CORANTIJN & KABALEBO

De Corantijnrivier is de enorme grensrivier tussen Guyana en Suriname die bij Nieuw Nickerie in de Atlantische oceaan uitmondt. De oevers van deze kronkelige rivier met zijn vele stroomversnellingen, zijn nauwelijks bewoond wat resulteert in een unieke flora en fauna. Het gebied is van een ongekende schoonheid en zeer divers. Er zijn zelfs petrogliefen te zien van oude indianenstammen die naar het schijnt zo’n 4000 tot 5000 jaar geleden in dit gebied leefden. Dit gebied is een paradijs voor vis- en natuurliefhebbers die buiten gebaande paden willen reizen.

Trips als de Wonotobo Expeditie of een op maat samengestelde visreis behoren tot de mogelijkheden. Bezoek ook het meest westelijke dorp Apura tijdens de trip over de bosontsluitingsweg die dwars door de jungle loopt. Voor mensen die wat meer waarde hechten aan een comfortabele nachtrust is het Kabalebo Nature Resort wellicht de perfecte uitkomst. Hier kunt u volop genieten van ongerept en onbewoond Amazone regenwoud zonder dat u in primitieve omstandigheden de nachten moet doorbrengen.

luiaard fund

Steun het werk van Green Heritage Fund Suriname en word donateur!

Luiaards zien er heel schattig uit met hun grote kraalogen en lieve gezichtje. Wat veel Surinaamse mensen niet weten is dat de luiaard niet geschikt is als huisdier. Toch worden veel dieren als huisdier meegenomen uit het bos. Vaak knippen de mensen dan de scherpe nagels af omdat ze daar flink mee kunnen uithalen. Zonder nagels kan de luiaard niet meer klimmen en daar worden deze dieren erg droevig van. Daarnaast hebben luiaards een dieet van speciale bladeren. Zodra ze andere voeding krijgen worden ze ziek. Als de mensen genoeg hebben van hun huisluiaards dumpen ze de arme dieren aan de kant van de weg of in het bos. In het wild kan hij niet meer leven omdat het een paar jaar duurt voordat zijn nagels aangegroeid zijn. Zonder hulp gaat hij dood. Monique Pool van GHFS heeft een opvang voor luiaards opgericht. U kunt haar werk steunen. Voor € 1,- kan zij een luiaard een week verzorgen.

Stichting GreenHeritageFundSuriname
E-mail : greenheritagefund@xs4all.nl
www.greenfundsuriname.org
KvK Utrecht 30 249591
ANBI 8201 51 567
rek nr NL92 RABO 0148 2623 17

Volg GHFS op Facebook
Kijk op YouTube

Lees het interview met Monique Pool op de website www.groenroodwit.nl

Foto’s op deze pagina zijn eigendom van Green Heritage Fund Suriname