Begin van het jaar besloten wij met ons gezin (man, vrouw en twee zonen van 14 en 16 jaar) in de zomervakantie twee weken naar Suriname te gaan.
Op aanraden van mijn zus nam ik contact op met Suriname Holidays, zij had twee jaar geleden een vakantie met haar dochter door hun laten regelen en was erg tevreden over hun service.
Ik wilde in elk geval op excursie naar Bigi Pan en een trip maken naar het binnenland, en er moest voor de overige dagen een accommodatie worden geregeld.
Na aankomst ging onze eerste excursie naar Bigi Pan een natuurreservaat in Nickerie in het gloednieuwe resort Akira waar wij de eerste gasten waren. Wij waren van te voren door de dames van het reisbureau geïnformeerd dat de accommodatie nog niet helemaal klaar was maar onze huisjes in elk geval wel, met de mogelijkheid om te annuleren maar wij wilde het avontuur wel aan gaan en het was een geweldige ervaring het hoogtepunt van onze vakantie. Met een privé gids privé bootsman en privekok (de eigenaresse van het resort!) voelde wij ons ondanks dat de laatste bouw activiteiten nog in volle gang waren als echte VIPs.
 
De reis erna toe is al een hele ervaring, je stopt in de diverse districten waar wij doorheen reden en ondertussen vertelde onze gids ons honderd uit over de natuur en de culturele achtergronden van gebieden waarbij doorheen reden. Op het resort Akira hadden wij ons eigen bungalowtje op palen in het water. In de drie dagen dat wij er waren hebben wij diverse boottochten gemaakt om vogels te spotten in dit prachtige moerasgebied met magische landschappen en fantastische uitzichten.
Na deze mooie ervaring waren wij op tijd terug om inheemse dag (9 augustus) in de Palmentuin in Paramaribo mee te maken om daarna vier dagen te ontspannen in het binnenland in het Anaula resort, genieten van de natuur, de maroncultuur, het lekkere eten en de goede service van het fijne personeel op het resort. Het besef dat alles mag maar niets moet wat betreft de excursies droeg ook zeker bij aan het ontspannende gevoel.
Daarna nog een paar dagen in de stad om de laatste inkopen te doen en de vakantie was alweer voorbij.
 
Ik kan iedereen van harte aanraden hun reis naar Suriname te laten regelen door Suriname Holidays, alles was tot in de puntjes geregeld. Vanaf de voorbereiding via uitgebreide informatie, het beantwoorden van allerlei vragen, tot de uitvoering.
Alle transfers, excursies en de ondersteuning aldaar waren prima geregeld. Een klein probleempje die wij hadden in onze accommodatie in de stad werd door hun adequaat opgelost.
En ik vond het heel fijn om alles door een ander zo goed te laten regelen. En ik zal het een volgende keer zeker weer zo doen.
Morena Reemnet