Wat hebben wij een heerlijk, goed georganiseerde vakantie in Suriname gehad.

  1. Wat een goed idee om niet meteen naar Paramaribo te gaan, maar naar appartementencomplex Bloemendaal in Groningen. Wat een warm ontvangst door Anouschka, lekker van Kenneth, groot zwembad, ontbijten op balkon met het af- en aanvliegen van toekans, gieren, visarenden, kolibri’s, etc. Samen boodschappen doen bij Chinese supermarkt, eten halen bij de warung, op de fiets naar de luiaardopvang, etc. Warm aanbevolen.
  2. Toen naar Eco Resort Inn, fraai gelegen aan de rivier, Fort Zeelandia op loopafstand, goed ontbijt, schone kamers, inchecken pas om 17.00 uur is vreemd. Makkelijk wat betreft tijdelijk opslaan van je bagage voor excursies.
  3. Vijf dagen lodgehopping een schitterende ervaring, voor een deel met zeer gedreven Marcel, plaatselijke gidsen ook heel goed, veel kennis. Professioneel geleid en ingericht Saramaccamuseum o.l.v. Jody: zeer aan te bevelen. ‘s Avonds dansgroep waar we gelukkig niet mee hoefden te wedijveren met plompe Hollanddansen. Veel gezien, gehoord, geleerd.
  4. Bigi-pan was vooral voor ornithologen een enorme belevenis, zoveel rode ibissen, flaminco’s, vijf soorten buizerds, etc. Eenvoudige accommodatie op palen in het water. Prachtig ‘s ochtends in bootje vogelskijken. We konden niet overal komen door zeer lage waterpeil. Men snakte naar regen.
  5. Wat was Eric, de boeroe, een leuke, gedreven man. Schitterende verhalen al rijdend langs de kust naar het westen. Heel apart zijn verhaal als sky farmer die jarenlang gekiemde rijst uitvloog. Bezoek aan hangar met 8 vliegtuigjes. Zijn kampement is zeer eenvoudig, maar de service, eten, excursie, uitzichten, dieren uitstekend. Leuk te zwemmen in een rivier waar ‘s avonds in een bundel licht de kaaimanoogjes oplichten.
  6. We gaan zeker terug. Dank voor alles.

Bert Sliggers en Andrea de Wilde