi Pan.
Suzette het was fantastisch! Als ik van iemand hoor die van plan is om naar Suriname te gaan voor vakantie dan ga ik je Zeker aanraden!

Je hebt mij en ons een Onvergetelijke Reis georganiseerd. Heel erg bedankt daarvoor!

Marion