Beste Hélène, Suzette en Sandra,
Wat een ongelooflijk mooie vakantie hebben we gehad in Suriname!
Van begin tot eind was het prima geregeld, van vliegreis tot busjes/bootvervoer, van hotel tot resort, van mooie excursies tot fijne gidsen.
We hebben heel veel gezien en enorm genoten, we waren onder de indruk van de natuur, de historie en de mensen.
Ook onze twee kleinkinderen van 2 en 5 jaar hebben het zeer naar hun zin gehad, zeker ook door de tips/medewerking die we van jullie kant hebben gekregen (zwemvestjes, fietsstoeltjes, kindvriendelijke uitstapjes).
We hebben alle voorgenomen en geplande excursies meegemaakt, alleen hebben we uiteindelijk niet gekozen voor de schildpaddenexcursie op plantage Frederiksdorp, omdat deze trip zou duren van half 6 ‘s middags tot 1 uur ‘s nachts (busrit van 2x 2,5 uur, wandeling van 2x uur naar/van strand en ook geen ‘garantie’ dat we schildpadden zouden zien), wat we een beetje teveel van het goede vonden voor ons gezin.
 
Vooral de stop op weg naar Paramaribo in Peperpot was geweldig: onze gids Desmond (wat een fijne man is dat!) heeft ons boeiend over van alles en nog wat verteld en we hebben toen ook bijzonder veel gezien: planten (demonstratie van kikkergeluid met paloeloeplant), slingerapen, doodshoofdaapjes, allerlei mogelijke hagedissen/leguanen, insecten, vogels, een luiaard en: een reuzemiereneter! Desmond was helemaal in de gloria, want die schijn je niet veel te zien overdag.
De stadstour door Paramaribo was ook helemaal goed, op ons gemak (het was dinsdag 25 februari, dag v.d. revolutie, weinig verkeer e.d.) en in ons eigen tempo hebben we alles kunnen bekijken, met deskundige uitleg van Desmond, en met een verkwikkende stop bij Fort Zeelandia met Fernandes, bananenchips en kokoskoekjes.
Ook over het verblijf in Knini Paati zijn we allemaal heel tevreden. De kleinkinderen werden er in de watten gelegd door Emmeline, de kokkin en er was geen moeite teveel om iets te regelen (bijv. vogels spotten om 06.30 uur, vishengels, extra toetjes).
 
Kortom, we hebben een hele mooie reis gehad, waarbij we eigenlijk geen minpunten kunnen noemen (want aan een geschaafde knie en 1 pijnlijke insectenbeet kan niemand wat doen;)
Het enige dat we achteraf misschien anders hadden willen doen (maar dat is met de wetenschap die we nu hebben) is dat we graag wat meer tijd in Paramaribo hadden doorgebracht.
Bijv. 1 nacht minder in Knini Paati en 1 dag meer in Paramaribo, want we hebben nu geen winkels, musea of markt kunnen bezoeken, omdat 25 februari alles dicht was (maar daardoor was de wandeling wel weer lekker rustig en konden we overal goed rondkijken) en we 24 februari en 28 februari pas rond 17.30 bij Torarica aankwamen.  Op zondagochtend 29 februari hebben we de kathedraal nog van binnen gezien en op het Onafhankelijkheidsplein de vogeltjes, maar ook toen was er geen tijd meer voor winkeltjes e.d.
We willen jullie hartelijk danken voor de goede organisatie en alle meedenken (we waren bijvoorbeeld ook blij verrast door de attentie die we van Dronica ontvingen),
we zullen Suriname Holidays zeker aanbevelen in familie- en vriendenkring!
Hartelijke groet,
Annette en Jan, Jorinde en Tom met Duke en Lotte, Rosanne en Luuk