HOTEL DE PLANTAGE

Rust en ruimte in Commewijne

Hotel de Plantage is een ideale uitvalsbasis in het groene, landelijke district Commewijne. Hier vindt u rust en ruimte in een prettige omgeving. De wonderschone tuin is met zorg aangelegd door de eigenaar Pieter. Toen hij startte rond 2005 verzamelde hij overal zaden van bomen die hij plantte in de tuin. De tuin is nu uitgegroeid tot een tropische groene oase waar talrijke vogels komen om voedsel te zoeken en te nestelen. Ook aapjes kennen de weg naar Pieter’s tuin inmiddels op hun duimpje. Hier vinden ze een variëteit aan palmvruchten waar ze zo dol op zijn.

Kenmerken

  • ruimtelijk opgezet
  • veel groen
  • comfort
  • kindvriendelijk
  • zwembad
  • birdwatching
  • aapjes

Faciliteiten
Resort Hotel-Restaurant de Plantage beschikt over acht huisjes en vier 2-persoonsappartementen. De accommodaties hebben een eigen terras met hangmat en terrasmeubels. Ze zijn allemaal voorzien airco en ventilator, 2-persoonsbed en een ruime douche/toilet voorzien van warm water. In de 4-persoons huisjes zijn twee aparte slaapkamers te vinden een kamer met een double bed en een kamer met twee aparte bedden. Elk huisje en appartement is ingericht met een aanrecht, koffie/thee faciliteiten en een koelkast.

Het restaurant
Het restaurant van Hotel De Plantage biedt rondom uitzicht over het gehele terrein. Hier bent u elke ochtend tussen 08.30 en 10.00 uur welkom voor een ontbijtbuffet. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunt u genieten van een lichte lunch en vanaf 18.30 uur kunt u dineren. Alle gerechten zijn internationaal georiënteerd, maar zoveel als mogelijk bereid met Surinaamse producten.

Leuke extra
Tijdens uw verblijf op hotel de Plantage verzorgt Pieter voor u als gast een uitgebreide wandeling door de prachtige tuin en door een stukje van de jungle. Pieter weet heel veel over de verschillende bomen, struiken en de vogels die hier voorkomen. Door de diversiteit aan palmvruchten zijn doodskop- en kapucijnaapjes ook graag geziene gasten in de tuin van Pieter en zijn crew. 

Kleinschalig en betrokken
Hotel de Plantage is geen onderdeel van een grotere organisatie of keten. Samen met zijn vaste crew die al jaren betrokken is, runt Pieter alles op eigen kracht en passie.